Cantaretul Radu Ciordas se cearta cu presedintele PMP, Liviu Balint, pe marca fostului partid UNPR Salaj

21
2714
 Cantaretul Radu Ciordas se cearta  cu presedintele PMP, Liviu Balint,  pe marca fostului partid UNPR Salaj

Marca UNPR Salaj (Partidul Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei) este motiv de conflict aprins intre Liviu Balint, candidat la functia de deputat din partea PMP Salaj, si Radu Ciordas, cunoscut cantaret salajean de muzica populara.
Dupa alegerile locale din 5 iunie, conducerea UNPR, in frunte cu presedintele Valeriu Steriu, a hotarat in unanimitate fuziunea cu Partidul Miscarea Populara, condus de fostul presedinte Traian Basescu. Fuziunea a avut apoi loc in toate judetele, toate forurile de conducere a UNPR fiind de acord cu fuziunea, ca fiind "singura sansa a partidului sa reziste pe prima scena politica". Doar ca fuziunea nu a fost inca inregistrata la Tribunalul Bucuresti, iar din vechii UNPR-isti care nu au primit functii politice, au rasarit mai multi membri care s-au intalnit pe 1 noiembrie intr-un congres extraordinar al UNPR, prin care au pus bazele a 35 de filiale in tara, printre care si a UNPR Salaj. Noul UNPR Salaj, neinregistrat ca partid politic, fara stampila si drept de semnatura, este condus de Radu Ciordas. Vechiul presedinte al UNPR Salaj, membru fondator UNPR, Liviu Balint, a demisionat, fiind numit presedintele PMP Salaj dupa fuziune. Tribunalul Bucuresti se va pronunta pe 17 noiembrie daca accepta sau nu fuziunea dintre UNPR si PMP si abia atunci se vor lamuri lucrurile. Daca fiziunmea este legala, marca UNPR dispare, iar Ciordas nu va avea dreptul sa aiba un astfel de partid.

Scandalul dintre Balint si Ciordas

Scandalul dintre Liviu Balint si Radu Ciordas a inceput pe 5 iunie, cand UNPR Salaj a intrat cu sapte voturi peste pragul electoral in Consiliul Judetean Salaj. Atunci, Liviu Balint a renuntat la locul de consilier judetean, stop_coloana chiar daca era primul pe lista. Tot atunci, Balint i-a dat afara si pe urmatorii doi candidati din partid – respectiv pe Mircea Abrudan si Radu Ciordas -, pe motiv ca cei doi au tras in jos scorul partidului. În locul lor au fost desemnati de catre conducerea UNPR Salaj in Consiliul Judetean Salaj Dorin Gorgan, care a strans la Bobota peste 800 de voturi, si Valentin Big, presedintele organizatie de tineret a UNPR Salaj. Noile numiri s-au lasat cu scandal, iar Radu Ciordas si Mircea Abrudan au rabufnit si au pornit "un razboi" impotriva lui Liviu Balint.
Radu Ciordas, autoproclamat presedintele unui ipotetic UNPR Salaj, ne-a declarat ieri ca pe 1 noiembrie a avut loc congresul acestui nou UNPR la Bucuresti, data la care s-a si depus o contestatie impotriva fuziunii dintre PMP si UNPR. Radu Ciordas a spus ca din moment ce fuziunea nu a fost inca terminata, exista doua partide distincte – PMP si UNPR, iar el este inca membru UNPR si presedinte al filialei din Salaj pe care urmeaza sa o construiasca. Întrebat daca judecatorii vor aproba fuziunea, Radu Ciordas a spus ca nu i s-ar parea firesc a un judecator sa decida impotriva vointei a 35 de filiale locale a UNPR.


Stampila UNPR este la omul lui Balint

Vechiul UNPR Salaj exista inca tehnic, spune fostul presedinte Liviu Balint. Acesta spune insa ca, printr-o hotarare a lui Valeriu Steriu, ultimul presedinte UNPR, a fost desemnat pe 24 octombrie ca presedinte al UNPR Salaj domnul Vasile {aranu, care detine stampila partidului, dreptul de decizie si dreptul de semnatura, conferite in mod legal.

COMENTARII

  1. hai ca asta este cunoscut ca un rapsod lautar ce se maimutareste pe la televizoarele lui etno sau favorit, dar ca om si caracter , nu-l prea stie lumea. Dar cine se aseamana, se aduna. Ciordi si lebe.

  2. cand la pus pe lista la locale ia placut. Sa nu uitam ca in spatele fiecarui artist sta un vizionar. So spunem pe aia dreapta, langa radu ciordas a stat Como zis Liviu Balint. Nu mai ancercati sa il trageti pe como in toate scandalurile voastre. Lupta como!

  3. taranul mai lipsea din aceasta mizerie! vasile, nu ti-e rusine si mila de copilul tau sa-l faci de ras? Te sfatuiesc sa te dezici de como ca-i faci numai rau baiatului!

  4. taranul mai lipsea din aceasta mizerie! vasile, nu ti-e rusine si mila de copilul tau sa-l faci de ras? Te sfatuiesc sa te dezici de como ca-i faci numai rau baiatului!

  5. CIORDAS te-ai bagat in tarate te mananca porcii.Te-ai aliat cu un nemernic ca si COMO nemernic esti si tu.In zona Jiboului ti-ai pierdut multi simpatizanti pacat pentru calitatile tale artistice

  6. Sciocoii vechi si noi. Raducu uita cu nonsalanta mana care la hranit. Urat aspect la facut artist, la carat dupa el la concerte lalocale la Lozna, Bobota , Chiesd. Nu ceda como!

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.