SondajRSS Feed

Alegatorul si politicianul ales trag in directii diferite

Cetatenii si politicienii sunt in lumi paralele cand vine vorba de eliminarea penalilor din functiile publice

2 August 2018

Nici unul din cei sase parlamentari salajeni nu a semnat initiativa cetateneasca "Fara penali in functii publice"

Campania de strangere de semnaturi "Fara penali in functii publice", pornita ca o initiativa cetateneasca, este la un pas de reusita. Mai este nevoie de aproximativ 50.000 de semnaturi din cele 500.000 necesare pentru a deveni posibila transformara dezideratului in lege, astfel incat condamnatii penal sa nu mai aiba acces la functiile publice.
“n strangerea de semnaturi s-a implicat puternic Uniunea Salvati Romania, dar a contat mult implicarea reprezentantilor intelectualitatii, scriitori, actori, muzicieni etc.

Politicienii din marile partide, bine reprezentate in functiile publice, nu s-au inghesuit sa sustina initiativa cetatenilor. Am cautat sa aflam daca reprezentanti de seama ai partidelor salajene au semnat initiativa. Ca sa numaram cati degetele de la o mana, ar trebui sa ne taiem din degete.

PSD-istii sunt clar pro-penali in functii

Pentru membrii PSD, e limpede de ce sunt de-a dreptul impotriva campaniei "Fara penali in functiile publice". Liderul PSD, Liviu Dragnea, presedinte al Camerei Deputatilor, este un dublu condamnat. Un primar PSD care a crezut ca e de bun simt sa semneze impotriva penalilor in functii a fost deja amenintat cu sanctiuni grave de sefii partidului. PSD nu este, asadar, in nici un caz alaturi de cetateni in dorinta lor de a scapa de coruptie, mai ales de cea la nivel inalt.

UDMR-istii nu stiu daca e voie sa aiba
principii morale si sa se alature cetatenilor

Viceprimarul UDMR al Zalaului, Nicolae Fazakas, membru in Biroul de conducere judetean al UDMR Salaj, ne-a declarat ca nu este impotriva acestei initiative si ca nu stie daca va semna pe lista de sustinatori a initiativei "Fara penali in functii publice".
"Nu am discutat aceasta chestiune in forurile noastre superioare, Noi le-am dat aviz data trecuta in Zalau si am fost cu ei pe platou cand au instalat cortul", ne-a declarat vicele Fazakas.
Ne incearca aici putina dezamagire, pentru ca principiile nu ar trebui dictate de conducerea partidului. Principiile tin de moralitatea fiecaruia, iar ca sa nu doresti penali in functii e de minim bun simt.

PNL-istii spun ca lupta prin metodele
lor, altele decat initiativa cetateneasca

PNL Salaj ne spune ca are actiuni individuale prin care lupta pentru acelasi scop cu al initiativei cetatenesti "Fara penali in functii publice".
"”nca dinainte de alegerile parlamentare din 2016, Partidul National Liberal a aplicat de jure si de facto o politica interna care a vizat eliminarea, pe cat posibil, a tuturor candidatilor cu probleme in justitie. Codul intern al PNL a afectat direct lideri importanti ai partidului – inclusiv pe actualul presedinte, care s-a retras din cursa pentru Primaria Capitalei si nu a candidat la alegerile parlamentare, dar noi am incercat sa aratam opiniei publice ca, la fel ca majoritatea romanilor, ne dorim, in toate functiile publice, persoane asupra carora nu planeaza niciun fel de suspiciuni. De asemenea, colegi de-ai nostri parlamentari au depus deja proiecte de lege prin care, persoanele condamnate penal sa nu mai poata candida pentru Parlament sau Presedintia Romaniei.
Statutul PNL, un document public, aflat pe site-ul partidului prevede clar (la punctul 3B, art. 22, alin. 2) ca radierea automata a unui membru se face de drept, de catre BPJ, la propunerea BPL al organizatiei pe teritoriul careia era membru cel în cauza, în urmatoarele cazuri: f) condamnarea penala definitiva, pentru infractiune savârsita cu intentie; g) condamnarea penal

