Cinci camine culturale in comuna Valcau de Jos

1
569

Dupa finalizarea lucrarilor de modernizare, comuna Valcau de Jos va avea cinci camine culturale, care vor putea gazdui diferite activitati cultuirale si evenimente private ale comunitatii.
Modernizarea, extinderea și dotarea căminelor culturale din localitățile Valcău de Sus și Subcetate este un proiect pe fonduri europene în valoare de aproximativ 500.000 euro, castigat de administratia locala în anul 2017.
Acesta prevede reabilitare totală interior si exterior, schimbare acoperiș și șarpantă, izolare termică și tencuieli minerale, amenajarea grupurilor sanitare în interior.
Căminul Cultural din localitatea Subcetate a fost reconstruit în proporție de 90 la suta, spune primarul comunei, Ioan Rosan, pentru că nu mai corespundea din punct de vedere tehnic, zidurile fiind foarte vechi.
Dotările constau în achiziția de mobiler nou, mese, scaune tapițate, amenajare scenă pentru artiști, instalație de încălzire cu centrală pe lemne.
În acest moment, lucrările sunt finalizate în proporție de 80 la suta, a precizat edilul, urmând ca în zilele urmatoare sa fie achizitionate si dotarile.
“Este un proiect important pentru comunițile noastre pentru că acolo vom desfășura activități cultural-artistice, dar și diverse evenimente private din comunitate”, spune primarul Ioan Roșan.
Comuna Valcău de Jos are în total cinci cămine culturale: doua cămine deja reabilitate, tot cu fonduri europene, la Preoteasa și Valcău de Jos, doua cămine în curs de reabilitare cu fonduri europene, la Valcău de Sus și Subcetate, iar pentru
Căminul Cultural din localitatea Lazuri există un proiect aprobat prin Compania Națională de Investiții pentru modernizare și dotare.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here