Cat de atractiv este centrul Zalaului?

0
3

Asta este intrebarea pe care ne-o punem si va o adresam, cat de atractiv este centrul Zalaului? Nu doar pentru ca la zilele orasului o cantareata si-a permis sa ne jigneasca urbea, ci pentru ca in perspectiva aparitiei unui nou centru comercial, cu multe locuri de parcare, in zona Dumbrava, riscul este sa devina pustiu, prin mutarea interesului cetatenilor, dinspre centru spre zona respectiva. Ar mai dori cineva, sa investeasca in centrul Zalaului, unde pe o strada extrem de traficata, este prevazut un program de pietonizare, iar accesul cu masini ar fi posibil doar pentru bugetarii din institutiile si riverani? Asta in conditiile in care, zalauani folosesc masinile si pentru doar 2 km de mers pe jos, pentu un pachet de "Carpati".

rn

La Primaria Zalau exista "o viziune" un proiect de lucru, asupra unui program de mobilitate si de pietonizare, asemeni altor orase, dar care inca mai asteapta aprobarea pentru finantare. Viziunea consta intr-o pietonizarea, care va incepe din fata de la Prefectura si pana pe trotuarul de la Casa de Cultura a Sindicatului. Din aceasta viziune, cel mai interesant ne apare, amenjarea unei treceri, din fata curtii scolii "Simion Barnutiu" pe trotuarul bulevardului Mihai Viteazul, care sa deserveasca elevii, care studiaza la aceasta scoala. Practic s-ar elimina pe langa garajele hidoase si pisoarul in aer public, creat de anumite speciemene, greu de educat, langa contanierele de plastic.

rn

In proiect este inclusa si amenajarea pietii "Iuliu Maniu", mai putin statuia Wesselenyi, prin spatii verzi, trotuare si o parcare pentru taximetristi. Insa, pana nu se va aproba finantarea, vorbim doar la nivel de ideii, care ar putea schimba fata Zalaului, atat din punct de vedere estetic, dar si comercial.

rn

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here