Cadrele didactice sustin miercuri examenul de Defintivat

0
122

Miercuri, 22 iulie, la ora 10.00, are loc proba scrisa a Examenului National de Definitivare in invatamant.

Aceasta se desfasoara la Scoala Gimnaziala “Gheorghe Lazar” Zalau, iar repartizarea in sali a candidatilor va fi afisata la sediul centrutui de examen incepand de maine, 21 iulie.

Accesul candidatilor in centrul de examen la proba scrisa se va face in intervalul 08.00-08.45, pe baza actutui de identitate valabil. Proba scrisa va incepe la ora 10.00, durata de redactare a lucrarii fiind de 4 ore.

Candidatii vor respecta toate normele de protectie aplicabile in contextul situatiei epidemiologice actuale, generata de raspdndirea virusului covid-19.

Rezultatele initiale de la Definitivat se vor afisa in 29 iulie. Contestatiile se depun in 29 si 30 iulie, iar notele finale vor fi facute publice in data de 4 august.

Pentru a putea promova Definitivatul, cadrul didactic trebuie sa obtina cel putin media 8,00, luandu-se in considerare la calculul acesteia inspectia la clasa, portofoliul si nota de la proba scrisa.

Acordarea definitivarii și a titlului de profesor cu drept de practica in invatamantul preuniversitar reprezinta recunoașterea competentelor necesare pentru exercitarea profesiei didactice. Prin acest examen, cadrele didactice promovate dobandesc dreptul de practica in invatamantul preuniversitar. Prin dobandirea definitivarii in invatamant, profesorul depașește stadiul de debutant și poate intra pe o ruta de profesionalizare ascendenta, avand dreptul de a deveni titular in sistemul de invatamant preuniversitar și de a participa ulterior la sustinerea examenelor pentru obtinerea gradelor didactice.

In 2019, nu a fost nici macar o nota de 10

La proba scrisa a Definitivatului din 2019 au participat 93 de dascali din judetul Salaj, care au sustinut examenul din 26 de discipline diferite. Niciunul dintre candidati nu a reusit sa obtina nota 10, cel mai bun rezultat fiind obtinut de catre o profesoara de Limba si literatura romana de la scoala Gimnaziala nr. 1 Horoatu Crasnei, a carei lucrare a fost notata cu 9,82. in total, 68 de candidati au primit cel putin media 8, rata de promovare fiind astfel de 73,11 la suta. Dintre acestia, 25 au obtinut note intre 9 si 10 (36,76 la suta), iar 43 au obtinut note intre 8 si 9 (63,24 la suta).

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.