SondajRSS Feed

Cartea de identitate electronica este optionala

12 Ianuarie 2018

Toti cei care isi schimba cartile de identitate vor putea opta pentru eliberarea unei carti electronice de identitate, cu sau fara amprentele digitale, sau a unei carti de identitate simple, fara CIP, conform unei legi aprobate de Guvern. La solicitarea parintilor sau a reprezentatilor legali, pot primi si minorii carti de identitate dupa noile modele. 

Cartea electronica de identitate (CEI) va permite titularului autentificarea în sisteme informatice ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) si în sisteme informatice ale altor institutii publice sau private, precum si utilizarea semnaturii electronice, în conditiile legii.
Identificarea e mai sigura
Cetatenii se vor putea legitima mai simplu cu noile CEI si la diverse servicii electronice (bancare, fiscale, sociale, financiare etc.).
De altfel, noile carti de identitate sunt mai sigure, fiind introduse elemente de securitate conform cerintelor Comisiei Europene privind securizarea documentelor în contextul combaterii terorismului, al migratiei ilegale, al traficului de droguri si de persoane, în conditiile în care cartile de identitate actuale sunt realizate cu tehnologie din anii 90.
amprenta digitala si CIP-ul sunt garantii suplimentare ca persoana care prezinta actul de identitate este titularul datelor de identi

Cartea de identitate electronica este optionala
ficare înscrise pe respectivul document.

Cartea de identitate electronica
tine loc si de card de sanatate

Totodata, cu noile carti electronice de identitate persoanele se vor putea autentifica în Platforma informatica a sistemului public al asigurarilor sociale de sanatate pentru a dovedi calitatea de asigurat a titularului, sistem in care in prezent autentificarea se face doar cu cardul de sanatate electronic. Noul document de identitate nu va contine date medicale, ci doar datele de identificare ale titularului. Cardul de sanatate îsi înceteaza valabilitatea în momentul emiterii catre titular a unei carti electronice de identitate. Pentru persoanele care nu vor solicita eliberarea unei carti electronice de identitate se vor emite în continuare carduri de sanatate, în aceleasi conditii din prezent.

Vizualizari 2793
Comentarii articol

>

in 12 Ianuarie 2018 5:53

Ce, Doamne iarta*ma or mai inventa astia? Da, da, stiu, suntem tara a UE, dar totusi, vorba mamei - ,,aistia vreu sa stie si cand te c..!,,

>

in 12 Ianuarie 2018 6:01

Sunt sute de mii, persoane ce nu au nici un fel de act de identitate

>

in 12 Ianuarie 2018 11:20

Un lucru bun mai rarim din carduri.card de debit,card de cumparaturi,card de sanatate....

>

in 12 Ianuarie 2018 13:52

Da de unde, vreo firma abonata la banii statului va vinde ceva solduri (aparate de cipuit)ca nu a rinut figura cu cipuirea cainilor si se trece la cipuirea fraierilor de romani apoi va functiona si aia ca si cardurile de sanatate nesanatos ca dupa 2-3 ani sa le schimbe iar pe motiv ca-s depasite

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.