SondajRSS Feed

Secretarul de stat salajean Calin Fort da noi termene amanate pentru marile lucrari la infrastructura in judet

Centura Zalaului si autostrada; nu s-a realizat nimic din ce a fost promis, dar se fac noi promisiuni

3 Decembrie 2018

Secretar de stat la Ministerul Transporturilor din 28 martie, Calin Fort, fostul secretar al PSD Salaj si-a prezentat joi la Zalau "realizarile" personale ca si membru al Guvernului Dancila. Si anume termene noi si amanari la lucrarile importante de infrastructura in Salaj. Alaturi de prefectul Florin Florian, Fort a prezentat situatia celor patru drumuri nationale grav afectate de alunecarile de teren, stadiul proiectelor vizand tronsonul al doilea al centurii ocolitoare a Zalaului si stadiul proiectelor pentru tronsonul de autostrada ce ar urma sa traverseze Salajul.

Din patru drumuri nationale din Salaj rupte
de alunecarile de teren a fost reparat unul

Calin Fort spune ca, din cele patru drumuri nationale care strabat Salajul, rupte de alunecarile de teren, doar unul a fost reparat - DN 1C, intre Ileanda si Mesteacan.
La drumul care leaga Zalau de Cluj – E81 – pe care circulatia este urat strangulata la iesirea din Zalau de vreo doi ani, se lucreaza inca, nu este clar cat si pana cand. Proiectul de reparatii are o valoare de 2,6 milioane de lei, in cadrul lui fiind realizat un aliniament cu 30 de stalpi de sustinere de diametru mare si lungime de 18 metri pentru zona adiacenta drumului si 14 stalpi pentru zona parcarii afectate. Contractul este realizat in proportie de 86 la suta, mai ramanand de executat turnarea betonului in zona parcarii, refacerea drenului longitudinal si refacerea infrastructurii rutiere.
Promisiunea pentru drumul national DN1H, de la Zalau spre Simleu Silvaniei, este ca se repara la anul, cu inceperea lucrarilor in primavara. La alunecarea de teren de la km 30+550 – km 62+600 (dealul Varsoltului), se estimeaza ca lucrarile vor incepe in aprilie - mai 2019.
Prefectul Florin Florian a precizat ca pentru anul 2019 se are in vedere cuprinderea in buget a sumelor necesare reabilitarii drumului national DN 1G, care traverseaza judetul pe directia nord-sud, pe o lungime de 46 de kilometri (Tihau – Tetisu) si care are o stare tehnica precara.
Pe salajeni iI incearca putin dezamagirea, avand in vedere ca, la vizita din iunie a directorului general al CNAIR, Narcis Neaga, acesta promitea in fata administratiei judetene si locale, a prefectului si a parlamentarilor salajeni PSD, ca toate drumurile nationale stricate si sparte vor fi reparate pe parcursul anului 2018.

Centura Zalaului si autostrada; nu s-a realizat nimic din ce a fost  promis, dar se fac noi promisiuni
g>Promisiuni de la anul si pentru primele
lucrari la continuarea centurii Zalaului

Varianta centurii ocolitoare a municipiului Zalau, proiect finantat din fonduri europene, este in stadiul de reactualizare a studiului de fezabilitate, intocmire proiect tehnic si detalii de executie. Se estimeaza ca pana la finalul acestui an proiectul va fi avizat in cadrul Comitetului Tehnico Economic la Ministrului Transporturilor. Dupa aprobare, in termen de 30 de zile se va pregati documentatia pentru achizitia de lucrari, procedura de achizitie avand o durata estimata de patru luni. Secretarul de stat in Ministerul Transporturilor Calin Fort a subliniat ca unul din documentele care au impiedicat pana acum realizarea proiectului, avizul de la Ministerul Apararii, a fost obtinut. Lucru stiut de mult, pentru ca documentul a fost obtinut de prim-ministrul Ciolos, ca urmare a realizarii unui studiu balistic, astfel incat nu mai exista niciun impediment pentru realizarea soselei ocolitoare, fara relocarea poligonului militar de la Aghires.

