SondajRSS Feed

Chis Bogdan este noul procuror sef la Parchetul Tribunalului Salaj

17 Decembrie 2018

Fostul procuror DNA Timis, Chis Bogdan, a castigat concursul cu nota 9,54. Contracandidatul sau, procurorul Flonta Sorin, a obtinut nota 9,51.

Actualul pri-procuror, Crin Bologa, si el fost procuror la DNA Cluj, va fi numit in functia de prim-procuror adjunct la PT Salaj, astfel ca noua echipa de conducere a PT Salaj este formata din doi fosti procurori DNA

Functia de conducere de prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj a fost obtinuta de Chis Bogdan, fost procuror DNA Timis, in urma concursului organizat de Consiliul Superior al Magistraturii. Nota lui Chis Bogdan a fost cu trei sutimi mai buna decat aq contracandidatului sau, Flonta Sorin Emil, acum procuror sef Sectia Urmarire Penala la Parchetul Tribunalului Salaj. Fostul procuror DNA Timis, Chis Bogdan, a castigat concursul cu nota 9,54, iar procurorul Flonta Sorin a obtinut nota 9,51.
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a publicat, pe 7 noiembrie, listele cu candidatii care participa la concursul pentru functii de conducere la judecatorii, tribunale si curti de apel; dar si listele cu candidatii pentru functiile de conducere la parchete. Concursul se va finaliza, dupa parcurgerea mai multor etape, maine, marti 18 decembrie.
Singurul concurs organizat de CSM pentru procurorii din Salaj a fost pentru functia de conducere de prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj. Concursul a fost organizat avand in vedere ca mandatul actualului sef al Parchetului de pe langa tribunalul Salaj, Crin Bologa expira pe 31 decembrie, dupa 6 ani, adica la implinirea a doua mandate consecurive de cate trei ani, Bologa nemaiavand posibilitatea sa continue in aceasta functie.
"Ma bucur ca am reusit sa promovez acest examen si imi doresc sa am un mandat de prim-procuror in care rezultatele sa fie la un nivel cat mai bun posibil", a declarat Chis Bogdan pentru Graiul Salajului, dupa castigarea concursului.

Doi profesionisti au concurat
pentru functia de procuror sef
la Parchetul Tribunalului Salaj

Au intrat in cursa pentru cea mai importanta functie a Parchetului Tribunalului Salaj, cum spuneam, fostul procuror DNA Timis Chis Bogdan si procurorul Flonta Sorin Emil.
Chis Bogdan este absolvent al Facultatii de Drept la UBB Cluj; avocat; fost procuror la Parchetul Judecatoriei Simleu si prim-procuror la Parchetul Judecatoriei Simleu; fost procuror criminalist la Parchetul Tribunalului Salaj; fost sef Sectie Urmarire Penala la Parchetul Tribunalului Salaj; fost procuror DNA – Serviciul Teritorial Timisoara. Chis Bogdan a obtinut nota finala 9,54 la concursul organizat de CSM si a fost declarat castigator.
Flonta Sorin Emil, acum procuror sef Sectia Urmarire Penala la Parchetul Tribunalului Salaj, este absolvent al Academiei de Politie; fost politist la IPJ Salaj; procuror la Parchetul Judecatoriei Simleu; procuror la Parchetul Judecatoriei Zalau; procuror la Parchetul Tribunalului Salaj. Sorin Flonta a fost numit procuror sef Sectie Urmarire Penala la Parchetul Tribunalului Salaj, luandu-i l

Chis Bogdan este noul procuror sef  la Parchetul Tribunalului Salaj
ocul procurorului Chis Bogdan, care a fost numit la DNA Timis. Flonta Sorin a obtinut la concursul organizat de CSM nota finala 9,51 si a fost respins pentru functia de prim-procuror la Parchetul tribunalului Salaj, in favoarea lui Chis Bogdan.
De mentioant ca cei doi procurori salajeni au obtinut printre cele mai mari note la nivel national, dovedind astfel ca Salajul are doi dintre cei mai priceputi procurori din tara.

