Cadre didactice care nu au luat nici macar nota 2 la Titularizare

0
3407


Ministerul Educatiei si Cercetarii a publicat pe site-ul titularizare.edu.ro rezultatele obtinute de cadrele didactice care au sustinut proba scrisa din cadrul concursului de Titularizare.

In Salaj, procentul notelor peste 7 este de 61,53 la suta, net superior procentului din 2019 , cand doar 39,86 la suta dascali au reusit sa obtina nota de trecere. Anul acesta, rata de promovare din Salaj o depaseste si pe cea ‘nregistrata la nivel national, respectiv 58,66 la suta.

Au fost doua note de 10, iar 230 de candidati au obtinut note intre 7 si 9,99. La proba scrisa din cadrul concursului national pentru ocuparea posturilor didactice din invatamantul preuniversitar s-au prezentat 395 candidati din totalul de 460 de candidati inscrisi. in centrele de evaluare au fost notate 377 de lucrari, intrucat din totalul de 460 de candidati inscrisi, 51 de candidati au fost absenti, iar 32 de candidati s-au retras din concurs din motive personale sau medicale. Nu au fost lucrari anulate si nici candidati eliminati pentru frauda sau tentativa de frauda.

Azi, pana la ora 12:00, cei nemultumiti mai pot depune contestatii. Rezultatele finale se afiseaza la sediul ISJ Salaj si pe site-ul www.isjsalaj.ro, in data de 11 august. Pentru angajarea pe perioada nedeterminata (titularizare), candidatii trebuie sa obtina la proba scrisa minimum nota 7 (sapte), iar pentru angajarea pe perioada determinata (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

Note rusinoase pentru un cadru didactic

Desi, per andsamnblu, procentul de promovare este peste media pe tara, nu putem sa nu observam si notele care nu fac deloc cinste unor cadre didactice. Au fost profesori care au primit note de 4, de 3, de 2 sau chiar mai mici. Un candidat care a dorit sa fie profesor de Religie a fost notat cu 1,55, un aspirant la postul de profesor de Mecanica a luat nota 1,60, iar un altul care dorea sa predea elevilor Biologie a stiut la examen doar de 1,75.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here