Tot pentru la anul este promis inceputul
lucrarilor la segmentul salajean al autostrazii

in ceea ce priveste cei 80,7 kilometri ai tronsonului autostrazii Transilvania pe teritoriul judetului Salaj, se estimeaza ca lucrarile ar putea demara, pe sectiunile din judet, in iunie 2019.
Pentru tunelul care va strabate Mesesul, in lipsa unor firme romanesti care pot executa o asemenea lucrare se va cauta un antreprenor strain, atribuirea contractului urmand a se realiza prin procedura de Dialog Competitiv.
Noile promisiuni sunt de fapt noi amanari, avand in vedere ca in vara seful CNAIR promitea la Zalau ca lucrarile la centura Zalaului si la autostrada in Salaj vor incepe in primavara. Calin Fort a venit acum, pe 29 noiembrie, si a prezentat alte amanari si noi promisiuni pentru realizarea celor mai importante lucrari din infrastructura salajeana.

Vizualizari 3143
Comentarii articol (22)

>

in 3 Decembrie 2018 1:24

Abureli, Avioane, ..\r\nParca era vorba de relicitare Nadaselu-Suplac in noiembrie 2018. BlaBlaBla\r\nOr fi fost in transa meseriasii in licitatii, dupa succesul Suplac Chiribis !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! \r\nUnde esti tu NNiaga Doamne. \r\nInca nui tarziu so puneti pe lulutza la tranborduri; instant scoate untu din voi.\r\n\r\nPacat ca se termina prea repede autostrada unirii: moldovenii isi vor gasi perechea doar in ardealul de est(MCiuc, SGhiorghii, Brasov, Sibiu, Tg Mures, PataRat, Zorilor, Soimus).

>

in 3 Decembrie 2018 1:29

Cu astia , nici vorbă de centuri sau autostrazi. Ăștia-s cu artizanale, designeri, marmuri, ornamente, băncuțe etc. Prima categorie este o chestiune serioasă, care are nevoie de un singur lucru ca să se faca- oameni serioși.

>

in 3 Decembrie 2018 3:36

Bugetul biroului de administrator al județului ocupat de udemeristul Pop Emeric oare cat este????

>

in 3 Decembrie 2018 7:39

Ce caută unul cu competențele lui Fort să-și de cu părerea despre constructia de drumuri și poduri acuma serios

>

in 3 Decembrie 2018 8:20

Foarte bine. Oricum romanii sunt obisnuiti cu promisiunile, si le plac. Prind bine promisiunile la romani, asa ca da-i `nainte

>

in 3 Decembrie 2018 8:51

PRIMA REALIZARE a lui Fort Calin este asfaltarea strazii George Cosbuc ca sa poata merge bine NEVASTASA pana la Inspectoratul Scolar sa semneze condica de prezenta si statul de plata salarii de 6500 lei pe luna .

>

in 3 Decembrie 2018 9:12

Minciuni a la psd, rusine... analfabetilor. Jigodii comuniste cu securistul marc in frunte!

>

in 3 Decembrie 2018 9:15

Ce mai contează că nu s-au realizat promisiunile? Ce centura? Ce autostrada? Bine că a mâncat prostimea niste fasole obosită pe platou!! Asta-i baza!\r\n

PSD-CIUMA ROSIE>

in 3 Decembrie 2018 9:29

DEVIZA TICALOSULUI,MARSAVULUI SI CORUPTULUI PSD:PAINE,CIRC,MINCIUNI,EDUCATIE SLABA,SCAPAREA HOTILOR SI CORUPTILOR DE JUSTITIE,PLANTAREA RUDELOR SI ACOLITILOR IN FUNCTII BUNE,IMBOGATIREA PROPRIE PENTRU MULTE GENERATII.

