Candidatii din Salaj anuntati de partide pentru alegerile parlamentare

10
2482
Candidatii din Salaj anuntati de partide pentru alegerile parlamentare

Toate partidele importante de pe scena politica din Salaj si-au anuntat candidatii la alegerile parlamentare din 11 decembrie. Este de remarcat ca la aceste alegeri toti parlamentarii actuali mai vor un mandat. Astfel, pe liste se vor regasi Seres Denes si Vegh Alexandru de la UDMR; Iuliu Nosa si Gheorghe Pop de la PSD; dar si Lucian Bode de la PNL. Este foarte posibil ca cei cinci parlamentari care si-au anuntat intentia de a candida sa ocupe din nou un fotoliu in parlament. Foarte nesigur este mandatul deputatului Mirel Talos de la ALDE. Locul ALDE Salaj in parlament poate fi luat de PSD, PNL, UDMR, dar sanse mari, daca va face peste zece la suta la alegeri, are si PMP. 

PNL Salaj, pe langa Lucian Bode, mizeaza la alegerile parlamentare pe Radu Capilnasiu, fost primar al Zalaului; Bogdan Ilea si Pop Eugen.
PSD Salaj mizeaza pe langa cei doi parlamentari actuali, Nosa si Pop, si pe Dan Ghiurco, primarul din Jibou, si Daniela Cota, fost viceprimar de Zalau, inlaturata din functie cu scandal.
UDMR Salaj a anuntat doar doua nume, Vegh si Denes, in timp ce Partidul Romania Unita va miza pe candidatura lui Ioan Mocan, om de afaceri din |imleu Silvaniei.
PMP Salaj va merge pe mana lui Liviu Balint, managerul Serviciului Judetean de Ambulanta Salaj si pe mana lui Adrian Popan, consiler local in Zalau. stop_coloana

Ce sanse are fiecare

La cum arata acum scena politica din Salaj si raportat la votul politic de la localele din 5 iunie, PSD Salaj va castiga cu cele 38.000 de voturi luate politic in 5 iunie un numar de doua mandate. Unul de deputat si unul de senator. PNL are sansa doar la un loc de deputat, insa este in carti si pentru un senator, daca UDMR, la redistribuirea voturilor, va vrea senator in alt judet. La Camera Deputatilor, cu un scor bun mai au sanse si Liviu Balint si Ioan Mocan, daca vor sti sa gestioneze bine timpul ramas pana la alegeri si sa stranga peste 8.000 de voturi.
Algoritmul alegerilor este mai complicat, contand mult numarul de voturi al partidului atat la nivel de judet, cat si la nivel national. La Camera Deputatilor, pentru un mandat e nevoie de 25.000 de voturi, iar la Senat de 50.000 de voturi.COMENTARII

  1. Ne miram ca suntem cotati ca prostii de serviciu a romanilor.In cazul acestor can didaturi singura solutie este boicotul total.Nu mai mergeti la vot ca sa ne spalam rusinea

  2. Intrebati-l pe JOHANIS / care nu stie cate prune are in traista,vorba romanului./ sa spuna poporului cati parlamentari votam?MAI ESTE VALABIL REZULTATUL REFERENDULUI CU 300 ?

  3. puneti-i pe toti in parlament, sa fie 3000 de parlamentari. oricum nu fac nicio treaba pe acolo si casa poporului e mare, au loc fara inghesuiala. da nu le mai dati bani si beneficii, nici masini ,marga cu trenu, functia le ajunge.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.