SondajRSS Feed

Cei mai buni juniori din sase judete, vazuti la treaba de fostul international Ion Geolgau, la Baza Sportiva ”Viitorul” din Hereclean

16 Mai 2018

O ampla actiune de selectie pentru formarea nationalei U 15 a avut loc joi la Hereclean la care au participat 34 de juniori nascuti in 2004 sau mai tineri, din Bihor, Satu Mare, Maramures, Bistrita-Nasaud, Cluj si Salaj. Acestia au fost impartiti in doua echipe si fiecare jucator a evoluat cate 30 de minute, toti fiind urmariti atent de referentii zonali, dar si de managerul departamentului de scouting al FRF – Ion Geolgau

in toamna anului trecut, Federatia Romana de Fotbal a demarat un nou proiect interesant, care are ca si scop formarea nationalei U 15. in aceste conditii s-a format Turneul Sperantelor, la care au participat toate selectionatele judetene, care au fost impartite pe regiuni.
Salajul a facut parte din regiunea a saptea, alaturi de Bihor, Satu Mare, Maramures, Bistrita-Nasaud si Cluj, iar dupa disputarea meciurilor tur-retur, au urmat etapele eliminatorii.
Cei mai buni jucatori din regiunea a saptea au fost testati prima data la Cluj, dupa care la Carei, ca mai apoi joi, pentru actiunea de selectie de la Baza Sportiva ”Viitorul” din Hereclean sa ramana 34 de juniori din cele sase judete.
Printre ei s-au aflat si doi salajeni, ambii de la Viitorul Zalau, este vorba de Mario Ciurbe si Alexandru Mare, care impreuna cu colegii lor au incercat sa-i impresioneze pe referentii zonali, (Ion Naom – Bihor, Dacian Nastai – Satu Mare, Emil Kemenes – Maramures, Dan Lucaciu – Salaj, Sergiu Gabor – Bistrita Nasaud si Mircea Petrut – Cluj)dar si pe Ion Geolgau, managerul departamentului de scouting din cadrul FRF.
S-a jucat un meci pe durata a trei reprize de cate 30 de minute, iar intr-o echipa au evoluat juniori din Salaj, Cluj si Bistrita-Nasaud, in timp ce de cealalta parte s-au aflat jucatori din Maramures, Satu Mare si Bihor, fiecare jucator evoluand exact cate 30 de minute!
La finalul jocului, Ion Geolgau

Cei mai buni juniori din sase judete, vazuti la treaba de fostul international Ion Geolgau, la Baza Sportiva ”Viitorul” din Hereclean
a precizat ca se astepta la un alt nivel din partea acestor jucatori, insa chiar daca a parut putin nemultumit, managerul departamentului de scouting al FRF crede ca si dintre acesti juniori prezenti la Hereclean, cativa vor ajunge la nationala U 15.
”Sunt nemultumit de calitatea jucatorilor, dar sper ca din juniorii care au fost la actiunea de la Baza Sportiva Viitorul sa se regaseasca cativa si in nationala U 15. Probabil ca din cele doua zone se poate face o selectionata buna. Sincer va spun, am vazut mai multe zone ale tarii si ma asteptam la mai mult din partea juniorilor din aceasta parte, deoarece in trecut zona de Vest a Romaniei a produs foarte multi fotbalisti de calitate. Din ce am vazut la aceasta actiune, cred ca se vor gasi 4 – 5 jucatori in echipa nationala U 15 si din aceasta zona. incercam sa dezvoltam competitiile la copii si juniori tocmai in ideea de a le creea mai multa combativitate si sa poata sa isi dezvolte calitatile fizice si tehnice. Sunt de doi ani la Federatie si am inceput niste actiuni la un nivel destul de mare. Au pornit la drum aproximativ 3.000 de copii si sper ca generatiile 2002, 2003 si 2004 sa obtina rezultate bune atunci cand vor intra in competitiile europene”, a declarat Ion Geolgau, managerul departamentului de scouting din cadrul FRF.
Dupa aceasta actiune de la Hereclean, doar jumatate din cei 34 de juniori vor fi selectati pentru etapa finala a Turneului Sperantelor ce va avea loc la Tarlungeni.

Vizualizari 518
Comentarii articol
 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.