>

in 3 Decembrie 2018 10:07

FGDSG\r\n

>

in 3 Decembrie 2018 10:08

VAI DE P-LA LUI\r\n

>

in 3 Decembrie 2018 10:10

Întradevar de cand e secretar de stat a reusit asfaltarea strazii unde locuieste George Cosbuc .

>

in 3 Decembrie 2018 10:20

si eu stau in zona da strada mea e vai de ea..... si primaria imi promite prin adresa scrisa de 4 ani ca rezolva problema si o asfalteaza.......... doamne da sa isi ia casa la mine pe strada amu repede ca sa o asfalteze.... :)

>

in 3 Decembrie 2018 10:38

... Bugetul biroului de administrator al județului ocupat de udemeristul Pop Emeric oare cat este???? ....\r\n\r\neste mai mult decat inchipui. calcule modeste ajung undeva la 50.000 lei lunar. la aceasta cifra se mai adauga achizitia de masina, mobilier, deplasari etc ... \r\nDeci o cifra foarte mare, care de exemplu s-a fi putut da si la alte investitii, sau nevoiasi. calcule , ajunge undeva la 1.000.000 lei pe anul 2018. multumim udemere.\r\n

>

in 3 Decembrie 2018 10:39

gagicile pesediste nu vor autostrazi.ele vor centuri

>

in 3 Decembrie 2018 10:49

Impostori! Jos PSD, Ciuma Roșie!

>

in 3 Decembrie 2018 11:17

CONTEAZA PE OM.

>

in 3 Decembrie 2018 15:10

Degeaba bateti din gura daca nu aveti fapte concrete. Profitorii s-au cocotat in functii si ne conduc. Este un fapt. Voua care nu va convine in afara de a bate din gura ce ati facut sa nu se ajunga aici? Dupa ce va ganditi sa va dati raspunsul propriu.

>

in 3 Decembrie 2018 15:16

Ce bine ca avem anii in calendare. La anul, la anul, la anul.... Sa va bata bunul Dumnezeu pe toti, de la lovitura de stat din 1989 si pana la sfarsitul lumii. Si bunul Dumnezeu a obosit si nu va mai asculta daraminte noi cei cei multi si nu prosti ca voi!!!!!

>

in 3 Decembrie 2018 20:32

Daca stati stramb si judecati drept, descoperiti ca statul face infrastructura prin interpusi : consiliile judetene, directiile regionale de drumurti si poduri, firmele de constructii locale, laboratoarele de taraganat ceneair,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,\r\nCe avem noi la nimeni: CJ firma de casa lui mark expert in septelu bivolian, =====drdp cluj si bihor concetrate pe zona lor, ======firme de garsoniera precum consinitu care au facut praf incredintarea lotului A3 suplac-bors, ===== cnair care a relicitat in noiembrie 2018 lotul A2 3B si au piedut cheia fisetului cu rezultatul operatiunii , ,,,,,,,,,,,,,,, \r\n

>

in 3 Decembrie 2018 20:54

p s DERBEDEI, CORUPTI, HOTI, NEMERNICI, SPECIE JOSNICA,JEDOASA, LINGAI,GUNOAIE, DRAK-NEA SA VA IA CU EL PE TOTI ! AMIN.\r\n

>

in 8 Decembrie 2018 0:02

... Bugetul biroului de administrator al județului ocupat de udemeristul Pop Emeric oare cat este???? ....\\r\\n\\r\\neste mai mult decat inchipui. calcule modeste ajung undeva la 50.000 lei lunar. la aceasta cifra se mai adauga achizitia de masina, mobilier, deplasari etc ... \\r\\nDeci o cifra foarte mare, care de exemplu s-a fi putut da si la alte investitii, sau nevoiasi. calcule , ajunge undeva la 1.000.000 lei pe anul 2018. multumim udemere.\\r\\n

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.