Cetatenii si politicienii sunt in lumi paralele cand vine  vorba de eliminarea penalilor din functiile publice
a definitiva pentru infractiuni de coruptie.
{inand cont de cele mentionate anterior, consideram ca partidul nostru a incercat si incearca in continuare sa puna in aplicare principiile generale enuntate si de promotorii camapaniei "Fara Penali in functii publice". Asadar, sustinem acest gen de initiative si chiar am actionat deja in acest sens – PNL Salaj (si PNL, in general) a aratat prin actiuni politico-administrative concrete ca sprijina integritatea si competenta in functiile publice", ne-a transmis purtatorul de cuvant al PNL Salaj, Paul Maghiu.
PNL are asadar viuziune proprie asupra eliminarii penalilor din functiile publice, reiese din discurs lung al purtatorului de cuvant, iar noi atragem atentia asupra exprimarii din prima fraza, cu "pe cat posibil".
Dar PNL Salaj are si o bila alba pentru fostul viceprimar al Zalaului, Claudiu Barsan, actual consilier municipal, care spune ca a semnat initiativa cetateneasca impotriva penalilor si ne asigura ca mai are colegi de partid care au facut la fel.
"Eu am semnat in aprilie si mi-am indemnat si familia, care a semnat alaturi de mine. La fel, i-am indemnat si pe colegii din PNL sa semneze aceasta initiativa", ne-a declarat Claudiu Barsan.

PMP-istii spun ca semneaza imediat
si vor indemna si pe altii sa o faca

Liderul PMP Salaj, Adrian Popan, consilier municipal, ne-a declarat ieri ca nu a semnat inca in campania "Fara penali in functii publice", dar da asigurari ca saptamana aceasta va merge la cortul amplasat in zona Spitalului Judetean cu o parte din membrii PMP si va semna. Totodata, va cere si liste pentru a sprijinii si aduna semnaturi. 

Implicarea liderilor comunitatii
impotriva penalilor este zero

USR Salaj, care s-a implicat demult in strangerea de semnaturi, spun ca nu au fost contactati pana acum de lideri politici salajeni pentru a solicita liste pentru a aduna semnaturi pentru campania "Fara penali in functii publice".
USR Salaj îi cere pe facebook primarului din Zalau si tuturor politicienilor salajeni sa semneze si ei!
"Nu m-a sunat nici unul dintre liderii partidelor politice din Salaj pentru a ne ajuta sa adunam semnaturi. Nici macar discutii pentru a ne sprijinii actiunea nu au fost. Nimic. Deputatul Lucian Bode nu a semnat. La fel, nici senatorul Gheorghe Pop, nici deputatul Iuliu Nosa, nici senatorul Cristian Lungu, nici deputatul Seres Denes. Nici un lider politic nu a semnat pe liste. Eu cred ca le este teama, probabil ca au primit ordin sa nu semneze. Motivul pentru care nu semneaza este probabil ca au primit o sugestie din partea liderilor politici de la Bucuresti. Toate acestea presupun ca au ca si scop sa nu reusim sa adunam cele 500.000 de semnaturi. Campania este inceputa de cinci luni in Salaj si nu cred ca liderii politici din Salaj nu aveau timp sa vina sa semneze, mai ales ca formularul se poate descarca si online. Am speranta ca liderii politici din Salaj vor intelege importanta acestei campanii pentru noi toti romanii si ii astept sa semne pentru "Fara penali in functii publice". “i asteptam in Zalau la cortul instalat langa Spitalul Judetean pe toata durata lunii august", ne-a declarat presedintele USR Salaj, Carmen Olar.

Vizualizari 2934
Comentarii articol

>

in 2 August 2018 0:07

D-le primar Ciunt. Sunteți un politician fără dosare că sa zic așa. Atunci ar trebui sa susțineți această inițiativă. Aveți curajul? Locuitorii Zalăului va cer să semnați! Daca faceți asta veți avea un punct în plus la alegerile viitoare.Daca nu înseamnă că îi reprezentați pe penali nu pe locuitorii Zalăului.

>

in 2 August 2018 2:30

PNL are penalii sai cum sa sustina initiativa fara penali????

>

in 2 August 2018 3:50

PNL, inca un pas in spate.

