SondajRSS Feed

Revine ideea radarelor fixe pe drumurile nationale

Camera fixa pentru roviniete dintre Romanasi si Poarta Salajului ar putea deveni radar de la anul

19 Noiembrie 2018

Camerele video instalate de Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere ar putea functiona ca radare fixe, de anul viitor.

Potrivit auto-bild.ro, in cazul in care CNAIR va semna un protocol cu Politia Rutiera, cele 74 de camere instalate pe drumurile nationale, care in prezent verifica daca masinile au roviniete valabile, vor putea folosite si drept radare fixe.
Sistemul luat in calcul este de instalare aunor senzori in carosabil, iar un sofer care ruleaza cu o viteza mai mare decat cea maxima admisa va fi prins de anul viitor de radarul fix. Cand rotile din fata ale autoturismului ajung la senzorul din asfalt, sistemul va calcula timpul parcurs pana la urmatorul senzor, care va fi situat la 2,5 metri distanta de primul.
In judetul Salaj, CNAIR are o singura astfel de camera fixa. Potrivit lui Ioan Chis, directorul Sectiei Drumuri Nationale

Camera fixa pentru roviniete dintre Romanasi si Poarta Salajului  ar putea deveni radar de la anul
Salaj, in judetul nostru camera fixa este amplasata pe drumul E81 Zalau - Cluj, intre localitatile Poarta Salajului si Romanasi.
in judetul Cluj exista patru astfel de camere fixe, pe autostrada, dar si pe drumurile nationale, in localitatile Jucu, Valcele, Gilau si Mihai Viteazu. in Satu Mare, o camera fixa se afla in localitatea Decebal. In Bihor, o camera este in Osorhei, iar in Maramures o camera fixa este intalata in Moisei.

Vizualizari 1362
Comentarii articol

>

in 19 Noiembrie 2018 19:55

ce poza at pus ,nu asa arata cameravideo dintre romanasi si poarta

>

in 19 Noiembrie 2018 20:59

Ați pus grătarul lui columbeanu,în loc de camera de pe șosea

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.