Cu Crin Bologa, Parchetul Tribunalului
Salaj a devenit campion pe plan
national la prinderea evazionistilor

Actualul seful procurorilor din Salaj, Crin Bologa, spune ca are incredere ca Bogdan Chis va avea rezultate foarte bune. Bologa a mai spusi ca cei doi care au candidat la functia pe care el o ocupa in prezent, de prim-procuror la Parchetul Tribunalului Salaj, sunt amandoi buni profesionisti si oricare dintre ei ar fi fost apt pentru aceasta functie.
Crin Bologa a luat decizia de a continua munca de procuror si a acceptat sa ocupe functia de prim-procuror adjunct, post vacantat prim pensionarea procurorului Pompilia Stana.
"Am incredere in cel care castigat concursul ca va continua munca mea de prim-procuror cu profesionalism, competenta si va avea rezultate foarte bune. Cei doi care au candidat sunt procurori cu experienta practica si o buna pregatire teoretica, fapt dovedit prin rezultatele obtinute la acest concurs, rezultate care se situeaza in primele 10 din tara.
Mi s-a propus sa fiu numit in functia de prim-procuror adjunct la PT Salaj si am acceptat. Voi ocupa functia timp de sase luni pana la organizarea concursului pentru ocuparea functiei." ne-a declarat seful procurorilor din Salaj, Crin Bologa.
Cu Crin Bologa la conducere, Parchetul Tribunalului Salaj a devenit campion pe plan national la prinderea evazionistilor.
Procurorul Crin Bologa este de loc din Dersida, comuna Bobota. A facut scoala generala la Dersida si liceul la "Simon Barnutiu" Simleu Silvaniei. Apoi a absolvit Facultatea de Drept la UBB Cluj, promotia 1995. Din 1995 pana in 1999 a fost procuror la Parchetul Judecatoriei Zalau. Intre 1999 si 2005 a fost procuror criminalist la Parchetul de pe langa Tribunalul Salaj. Intre 2005 si 2008 a fost procuror sef al DNA Cluj. Si e de subliniat aici ca, sub conducerea procurorului Crin Bologa, DNA Cluj a devenit cel mai bun Serviciu Teritorial al DNA. Din 2008 pana in 2012, Crin Bologa a fost procuror si procuror sef sectie la PT Salaj, iar din 2013 pana in prezent este prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj. In acest an, procurorul sef Crin Bologa implineste 23 de ani vechime in magistratura.

Vizualizari 5156
Comentarii articol

>

in 17 Decembrie 2018 2:00

Felicitări!

>

in 17 Decembrie 2018 8:08

Cati dintre evazionisti au executat pedepse cu inchisoarea si restituirea banilor?Cei mai multi,despre care se scria ca sunt mari evazionisti sunt liberi,ex.Dan Radu,cei din grupul infractional Galis si altii.Noi stim putini,dar ajunge si atat sa ne dam seama de cum sta treaba.

>

in 17 Decembrie 2018 8:22

chiar asa,campioni la declaratii;

>

in 17 Decembrie 2018 8:49

Hm, nu stiu daca e chiar asa, Salajul e campion national la evaziune fiscala din traficul cu masini second-hand, n-am auzit sa fie foarte deranjati nici samsarii de terenuri, nici un fost viceprimar care si-a tras pe persoana fizica toate fostele librarii, nici o viceprimarita care a pus monopol pe chioscurile de ziare din oras, contractele de achizitii publice cu dedicatie, concursurile de ocupare a unor posturi masluite, etc. nu le-au dat insomnii procurorilor, deci mai usor cu lauda de sine d-nu spin!

>

in 17 Decembrie 2018 9:05

Sau peștișorii care și-au trimis șotiile la produs prin diaspora!

>

in 17 Decembrie 2018 9:23

Te-o premiat pt intreaga activitate! :)

>

in 17 Decembrie 2018 9:41

8.08 si 8.49 au punctat ,scurt si la obiect o parte din infractiunile trecute sub tacere de procurorii superprofesionisti.S-a stiut ani de zile de mafia valutistilor,pacanelelor,terenurilor,aducailor de masini,motorinarilor din Jibou,politistilor cu camioane de transport pe care nu le controla nimeni,balastierelor,microbuzelor care transportau calatori la negru,etc,etc.Conracararea acestor infractiuni s-a faccut asa cum ati vazut,recuperarea prejudiciilor aproape de loc.Felicitari si laude ,pentru ce???

>

in 17 Decembrie 2018 11:50

Toată ziua aduceți osanale unor persoane din instituțiile bugetare, de parcă de ei ar depinde mersul economiei şi dezvoltarea țării. La ce venituri încasează, țara ar trebui să fie mai curată şi mai sigură decât pe vremea lui Vlad Țepeş. Aşa că mai uşor cu atâtea laude şi mai ocupați-vă şi de cei care mai lucreză câte ceva, producând bunuri şi servicii.

>

in 17 Decembrie 2018 12:20

Exact ...justitia in Romanica este pt cei saraci si cu infractiuni marunte ....iar cei bogati si smecheri sunt scosi curati de justitia romana platita baban de intregul popor . RUSINE JUSTITIEI ROMANE .

