Candidații USR-PLUS si PNL la Primăria Zalău și Consiliul Județean, față în față cu mediul de afaceri sălăjean

4
806

Joi dupa amiaza, a avut loc întâlnirea candidaților USR-PLUS si PNL la Primăria Zalău și la Consiliul Județean Sălaj, Florin Iordache, respectiv Dinu Iancu Sălăjanu, cu membrii Asociației Oamenilor de Afaceri „Silvania” Sălaj.

Aceasta vine la aproximativ două săptămâni de când reprezentanții mediului de afaceri au avut o întrevedere similară cu candidații PSD pentru aceleași poziții.

În cadrul întâlnirii de joi, cei doi candidați și-au prezentat, pe rând, proiectele și echipele pentru Primăria Zalău și Consiliul Județean Sălaj, precizând că în mandatul lor vor avea mai multe întâlniri cu oamenii de afaceri, astfel încât propunerile mediului privat să constituie fundamentul dezvoltării administrațiilor locale și județene.

Florin Iordache, candidatul USR-PLUS pentru poziția de primar al municipiului, a enumerat câteva priorități din programul său pentru Primăria Zalău, insistând foarte mult pe digitalizarea activității din administrație, utilizarea eficientă a timpului de muncă a funcționarilor, eliminarea birocrației, mobilitate urbană, concomitent cu o mai bună conectare, din punct de vedere a infractrusturii  Zalăului, la comunele învecinate cu municipiul.

Dinu Iancu Sălăjanu a insistat, de asemenea, pe eficientizarea actului administrativ din toate comunitățile județului Sălaj, pe dezvoltarea agriculturii prin implicarea Consiliului Județean Sălaj în realizarea de depozite pentru produse agricole, realizarea de târguri și expozitii de profil, precum și în realizarea unor proiecte de infrastructură care să faciliteze accesul turiștilor la obiectivele de atracție din Sălaj.

Solicitările oamenilor de afaceri către cei doi candidați au fost cu țintă clară, respectiv eficientizarea administrației concomitent cu
reducerea numărului de angajați din administrațiile locale, realizarea de parcări subterane și supraterane, mai ales în zona centrală a Zalăului (în spatele Primăriei), ecologizarea și acoperirea Văii Zalăului, demolarea garajelor și amenajarea de parcări în locul acestora.

4 COMMENTS

  1. Bai afaceristii p.lii.Ce aveti voi ma cu garajele noastre?Batar noi platim cinstit impozit pentru ele.Asta in timp ce voi va dati loviti tot timpul la capitolul taxe.Asta-i un subiect sensibil si d-nii liberali ar trebui sa stie de partea cui sunt.

    • Si daca in loc de garajele voastre se vor face parcari subterane, astfel incat sa aibe loc de paracare mai multe masini, care ar fi problema???
      Ahhh… ca nu vei mai putea sa folosesti “garajul” pe post de pivnita sau camara??

    • Du-te in orice oraș civilizat prietene si vezi unde sunt tolerate construcțiile alea mizerabile numite garaje. Gândește-te puțin la relieful Zalăului. Puținul spațiu trebuie eficientizat, iar parcările etajate sunt o soluție buna, doar sa ne deschidem puțin mintea.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here