SondajRSS Feed

Cat au cheltuit partidele pentru fiecare vot obtinut

12 Iunie 2019

O campanie electorala chiar si in era internetului si a retelelor de socialziare costa. Partidele politice din Romania au cheltuit o suma considerabila de bani pentru promovarea in campania electorala de la europarlamentare. Campania pentru europarlamentare a costat partidele politice peste 95 de milioane de lei, din care 51.300.000 au fost banIi nostri, bani publici virati de AEP in contul partidelor politice pe baza Legii nr. 334/2006, deci cine nu a inteles sa voteze a contribuit din buzunarul propriu, volens nolens, la aceasta campanie electorala fara sa-si exprime o optiune. Conform unei analize facute pe baza datelor publicate de AEP de catre cotidianul "Jurnalul" PNL, partidul care a obtinut cel mai mare procent la alegerile europarlamentare a cheltuit in campanie 23,2 milioane de lei, iar fiecare vot obtinut a costat partidul 9,5 lei. PSD, partidul clasat pe locul doi in topul preferintelor alegatorilor a cheltuit in campanie 31,5 milioane de lei, iar conform "Jurnalului" fiecare vot obtinut a costat social-democratii 15,42 lei. Cel mai

Cat au cheltuit partidele pentru fiecare vot obtinut
mult au cheltuit cei de la Pro Romania din suma stransa din finantari private si subventii publice 17.051.455, 29 de lei pe vot obtinut. 

USR este cel care a cheltuit cel mai putin din cei 6.624.983, pentru fiecare vot obtinut a cheltuit doar 4 lei conform analziei facut de "Jurnal".
Din tabelul situatiilor contributiilor private publicate pe site-ul AEP se poate observa ca la colona "finantare privata transfer" in cazul PSD si al Pro Romania este trecuta aceasi suma 10.149.290, ceea ce ne face sa ne intrebam, daca este doar o simpla coincidenta sau acelasi/aceasi donatori socialisti.

Vizualizari 718
Comentarii articol

>

in 12 Iunie 2019 0:07

Dezgustator!!batranii acestia oare au inbatranit degeaba? umilitor ,pana unde poate sa mearga acest partid comunist de cea mai joasa speta?

>

in 12 Iunie 2019 9:17

Reprezentativă poză pentru România profundă! Tălîmbi ca ăla din poză, rînjind cu cîțiva dinți putrezi în gură „aleg” viitorul țării. A nu se uita mani pulatorii care l-au pus să se scălîmbăieze cu tricoaiele alea.

>

in 12 Iunie 2019 10:05

Doar ca tricourile nu le a dat ciuma rosie :::))ci alta ciuma ..ca avem ciume la discretie ...fara numar ...A nu se intelege ca dunt votant de ciume :)) Numai de bine sa auzim !!

>

in 12 Iunie 2019 11:02

Atributiile presedintelui dupa parerea mea au fost pina in prezent catastrofale ! nici un cuvint bun la adresa Romaniei !

>

in 12 Iunie 2019 11:04

Am un vecin aici la Ortelec care a zis ca il cunoaste pe cel din poza ! este consilierul presedintelui ! pe politica externa !

>

in 12 Iunie 2019 11:46

Finanțarea partidelor politice , de la bugetul statului, trebuie urgent stopată, sau redusă la cel mult 10% din actual. Prea mulți bani risipiți, într-o țară săracă.

>

in 12 Iunie 2019 12:08

Se aude in Romania ca de politica externa se ocupa Presedintele el si numai el , si raspunde ! pentru aceasta stam atit de bine !

>

in 12 Iunie 2019 13:13

Și vine Derbedeul fost gigolo-manechin C.A.C. Popescu-Tăriceanu să sfideze că a stat și el 30 de minute la vot și nu s-a simțit umilit în comparație cu cei care au stat și 7 ore fără să ajungă să voteze!\r\nȘi mai vine Derbedeul fost sculer-matrițer și șofer Șerban Nici o laie să spună că doar n-o să se introducă votul electronic sau prin corespondență, ca în toate țările civilizate! De ce? „Pentru că putem!”

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.