Cret Eugen din Criseni a fost condamnat la inchisoare pentru tentativa de omor

A bagat furca in Lacatus tatal si in Lacatus fiul 

Cret Eugen din Garcei, comuna Criseni, a fost condamant vineri, 21 octombrie, de catre magistratii Tribunalului Salaj, la pedeapsa de 3 ani si patru luni de inchisoare cu executare pentru tentativa de omor. Decizia vine dupa ce, in acest dosar, au avut loc 14 infatisari in fata magistratiilor. 

Cret Eugen este acuzat de fapte de violenta extrema si de tentativa de omor, petrecute in vara anului trecut.
În noaptea de 17 spre 18 iulie 2015, în satul Gârcei, comuna Criseni, a avut loc un conflict in urma caruia doua persoane, tata si fiu, au ajuns în stare grava la Urgenta Spitalului Judetean Zalau. Pe fondul unui conflict mai vechi dintre agresorul Eugen Cretu si cei doi consateni de ai sai, tata si fiu de etnie roma – Eugen Lacatus tatal si Eugen Lacatus fiul – a început o cearta de la niste datorii, spun vecinii. La un moment dat, Eugen Cret, care era însotit de fiul sau minor, i-a aplicat lui Eugen Lacatus senior o lovitura la nivelul capului, producându-i o hemoragie masiva. Cu furca i-a aplicat lovitura. Lacatus junior a intervenit si el în confict sa-si apere tatal. N-a avut spor, pentru ca agresorul Cret i-a aplicat si acestuia o lovitura în zona capului cu aceeasi furca, în urma careia Lacatus junior si-a pierdut cunostinta. Conflictul s-a petrecut pe ulita, în fata casei unui vecin al lui Cret, vecin caruia Lacatus tatal si fiul i-au facut o vizita în acea seara. Atât Eugen Lacatus senior, cât si Eugen Lacatus junior au fost transportati la “Urgente”, unde au primit îngrijiri medicale.  stop_coloana
Eugen Cret a fost retinut atunci pentru tentativa de omor calificat. În urmatoarea zi dupa eveniment, procurorii Perchetului de pe lânga Tribunaul Salaj au cerut arestarea preventiva a inculpatului. Cererea a fost admisa de catre judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Salaj, care a dispus emiterea unui mandat de arestare preventiva pe numele lui Cret Eugen pe o durata de 30 de zile. De atunci, Cret Eugen a ramas tot arestat.

Cret a omorât si calul lui Balalau

Din surse din cadrul Primariei Criseni am aflat ca Eugen Cret locuieste în satul Gârcei, este casatorit si are doi copii. Vecinii, ale caror nume am fost rugati sa le pastram în anonimat, ne-au spus ca evitau permanent sa aiba de-a face cu el pentru ca e o fire ciudata. Cres Eugen a ramas de pomina, dar si de rusine în sat pentru faptul ca într-o zi de Anul Nou a taiat cu securea piciorul calului vecinului sau Florin Balalau, pentru motivul ca animalul a intrat în gradina sa-i pasca… omatul. Au fost scene de groaza si atunci, spun vecinii. Calul era culcat în zapada în gradina, cu ochii mari si umezi, trist ca nu se poate scula. Pâna la urma au venit cei de la “Protan” din Dej si l-au eutanasiat.

 

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *