Ce vor parlamentarii salajeni sa obtina pentru judetul nostru de la bugetul tarii pe 2018

25
1649
Ce vor parlamentarii salajeni  sa obtina pentru judetul nostru de la bugetul tarii pe 2018

Guvernul a adoptat miercuri proiectul de buget pentru anul viitor, prin care ni se promite si in 2018 crestere economica, dar in care guvernantii au decis sa sacrifice investitiile si se bazeaza mai mult pe consum pentru mersul economiei. 

Statul va cheltui mai mult pentru salarii si pensii, dar analistii avertizeaza ca cresterea preturilor si prabusirea leului in raport cu euro vor subtia considerabil nivelul de trai.
Si, in vreme ce cheltuielile pentru salarii si pensii sunt in crestere, investitiile sunt lasate la foc mic, desi ele ar trebui sa fie motorul cresterii, spune economistul Emanoil Gardan din Zalau. Si anul acesta investitiile au fost reduse fata de alocarea initiala, ca sa fie platite pensiile si salariile. Numai ca inflatia, adica majorarea preturilor, musca deja din puterea de cumparare, iar continua slabire a leului ne afecteaza pe toti. Guvernul spera sa stranga mai mult din taxe si impzite in 2018, dar deja cheltuielile prevazute vor fi mai mari decat veniturile la buget. Diferenta preconizata, de 27 de miliarde de lei, va fi greu de acoperit, deci Guvernul se va imprumuta sa-si plateasca promisiunile electorale.
Pâna azi, senatorii si deputatii au avut termen pentru depunerea amendamentelor. De maine încep dezbaterile în comisii, iar votul final este programat într-o sedinta comuna a Parlamentului, pe 21 decembrie.

Deputatul Iuliu Nosa da asigurari ca institutiile din Salaj vor avea bani si ca se va lucra la autostrada

Deputatul PSD Iului Nosa, care este vicepresedintele Comisiei de buget-finante din Camera Deputatilor, ne-a declarat ca s-a asigurat ca institutile din judet vor avea bani sa functioneze, dar si ca se va lucra la autostrada.
"Am avut discutii cu mai multi ministri si am reusit sa ii conving sa cuprinda in bugetul de stat pentru anul 2018 pentru judetul Salaj asigurarea functionarii tuturor institutiilor din judet, asigurarea finantari tuturor proiectelor incepute si derulate prin Programul National de Dezvoltare Locala etapa a doua si asigurarea finantarii pentru lucrarile de proiectare si executie pentru Autostrada Transilvania, inclusiv pe portiunea ce strabate judetul Salaj. “n functie de dezbaterile ce vor avea loc in zilele urmatoare, este posibil ca judetul Salaj sa se aleaga si cu alte fonduri", spune Nosa.

Deputatul Seres Denes vrea cladire
noua pentru Consiliul Judetean Salaj

"Am depus cinci amendamente la bugetul de stat, care vizeaza reabilitarea Sectiei de Psihiatrie, reabilitarea Policlincii, construirea unui sediu nou pentru functionarea Consiliului Judetean in curtea Centrului de Cultura si Arta, cresterea personalului neclerical din bisericile din Salaj si modificarea articolului 6 alin. 7 din Legea bugetului de stat. Sper ca macar unul dintre aceste amendamente sa treaca", spune deputatul salajean UDMR.

Deputatul Lucian Bode vrea bani
pentru centura Zalaului, pentru autostrada
si pentru reabilitarea Casei lui Maniu

Deputatul Lucian Bode, presedintele Comisiei de transporturi din Camera Deputatilor, ne spune ca are trei amendamente.
"Am depus trei amendamente, care vizeaza Autostrada Transilvania, tronsonul Nadasel - Bors, inclusiv Salajul, si tunelul Meses; pentru suplimentarea bugetului la Soseaua Ocolitoare a Zalaului, tronsonul doi, pentru executie; sprijin pentru finalizarea lucrarilor de reabilitare a Casei Memoriale a lui Iuliu Maniu de la Badacin. Sunt convins ca toti parlamentarii de Salaj vor vota amendamentul la Centura Zalaului, inclusiv Iuliu Nosa. Sunt convins ca toti parlamentarii din Ardeal, indiferent de culoarea politica, vor vota amendamentul la Autostrada Transilvania. Sunt convins ca daca sunt bine intentionati si cu adevarat vor sa reprezinte interesul cetatenilor care i-au trimis acolo, toti cetatenii din Transilvania, si nu numai, isi doresc finalizarea Autostrazii Transilvania, dupa 13 - 14 ani de la demararea lucrarilor", declara Lucian Bode.

Deputatul Liviu Balint nu s-a hotarat

Deputaul PSD Liviu Balint, membru in Comisia de sanatate din Camera Deputatilor, ne-a declarat ca urmeaza sa aiba o intalnire cu grupul parlamentar PSD si, in functie de discutiile purtate, se va decide daca va depune amendamente sau nu.

Senatorul Cristian Lungu inca aduna idei

Senatorul PMP, Cristian Lungu, secretarul Comisie economice din Senat, ne-a declarat ca inca aduna din teritoriu idei pentru amendamente.
"”n momentul de fata strangem amendamentele din teritoriu de la consilierii locali PMP si speram sa depunem peste 20 de amendamente la Legea bugetului de stat pentru anul 2018. Amendamentele le voi sustine de la tribuna Senatului din Parlamentul Romaniei", spune senatorul Lungu

COMENTARII

  1. Auzi ce zice 7,03 :))))))))))))))))))\r\nDeci Balint a f?cut Gara din Jibou n 1890, blocurile n anii 80, Gradina Botanica.... Eu am mai v?zut oameni tembeli, da ca ??tia care l sus?in pe Balint...

  2. Saracul Como! Ce aveti cu el? Daca omul nu stie sa ia o decizie de unul singur, ce vina are el> Trebuie sa se intalneasca cu altii sa-i dicteze. Omul recunoaste. Si daca la Pericei este un monument al cepei, de ce n-at fi si la Jibou un monument al lebenitei.

  3. Fata de altii domnul Balint gandeste inainte sa deschida gura. Nu vorbeste numai sa se afle in treaba! Va lua o hotarare cu privire la amendamente dupa ceface un studiu de impact cu toate inpicatiile necesare. Cainii latra ursul trece. Ghiurco Ghiurco nici nu sti cat de mic incepi sa fii!!

  4. Como nu este nici o problema, nu te demoraliza. Ai timp, primul mandat este mai mult sa te inveti cu Bucurestiu, ai mers cu avionul prima data, faci cechin, te dai cu metroul si ai vreme in urmatoarele mandate sa lucri ceva. Nu intra asa la lucru fara incalzire sa nu te accidentezi! Felicitari ca ai ajuns sa reprezinti Jiboul la un nivel asa inalt

  5. Bravo COMO! Macar el a fost sincer, nu vinde minciuni ca si ceilalti! El nu construieste basme si castele! De oameni ca astia avem nevoie, care pun neboile cetatenilor pe primul plan! FORZA GABI BALINT!

  6. Bravo COMO! Macar el a fost sincer, nu vinde minciuni ca si ceilalti! El nu construieste basme si castele! De oameni ca astia avem nevoie, care pun neboile cetatenilor pe primul plan! FORZA LIVIU BALINT!

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.