Calin Fort a ramas candidat unic la frumosul post din Primaria Zalau de administrator public al orasului

47
4719

 

Calin Fort a ramas candidat unic la frumosul post din Primaria Zalau de administrator public al orasului

Surpriza pe ultima suta de metri in competitia pentru ocuparea postului de administrator public al Zalaului. Unul din cei doi candidati, Puiu Ioan Vaida, nu s-a mai prezentat ieri dimineata la proba scrisa a examenului, fiind eliminat astfel automat din cursa. De altfel, si inscrierea lui in competitie a fost facuta tot pe ultima suta de metri, acesta depunandu-si dosarul in ultimul moment. 

In acest context, Calin Fort a ramas singurul candidat pentru postul de admininistrator public al municipiului. Ieri, la proba scrisa a examenului, unde nu a mai avut contracandidat, a luat nota 8,30 si a fost declarat admis.
Din Comisia de evaluare au facut parte viceprimarul Teodor Balajel - presedinte, Claudia Ardelean si Onutan Mihaela - membre, Pop Mocan Ramona - secretar.
Maine va sustine proba interviului.
Calin Fort este un PSD-ist cu vechime, fiind, de altfel, ani la rand, vicepresedinte al PSD Salaj, dar si consilier local PSD.
In plan profesional, Calin Fort a fost din 2008 pana in 2014 director la SC Transurbis. In 2014, sustinut de PSD, a preluat sefia Reprezentantei Salaj a Registrului Auto Român, functie pe care o detine si in prezent.
Postul de administrator public al Zalaului a fost scos la concurs in data de 15 mai 2017. Primul care si-a depus dosarul a fost Calin Fort, actual director la RAR, iar in ultima zi de inscrieri a intrat in cursa si Ioan Puiu Vaida, ofiter MAI, pensionat. Motivele pentru care a decis sa se retraga nu sunt cunoscute.

Calin Fort va fi mana dreapta
in plus a primarului Ionel Ciunt

Cat priveste necesitatea unui astfel de post in organigrama Primariei Zalau, parerile sunt impartite. Existenta acestui post nu e obligatorie, dar infiintarea lui este legala. Legislatia in vigoare permite autoritatilor locale sa aiba acest post in structura de conducere a Primariei si sa stabileasca numarul si importanta atributiilor conferite administratorului public.
De exemplu, legislatia permite ca primarul sa-i delege oricare din atributiile sale. Administratorul public poate coordona, organiza si gestiona activitati din cadrul Primariei Zalau. Prin delegare, el poate exercita si calitatea de ordonator de credite.Titularul postului nu vine asadar cu noi atributii, urmand doar sa preia o parte din cele pe care le au in prezent ceilalti din conducerea primariei.
Salariul pe care il va primi administratorul public al municipiului este unul consistent. Salariul de baza individual al administratorului public se stabileste de catre primar, iar limita minima este nivelul salariului de baza al secretarului primariei, iar limita maxima este indemnizatia primarului. Viitorul administrator public al Zalaului va avea asadar un salariu nu mai mic decat al lui Stelian Potrovita, dar poate fi cat al lui Ionel Ciunt.
Postul a fost infiintat in 2007, iar primul administrator public al Zalaului a fost Radu Nistorescu, in administratia Capilnasiu, De cand Ionel Ciunt a castigat functia de primar in alegerile din 5 iunie anul trecut, postul a ramas vacant, ca urmare a demisiei lui Nistorescu.

 

 

 

COMENTARII

 1. Ma mir cum nu-i crapa obrazul de rusine sa obtina locurile de munca nu datorita capacitatii lui intelectuale si profesionale ci pe filiera de apartenenta politica la un partid .

 2. Basistilor!!! Dar Nistorescu al cui a fost? Numai asta e numit politic? Normal ca si Ciunt isi pune omul lui.Pt ca traim in Romania, si totul e politizat, mai ceva ca pe vremea lui ceasca. Sunteti sub orice critica!

 3. articol de tacac. cand a fost nistorescu administrator a fost nevoie de functie? acuma ca vrea altcineva si nu e de la pnl, e scandal. judecata de romani ca pentru capra vecinului. inca nu e clar cine va dicteaza ce sa scrieti, bode sau maghiu?

 4. S-o fi trezit raluca jireada ?Ca ,no are mult de lucru la cabinetul parlamentarului sau ,pana noaptea tarziu.Da nu-i bai raluco ca s-a deschide odata si-o data centura aia si na mai trebui sa astepti marirea de salar promisa .

 5. Cine ne-a oprit sa mergem la concurs macar 10,dar nefiind in stare strigam pe cei care incearca.Nu stim numai sa criticam si sa vedem paiul din ochii altora,pe cand barna dinochii nostri.....

 6. Cine naiba e Fort asta ca tata lume vorbeste urat da EL. Oare asta nhe trebe noui in oras.omeni cu asa reputate.Nu ati gasit unu da care sa vorbesca frumos lume.Nu mai votez veci PSD.

 7. Cel de la 9,33 nu stie ce conditii pun pentru a putea participa la concurs. Sunt conditii pe care le indeplinesc doar cei din gasca lor. Sunt ilegale dar nimeni nu le ataca.

 8. Taceti don gura.Calin Fort nu e asa cum il faceti voiinvidiosilor si rautaciosilor.V-am mai scris o data sa va spun ca este un fff bun organizator ,este corect si un om bun.De ce nu a-ti concurat voi sa va vad de ce erati in stare dar numai de barfa santeti buni.Am lucrat cu Fort Calin asa ca parerea despre el nu o sa schimbati nici mie nici altora.

 9. am lucrat cu acest om la transurbis si nu am deloc o parere buna despre el ca de altfel majoritatea celor din unitate.este sub orice critica din toate punctele de vedere.inafara de arogante si fitile nu e bun de nimic. in orice caz daca psd asteapta sa le aduca voturi acest don nr. lor e zero pt. ca nu si-a construiot deloc o reputatie buna.am avut alte asteptari de la psd.

 10. Nu-l stiu pe Calin Fort, dar o stiu pe nevasta lui, directoare la Casa Corpului Didactic Salaj, subalterna Mariei Pop, senatoreasa, sotia lui Pop Gheorghe, inspectoare generala la ISJ Salaj. V-am spus asta ca sa va dati seama ca aceste institutii de invatamant sunt pesidizate la maximum si ca au fost organizate concursuri in stil PSD, adica s-au dat subiectele candidatilor ca sa reuseasca cine trebuie. Asa s-a petrecut si cu concursul lui Fort Calin, nu incape nicio indoiala: lucratura pesedista/militieneasca a lui Ciunt si a acolitilor lui.

 11. Oferta noua in anul 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerem: cunostinte minime utilizare calculator (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi. Pentru a aplica la oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii: pacurarumarioara1964@gmail com

 12. am un vecin care lucra la rar si imi spune ca tata lumea de acolo jubileza ca scapa de fort.dar atentie zalauani ca cei care il cunosc spun ca e plin de importtanta si ifose.probabil ca acum ciuntu o sa il prelucreze sa isi poata schimbva imagginea dar degeaba.zalauani il stiu deja orice ar incerca.

 13. Băăăăăăă prostanilor un idiot fără şcoală şi caracter de care se bucură toți cind pleacă de la vechiul loc de muncă obținut pe rahat politic este de preferat intotdeauna unui fraier care face treabă nemotivat financiar , ci doar din convingere !!!

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.