SondajRSS Feed

Ce vedem cu ochiul liber nu miroase a standarde pentru autorizare

13 Septembrie 2017

Daca din punct de vedere tehnic Agentia pentru Protectia Mediului Salaj a stabilit ca Brantner lucreaza in standarde si poate fi autorizata, ceea ce se vede cu ochiul liber si mai ales miroase in Zalau nu te-ndeamna sa crezi ca acestea sunt standardele.

Primaria Zalau a finalizat recent amenajarea a 10 puncte subterane de colectare selectiva a deseurilor, doar ca firma Brantner face greu fata gunoiului produs de zalauani. La inceputul acestei saptamani, punctul de colectare deseuri din spatele Scolii Simion Barnutiu, o zona centrala, langa punctul de colectare subteran se aflau trei containere pentru colectare selectiva - plastic, hartie si sticla – din care doua dadeau pe dinafara, iar in jur era mizerie, haine si sticla aruncate langa tomberoane.
Directorul firmei Brantner pe Salaj, Francisc Muresan, ne-a explicat ca lucrurile vor fi remediate, iar in locul containerelor vor fi montate igluri (containere tip clopot) pentru colectarea selectiva, care vor fi amplasate cel tarziu saptamana viitoare.

De vina sunt zalauanii, care in weekend
arunca gunoi cat nu poate duce Brantner

Intrebat despre situatia colectarii deseurilor in weekend, deoarece am constatat ca se aduna mormane in si pe langa contai

Ce vedem cu ochiul liber nu miroase  a standarde pentru autorizare
nerele din cartiere, Francisc Muresan spune ca zalauanii produc mai mult gunoi la sfarsit de saptamana, iar timpii de ridicare sunt mai mari, pentru ca este necesar ca masina sa ridice chiar si de doua ori dintr-un loc.
Muresan ne-a mai spus ca, lunar, zalauanii produc in jur de 1.700 de tone de deseuri, din care 400 de tone de gunoi sunt aruncate in weekend-uri, de unde rezulta ca in fiecare sambata si duminica zalauanii produc peste 100 de tone de deseuri. O fi. Dar contractul cu Ecodes prevede oare ridicarea gunoiului in functie de cat se arunca sau prevede ridicarea gunoiului atata cat e?
Francisc Muresan ne-a mai spus ca in acest moment Brantner colecteaza gunoiul pe toata raza Municipiului Zalau cu sase masini - doua masini in cartiere, doua masini pentru zona de case si doua pentru deseul colectat selectiv.

Vizualizari 421
Comentarii articol

>

in 13 Septembrie 2017 15:31

Minciuni , poveşti şi snoave invătate de la mincinoşii care i-au facilitat intrarea pe piața.

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.