Listele neajutoratilor !!!!!!!!!!!!!!!!>

in 2 August 2018 5:26

A semna sau a nu semna este a optiune totalmente la aprecierea persoanei indiferent de coloratura sau afinitatile politice. Cei care incearca sa ,, forteze " oamenii sa gandeasca ca ei ar trebui in primul rand sa se analizeze pe ei insisi si sa vada daca nu cumva deserves pe cineva anume si nu din proprie convingere fac asta.

>

in 2 August 2018 6:43

Pentru filosoful frustrat de la 5,26. O opțiune a fost când ai votat tubca un bou și acum te crezi filosof. Și ai votat PSD dinuitevada la-ti adus pe Dragnea. Acum tot din cauza voastra, semnarea fara penali e o obligație și o necesitate micuțule filosof roșu. De ce? Pentru că penalii so corupția răspândit a de ei sunt un atentat la democrația și dezvoltarea țării. Lasă te rog poveștile de 2 lei pentru altcineva.

>

in 2 August 2018 6:45

Ciunt Pop și Nosa -aveti curajul și bunul simț acum in al doisprezecelea ceas măcar, să semnați

>

in 2 August 2018 7:03

Cum sa semneze aceasta jigodie politica numita Bode si Nosa si POPca de fapt toti sunt in aceiasi BUDA dar cu un alt RAHAT !!!! sunt

como>

in 2 August 2018 7:24

pulifrici, dar cand ai avut nevoie de udmr-isti sa castigati majoritatea in vremea chiorului, cum erea?

>

in 2 August 2018 7:37

Hai curaj d-lor din primărie, sunteți încă nepătați atît primarul cît și vicele. Un punct in plus la un astfel de gest. Curaj.

>

in 2 August 2018 7:44

Nu semneaza,toti sunt manjiti,indiferent de partid.Bode si ai lui cum sa semneze,auzi ca lupta pe alte planuri,zi care sunt acele?Lasa ca ne am saturat de voi si nesimtirea voastra.Toti sunteti din acelasi aluat,acumulare de bogatii prin orice mijloace,pentru voi,binenteles.

realist>

in 2 August 2018 7:56

domnule Artur mai întăi explică din punctul tău de vedere după găndirea ta politică cred de dreapta, ce înseamnă penal, primar de Baia Mare în închisoare și a fost ales primar ca apoi să se dovedească că nu există fapta și ca el mai sunt, voi condamnați omul fără faptă și vedeți căți dovedesc în instanță că au fost denigrați numai ca să fie distruși politic nu cred că este corect.

>

in 2 August 2018 8:12

multumim PNL ca sunteti alaturi de noi, exact ca PSD...orice numai sa va ajutati pe voi... Multi zic de Ciolos ca e in aceeasi oala cu ceilalti, dar macar a avut ceva in pantaloni si a semnat fara penali!!

>

in 2 August 2018 8:33

Dacă aveți răbdare să citiți în inițiativă fara penali se referă doar la cei condamnați DEFINITIV. Așa că nu mai veniți cu povesti cu primarul din Baia Mare. \r\nO întrebare: v-ați da copii pe mana unui profesor pedofil? Nu. Atunci cum să dați orașul judetul sau țară pe mana unuia careva furat!

>

in 2 August 2018 8:44

Ce ticalosi? Cine conduce aceasta tara! Niste impostori! Niciodata, acesta tara n-a fost condusa mai prost! Primejdii nationale! Nu numai prostul de Pop, ticalosul de Ciunt, jigodia de Nosa, tradatorul de tara Marc, dar si sclifositul de Bodea, cautator de faima fara merit!

>

in 2 August 2018 9:25

Ca romanu nu-i nici unul, fura toti nu spune unul, Romanie tara hotilor!

>

in 2 August 2018 9:25

-ti furat cit s-a putut si voi faceti pe mironositele? vai de voi!!!\r\n

>

in 2 August 2018 9:44

00.07 Cum iti permiti sa vorbesti in numele locuitorilor Zalaului?Ii fi si tu un cocalar ca si ala cu placutele de inmatriculare.Mai bine ai dormi la ora aia.\r\n.

