Candidaţii partidelor pentru alegerile parlamentare

0
592

Partidele din Sălaj se află în această perioadă în „focul luptelor” interne pentru desemnarea candidaţilor la alegerile parlamentare.

Oficial, doar UDMR şi-a stabilit candidaţii şi ordinea pe listă, cu şase nume pentru Camera Deptaţilor şi patru pentru Senat. În fruntea listei la Camera Deputaţilor se află Seres Denes, iar la Senat Kovacs Iren.

În PSD, potrivit unor surse social-democrate, pe lista de la Camera Deputaţilor se află fostul prefect Florin Florian, vicepreşedintele Consiliului Judeţean din mandatul 2016-2020 – Sergiu Panie, primarul din Cristolţ – Ioan Cheșeli şi doctorul Florian Neaga. La Senat, s-au înscris în competiţia internă preşedintele TSD Sălaj – Ovidiu Costinaș, Claudiu Bujor, senatorul Gheorghe Pop, preşedintele PSD Zalău – Călin Forţ, primarul din Bobota – Dorin Gorgan şi cel din Letca – Dorel Man.

La PNL Sălaj, termenul pentru depunerea candidaturilor a fost miercuri, 14 octombrie, însă este greu de crezut că primul loc pe lista pentru Camera Deputaţilor poate fi revendicat de altcineva decât de Lucian Bode, ministrul Transporturilor şi preşedintele PNL Sălaj. Pe lista de la Senat s-ar putea afla avocatul Bogdan Ilea.    

Alianţa USR-PLUS va stabili, la finele acestei săptămâni, poziţia candidaţilor pe listele pentru alegerile parlamentare. Deocamdată, s-au înscris în competiţia internă, de la USR, Cristian Cosmin Viaşu, Raul Balota la Camera Deputaţilor, Virgil Bob, Cristian Lupaş şi Cristian Cosmin Viaşu la Senat, iar de la PLUS Alin Prunean şi Doina Cociş pentru Camera Deputaţilor şi Andreea Ciortea la Senat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here