SondajRSS Feed

Cei care conduc masini neinmatriculate scapa mai usor, insa procurorii nu-i iarta pe cei care conduc cu numere false

13 Februarie 2018

Aproape 60 de soferi au fost depistati în trafic, în anul 2017, de catre politistii salajeni, conducând autovehicule neînmatriculate sau neînregistrate. Alti opt au fost surprinsi în trafic în timp ce conduceau autovehiculele cu numar fals de înmatriculare. 

“n luna ianuarie a acestui an, politistii rutieri au identificat deja în trafic opt soferi care conduceau autovehiculele neînmatriculate sau neînregistrate pe drumurile publice.
O astfel de fapta a fost constatata si joi, 8 februarie, de politisti din cadrul Biroului de Ordine Publica, pe bulevardul Mihai Viteazu din Zalau. Un tânar de 30 de ani, din Zalau, a fost prins de politisti în timp ce conducea autoturismul, desi autorizatia provizorie de circulatie era expirata din data de 7 februarie. Oamenii legii au întocmit dosar penal si continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de punere în circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.
Potrivit articolului 334 Cod Penal, punerea în circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat se pedepseste cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amenda. De asemenea, punerea în circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numar fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseste

Cei care conduc masini neinmatriculate  scapa mai usor, insa procurorii nu-i iarta pe cei care conduc cu numere false
cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amenda. Totodata, tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu numar fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda, iar conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale carei placute cu numarul de înmatriculare sau înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulatie în România, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda.
Potrivit practicii judiciare, pentru conducerea unui autovehicul neinmatriculat sau neinregistrat, in cele mai multe cazuri procurorii propun renuntarea la urmarirea penala. ”nsa pentru infractiunea de punere în circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numar fals de înmatriculare sau înregistrare procurorii trimit in judecata persoanele care comit astfel de fapte.

Vizualizari 1373
Comentarii articol

>

in 13 Februarie 2018 20:47

toate s pe dos

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.