Cetele de colindatori au ajuns la institutii

0
793

 

Cetele de colindatori au ajuns la institutii
Institutiile salajene si locale s-au conformat spiritului Craciunului si au primit sute de colindatori in spatii special amenajate.

Sute de elevi ai scolilor din municipiu au intrat in febra Craciunului si au colindat ieri administratia locala si cea judeteana. Insotiti de cadrele didactice si imbracati in straie de sarbatoare, de la cei mici la cei mai mari dintre elevi, scolarii au incantat angajatii Primariei Zalau si cei ai Consiliului Judetean Salaj cu traditionalele colinde romanesti, au spus poezii si au urat, care mai de care, Sarbatori Fericite.

Consiliul Judetean - gazda pentru 420 de copii

Administratia judeteana a fost ieri gazda grupurilor de colindatori de la 10 scoli si licee din Zalau si a grupurilor de colindatori ai Complexelor de Servicii Comunitare din Salaj. Cei 420 de copii sositi la sediul Consiliului Judetean au fost primiti si rasplatiti cu traditionalele cadouri de Craciun de catre presedintele Tiberiu Marc, vicepresedintii Tiberiu Csoka si Cristian Ionescu, administratorul public -Ionel Ciunt, secretarul judetului - Cosmin Vlaicu, precum si de ceilalti angajati ai institutiei. Consiliul a pregatit 420 de cadouri traditionale sarbatorilor de iarna, ce au fost inmanate in sala „Porolissum”, unde institutia a impodobit si in acest an un frumos brad de Craciun, special pentru a-i primi pe colindatori. La Zalau au fost adusi si copii aflati in centrele de plasament din Cehu Silvaniei, Zalau, Simleu Silvaniei, Jibou, Badacin si casele de tip familial din Hereclean si Fizes.

La Primaria Zalau - peste 900 de colindatori

Sala „Avram Iancu” a Primariei Zalau a rasunat ieri de colinde si poezii rostite de aproximativ 980 de elevi din Zalau, Stana si Ortelec. Scolarii au venit insotiti de cadrele didactice si au pregatit municipalitatii mini-serbari traditionale de Craciun. De la prescolari de grupa mica, la elevi de liceu, cu totii au asteptat pe holurile Primariei sa intre pe scena pentru a transmite angajatilor institutiei urarile lor. Cum Mosul a trecut si pe la municipalitate, a lasat sub bradul frumos impodobit 980 de pungi cu dulciuri pentru colindatori. Cetele de colindatori vor veni la Primarie si pe parcursul acestei zile, iar o parte a elevilor vor colinda si la Inspectoratul Scolar Judetean.

Mosul se plimba cu caleasca prin oras!

Azi si maine, Mos Craciun si ajutoarele lui se vor plimba cu o caleasca prin oras. Traseul Mosului a fost stabilit prin zona centrala, Bradet si Dumbrava si va fi insotit, intre orele 15.00 si 18.00, de Fanfara „Promenada” ale carei colinde sunt daruite locuitorilor municipiului intr-o maniera inedita. „Primaria Municipiului Zalau s-a inteles cu Mosu@ si, in preajma Craciunului, in spiritul acestei frumoase sarbatori, aducem pentru concitadini un moment special. Dorinta noastra este de a pregati o surpriza placuta pentru copii, parinti, bunici, pentru toata lumea”, a declarat edilul municipiului, Radu Capilnasiu. In cursul zilei de azi, echipa Mosului se plimba in zona Casei Armatei, in cartierul Pacii, zona Autogarii, Dumbrava Nord, zona Spitalului Judetean de Urgenta, iar maine colindele vor rasuna prin Porolissum, Bradet si zona centrala.

 

 

COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.