SondajRSS Feed

Punctul Termic 9 din Simion Barnutiu devine o sansa pentru varstinici, cu bani europeni

Centru de zi cu servicii pentru 160 de persoane in varsta din Zalau

25 Septembrie 2018

Primaria Zalau propune consilierilor locali saptamana aceasta adoptarea unui proiect de hotarare privind aprobarea încheierii de catre Directia de Asistenta Sociala Zalau si Societatea Nationala de Cruce Rosie Filiala Salaj a unui Acord de parteneriat în vederea implementarii proiectului "O sansa pentru vârstnici".
Concret, Crucea Rosie Salaj - al carei presedinte este chiar primarul Zalaului, Ionel Ciunt - a venit cu o propunere in calitate de solicitant de finantare europeana pentru incluziune sociala si combaterea saraciei.
Obiectivul consta in infiintarea si dezvoltarea de servicii sociale adecvate nevoilor pentru minim 160 de persoane varstnice din Zalau. Prin proiect se propune accesul persoanelor varstnice la servicii integrate, imbunatatirea calitatii vietii acestora.
Prin acest parteneriat, DAS Zalau primeste urmatoarele responsabilitati: managementul proiectului, infiintare Unitate de ingrijire la domiciliu, infiintare Centru de zi "A doua familie", in spatiul cu o suprafata totala de 100 mp situat pe aleea Kiss Karoly, la numarul 3, in cladirea PT 9, langa Adapostul de Noapte din Simion Barnutiu. DAS Zalau va furniza si serviciile in cadrul Centrului de zi ce va fi infiintat.
Bugetul total estimat al proiectului este d

Centru de zi cu servicii  pentru 160 de persoane  in varsta din Zalau
e 1.605.330 lei, din care 871.799 reprezinta bugetul alocat Crucii Rosii Salaj, iar 733.530 lei reprezinta bugetul alocat DAS Zalau. Contributia proprie ce revine DAS Zalau este in cuantum de 2 la suta din valoarea cheltuielilor eligibile, adica 14.670 lei, suma ce va fi acoperita de Primaria Zalau din bugetul local. DAS Zalau va asigura sustenabilitatea serviciilor infiintate minimum 24 de luni (2 ani) pe perioada implementarii proiectului si minim 6 luni dupa data de finalziare a proiectului.
Directorul DAS Zalau, Dorina Babos, subliniaza necesitatea adoptarii acestui proiect, aratand ca in Strategia Integrata de Dezvoltare Urbana a municipiului Zalau 2016 - 2023 este prevazuta nevoia dezvoltarii infrastructurii si serviciilor de calitate pentru persoanele varstnice, Obiectiv strategic 7 – Comunitatea urbana intregrata si incluziva.

Vizualizari 1226
Comentarii articol

>

in 25 Septembrie 2018 0:40

no nu cumva niste asistati sa ajunga acolo cu 7 ,8 prunci,...halo primarule aproape numai avem nici varstnici ,numai asistati puturosi pe care le tii in brate!!!la periferie cu asemenea specimene care vor sa traiascaaplicand legea junglei,apoi poti spune ca ti ai facut datoria!!

>

in 25 Septembrie 2018 16:36

Felicitari pentru proiect!

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.