Ce a decis BEC privind votul in strainatate la turul 2 al alegerilor prezidentiale

2
563

 

Ce a decis BEC privind votul in strainatate la turul 2 al alegerilor prezidentiale

Biroul Electoral Central a adoptat, la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe, o decizie in vederea desfasurarii in bune conditii a procesului de vot in strainatate pentru al doilea tur al alegerilor prezidentiale.
In vederea desfasurarii in bune conditii a votului pentru turul al doilea al alegerilor prezidentiale in strainatate, Biroul Electoral Central a adoptat, la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe, o decizie care vizeaza gestionarea eficienta a procesului de vot in strainatate, inclusiv in cazul unui flux ridicat de alegatori.
Astfel, prin Decizia nr. 109 din 15 noiembrie 2019, Biroul Electoral Central a stabilit procedura de inlocuire a presedintilor si loctiitorilor birourilor electorale ale sectiilor de votare din strainatate, la propunerea sefilor misiunilor diplomatice si oficiilor consulare, cat si posibilitatea inlocuirii membrilor birourilor electorale ale sectiilor de votare din strainatate propusi de partidele politice sau de sefii misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare.
Astfel, in contextul in care procesul de vot are loc pe durata a trei zile, propunerea MAE a avut in vedere identificarea unei solutii care sa permita asigurarea unui numar optim de membri in cadrul birourilor electorale ale sectiilor de votare din strainatate.
Trei zile disponibile pentru vot
Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca votul pentru turul al doilea al alegerilor prezidentiale in cadrul celor 835 de sectii organizate in strainatate se desfasoara pe parcursul a trei zile: vineri, 22 noiembrie 2019, in intervalul orar 12.00 – 21.00, si sambata (23 noiembrie) si duminica (24 noiembrie) in intervalul orar 07.00 – 21.00.
Reiteram recomandarea adresata cetatenilor aflati in strainatate pe durata celui de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale de a se prezenta la vot pe durata celor trei zile (vineri, sambata si duminica) pentru a evita aglomerarea in ultima zi.

COMENTARII

  1. Un nemtalau , asa zisul “sef al statului” , politrukul Werner , anunta cu emfaza (atitudine lipsita de naturalete , in dezacord cu realitatea , prezenta la psihopati , paranoici , schizofrenici -conform Dex) ..”EU SUNT IN RAZBOI CU PSD ” (???!!) Sa intelegem ca un demn urmas al lui Hitler a declansat al treilea razboi mondial , nu le-au ajuns primele doua ??! Bravo lui si fanaticilor lui !! Asa trebuie sa se comporte un adevarat presedinte al unei tari din (M)UE , in secolul 21 ??!! Pe de alta , parte cred ca nemtilor cu urmasii lor cu tot , ar trebui sa li se interzica pe intreg mapamondul , sa pronunte cuvantul razboi avand in vedere antecedentele lor.

  2. 7:02 MA ioane !ESTI PSIHOPAT RAU FARA NEURONI FUNCTIONALI LA BIBILICA .EI UITE ASA SPRE CIUDA TA SI A PSDRAGNEA ,DUMINICA VOM MERGE MASIV LA VOT SA V-O DAM IN BOT LA PESEDEU SI LA PROASTA SATULUI VEORICA .ANALFABET FUNCTIONAL DE VIDELE CE ESTI !CREIERUL TAU LIPSESTE CU DESAVARSIRE ,E ULTIMA TA ZBATERE INAINTE SA FI DAT AFARA DE LA POSTUL TAU CALDUT DE LA BUGET PE CARE TI L-A DAT PSD-UL.LA CARAT DE MORTER IN PRIVAT CU TINE FRECATOR DE MENTA LA BUGET.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.