Centrul Antidrog Salaj ii invita pe copii la un concurs de fotografie

0
79

Pentru marcarea la nivel national a “Zilei Internationale impotriva Consumului si Traficului Ilicit de Droguri – 26 iunie 2020”, Agentia Nationala Antidrog (ANA) lanseaza un concurs de fotografie tematica, subsumat campaniei nationale media de prevenire a consumului noi substante psihoactive “FII LIBER!”, informeaza Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Salaj (CPECA).

In acest sens, in contextul pandemiei COVID-19, pentru a preveni raspandirea virusului si pentru a respecta masurile de asigurare a distantarii sociale, concursul se va derula in mediul online, respectiv pe retelele de socializare Facebook si Instagram, dupa cum urmeaza:
Fotografiile vor contine imagini de promovare a alternativelor de viata sanatoasa, sport, natura, activitati alaturi de prieteni si familie, etc. Imaginile vor transmite mesaje pozitive si vor fi realizate special pentru acest eveniment, avand ca element de individualizare, in continutul lor, ca text scris, mesajul “Fii liber”.

Concursul se va desfasura exclusiv pe pagina de Facebook a ANA

Totodata, concursul se va promova si pe pagina oficiala de Instagram, incepand de vineri, 26 iunie 2020, pana la data de 27 iulie 2020, ora 10.00, iar jurizarea va avea loc in perioada 28 – 31 iulie 2020.
In data de 3 august 2020, lista castigatorilor va fi postata pe site-ul ANA (www.ana.gov.ro) si pe paginile de Facebook si Instagram, urmand ca in perioada imediat urmatoare sa se organizeze evenimentul de premiere. Vor fi premiate cele mai reprezentative trei fotografii, respectiv: premiul I – bicicleta, premiul al II-lea – trotineta si premiul al III-lea – casti wireless, fiind acordate, totodata, si materiale promotionale ale campaniei.

La finalul concursului se va realiza un colaj cu lucrarile reprezentative, care va fi promovat pe paginile de Facebook ale Agentiei Nationale Antidrog, respectiv, ale Centrelor de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog judetene, dupa obtinerea acordului de utilizare a fotografiilor.
Prin derularea campaniei “FII LIBER!”, Agentia Nationala Antidrog isi propune informarea, educarea si constientizarea elevilor si studentilor in legatura cu efectele si riscurile consumului de substante noi psihoactive, in vederea neinceperii si/sau evitarii trecerii de la consumul ocazional sau recreational, la consumul regulat la nivelul populatiei generale, precum si crearea unei retele de suport comunitar, formate din cadre didactice, voluntari ANA, parinti si specialisti din cadrul institutiilor publice sau organizatiilor neguvernamentale partenere.


Salaj: Activitati dedicate celor care au cazut in capcana drogurilor de orice fel

Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Salaj (CPECA) a realizat de-a lungul anilor in scolile din judet nenumarate proiecte, programe sau campanii de prevenire a consumului de tutun, alcool si droguri – inclusiv substante noi cu proprietati psihoactive (SNPP).
La nivelul judetului Salaj, 7,8% dintre elevi au declarat ca au consumat cel putin o data in viata droguri ilicite si/sau NSP (Noi Substante Psihoactive) si/ sau tranchilizante/ sedative fara prescriptie medicala si/sau inhalanti si/sau steroizi anabolizanti; 4% au declarat ca au consumat cel putin o data in ultimele 12 luni, iar 1,9% cel putin o data in ultimele 30 de zile, conform datelor ultimului studiu, realizat in anul 2017, ne informeaza Valer Merce, coordonatorul Centrului de Prevenire Evaluare si Consiliere Antidrog (CPECA) Salaj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here