>

in 17 Decembrie 2018 13:44

CAMPIONI LA PRINDEREA EVAZIONISTILOR. HA..HA..HA.. LE-AU FACUT DOSARE PENALE LA BABELE DIN MARIN, CARE VINDEAU PALINCA, SA AIBA BANI DE MEDICAMENTE. NENOROCITULE. NICI SECURISTII LUI CEAUSESCU N-AU AVUT TREABA CU ELE. GUNOI ORDINAR. BINE CA PE CUSCRUL TURCAS L-AI PROTEJAT CAT AI PUTUT.

>

in 17 Decembrie 2018 14:32

besina vezi-ti de treaba ta lucra mai ca esti la servici nu mai fa comentarii , ti -e ciuda pe procurori sa-ti fie ca ai de ce esti un nimeni pe langa ei

>

in 17 Decembrie 2018 15:06

Felicitări! Schimbari bune si aici si la politie,dupa examenul de vineri.

>

in 17 Decembrie 2018 15:16

Un alt oportunist platit regeste sa favorizeze coruptii din clasa politico-afacerista-bugetara .

>

in 17 Decembrie 2018 15:18

La 5000 euro pe luna cat are salariu ar trebuii sa fie incoruptibil ...dar nu este .

>

in 17 Decembrie 2018 17:17

Cine dracu mai crede in justitia din tara asta? Mergi aici iti da o solutie ajungi la Cluj primesti alta solutie. Iar tu nu mai ai posibilitatea de o noua opinie pt. ca asa e legea. Si care naiba e aia buna cum poti sa stii ca toti au fost judecatoei. Vai de ea justitie si tara.

>

in 17 Decembrie 2018 19:40

14:32 este repetent ?

>

in 17 Decembrie 2018 21:30

Sunt mari specialisti, dar nu fac nimic cu dosarul "Palatul Copiilor", de pe str. Closca, cladire "cedata" Bisericii Reformate de ISJ Salaj!

>

in 17 Decembrie 2018 23:08

Felicitari. De politisti evazionisti, samsari de masini, cu tiruri, camioane si trailere. Poate or vedea si domnii procurori...

>

in 18 Decembrie 2018 4:29

Felicitări ambilor candidați pentru notele obținute ! doar în urma unui examen se poate vedea cu adevărat valoarea, nu prin declarații sau comentarii !

>

in 18 Decembrie 2018 9:12

Felicitari ambilor canditati, dar in special lui Sorin Flonta, care a avut curajul sa se lupte cu mafia so sa candideze cu asemenea persoane, cand stia ca sforile sunt trase pentru Chis. Sorin intradevar este un profesionist bine pregatit care a luta examenele pe propriile sale forte . Mai are o sora care este judecator, deci sunt copii destepti si cu bun simt care ar fi meritat sa ocupe acesta functie, dar sunt convins ca Dumnezeu va face dreptate si il va rasplati pentru meritele si eforturile sale. Sa fim seriosi, departajare de 3 sutimi, ce parere aveti?????????????? Este corect??????????? Da la , zeci de sutimi puteai spune ca au fost departajati, dar asa????????????? Cum va explicati?????????

>

in 18 Decembrie 2018 12:30

Cel de la 9:12; Aveti dreptate, s-au mai intamplat astfel de cazuri in justitia din Salaj, cand a intrat la doar cateva sutimi. Stim exact ca se trag sfori pt uniI si numai asa se urca pe piedestal.\r\nOare ei se simt bineeeeeeee??????

>

in 18 Decembrie 2018 15:52

Pt cei de la 9.12 si 12.30. La concursul asta "sforile" se trag la interviu. La testarea scrisă care e grila nu se pot trage sfori. Asa ca uitați va cine a luat nota mai mare la interviu sa vedeti pentru cine s au tras sforile si o sa vedeti ca nu pentru cel care a luat concursul.Daca cel pentru care s au tras sforile la a doua probă rezolva tot atâtea întrebări sau mai multe ca celalalt castiga fără probleme. Dar a facut mai puțin așa că "sforile" nu au mai ținut.

>

in 19 Decembrie 2018 7:29

Pai uitati-va cine a ocupat functia, fiul cui si in pricipal finul cui??????????? Caracterizarea si recomandarea a fost facuta de nasul.......Bologa......deci.....??????

>

in 19 Decembrie 2018 15:56

Pentru cel...cea de la ora 7:29....De ce nu te interesezi înainte de a scrie ceva. Bologa nasul cui? Comentarii fara sens. A fost un concurs si a castigat cel mai bun.

>

in 20 Decembrie 2018 8:26

pt cel de la 15>52 \r\nSi asta e o masca... la interviu....

>

in 20 Decembrie 2018 10:05

b

>

in 20 Decembrie 2018 10:06

Felicitari dl Chis si succes in continuare!

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.