Scarbitu dracului>

in 2 August 2018 10:17

"Un popor care votează corupți, impostori, hoți și trădători, nu este victimă, este complice." George Orwell. Prostu asta de Orwell e un fost socialist. Sunt convins ca o sa vina o pleiada de tampiti sa strige " Ei, si? ce treaba avem noi cu un fost socialist ?!" Dar cu creierul aveti treaba ?!

>

in 2 August 2018 10:48

da-ti demisia bode. cu un parlamentar mai putin, se face economie la buget.

>

in 2 August 2018 12:26

Eu sunt P D L -list sau P N L -list numai stiu !!!dar sunt deacard cu penali in functii marii ! fiindca poporul Roman este obisnuit cu asa ceva!!! numai sa faca treaba buna si sa tina cu poporul !

>

in 2 August 2018 12:39

RUSINE TOTI SANTETI O APA SI-UN PAMANT AJUNGETI ACOLO SI VA NUMITI NEAMURILE SI AMANTELE IN FUNCTI TOTI SI CERETI MILA CU VOTURI DIN 4 IN 4 ANI GREATA DE TOTI MINCINOSII

>

in 2 August 2018 12:53

Brava ! Graiul Salajului !!!! In sfirsit ati afisat poza adevarata, sper sa nu mai gresiti !

>

in 2 August 2018 13:04

am esit de doo luni mam liberat a dica. Io vreu sa fac politica ca mia-m facut pedeapsa care mia dat si am esi pe buna purtare si acuma is curat. e bine sa faca politica si ace- i oamenii care a vazut cum e toate in lumea asta ca iei stim mai bine ca toti cum sta treaba. Care a citit din carte nu stie sa steie cu curaj pa strada. M-ai am preteni care a zis ca vine cu mine ca iei a vazut franta si spania si am zis sa vina numa daca tine cu poporu si a zis ca tin astia nu minte e de cuvant

>

in 2 August 2018 17:04

Cine ridica piatra într-un ,,stat mafiot"? Nu vedeți cine sunt procurorii și cât sunt de ,,profesioniști"? Jale mare cu așa justiție! căcaraii și țapardei politicieni de 2 Lei sunt penali prin incultură și prostie, ne tratează cu dispreț și vor și ei în funcții publice cu orice preț!!!\r\n

>

in 2 August 2018 17:32

Este penală prostia și incultura și căcaraii și țapardeii vor cu toate acestea și ei acces la funcții publice!nu vedeți ,,profesionalismul" procurorilor de kkt din Penalland?

>

in 2 August 2018 18:08

Baaaaa , voi vedeti ca nu stiti sa scrieti ?\r\nBanuiesc ca marea majoritate a celor care comentati pe aici zilnic va credeti intelectuali si faceti parte din lumea buna a satului cu blocuri .\r\n Plm de repetenti !\r\nNu-i destul ca mancati cacat , va si exprimati !!! ... in scris !

>

in 2 August 2018 18:51

Nu-i destul !

... contra hrana>

in 2 August 2018 19:16

e rau. uamenii e frustrati si e contrariati si e nebuniti ca nu le ajunge ca la holiud salaru si la unii e mai mare ca la catar unde iese banu de la petrol da noi lam vandut si acu stam mana intinsa la un bou poate ca vrea sa ne dea si la coppi nostrii ceva sa mananca. Dragnea, da-le la muie si la copi nostrii ca nare gura lor sa manca nici muia da dale tu de la tine ca tia dat poporu pa toata. si dale si la tele or man. da sa iei si tu ca ne mila de gura ta.

>

in 2 August 2018 19:38

ce ie aiea paralel ??? io daca nam fo la scuala is dis criminat ??? sa scret pa limba la toti ca va dau ba nu nu va dau aia e a lu sefu la psd. da sa scret cun van zis ca va ia mama dreaq

>

in 2 August 2018 19:52

Asta se face prost,eu asa cred.

>

in 2 August 2018 23:55

Da fără penali ,dar țara se confrunta in momentul de fata cu inundații , pesta porcina ,despre aceste probleme mu vorbiți , ??

>

in 4 August 2018 16:35

Ridicol om!

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.