SondajRSS Feed

S-a lucrat foarte scump si foarte prost

Cad materiale de constructie de pe blocul Lira, abia reabilitat

16 Aprilie 2018

Pompierii au intervenit sambata sa inlature pericolul caderilor de materiale in capul trecatorilor

Se adevereste ceea ce se vorbea inca de cand se lucra la izolarea termica a blocului Lira Cristal, si anume ca lucrarile de reabilitare au fost facute de mantuiala, plus ca au fost prea scumpe.
De pe bloc se desprind deja materiale si reprezinta un risc pentru trecatori. Pompierii au fost soliciutati sa intervina sambata, 14 aprilie, in jurul orei 16.00, pentru a indeparta mai multe elemente de constructie de pe acoperisul blocului, care stateau sa cada in capul trecatorilor, potrivit informatiilor de la Inspectoratul pentru Situati de Urgenta Porolissum.
Blocul Lira Cristal a fost primul bloc de pe bulevard care a intrat în reabilitare, în octombrie 2013, iar lucrarile au fost finalizate dupa 3 ani. Termenul de executare al lucrarilor, executate de firma SC International FBS Holding SRL, a fost depasit de doua ori, iar blocul, primul inceput, a fost printre ultimele terminate din proiectul care a cuprins o serie de blocuri din zona centrala.
Din totalul de 18 reclamatii depuse la Primaria Zalau care vizeaza problemele tehnice în executarea lucrarilor la reabilitarea termica a blocurilor din oras, cele mai multe sunt la blocul Lira Cristal.
Locatarii s-au plans ca lucrarile sunt de mântuiala, unora li s-au pus ge

Cad materiale de constructie  de pe blocul Lira, abia reabilitat
amuri de termopan fisurate, altora nu li s-a mai pus tencuiala pe lânga geamuri, în unele apartamente ploua.
La momentul reabilitarii blocului s-a iscat si scandal in legatura cu pretul prea mare. La parterul blocului Lira, unde functioneaza mai multe birouri notariale si de avocatura. Consiliul local îl obliga pe unul dintre proprietari la plata sumei de 5.949 de lei, reprezentând taxa de reabilitare termica pentru un singur perete exterior în suprafata de 15 metri patrati. "Daca ar fi fost poleit cu aur si nu izolat cu polistiren cred ca n-ar fi costat atât", spunea locatarul.
La fel, si alti locatari din Lira au fost obligati sa plateasca cat 11.000 de lei sau 14.500 de lei pentru izolarea termica a unui singur apartament. Asta in conditile in care proprietarii au platit, chipurile, doar 20 la suta din lucrare, restul fiind finantare europeana si coparticiparea Primariei Zalau.

Vizualizari 2454
Comentarii articol

>

in 16 Aprilie 2018 9:09

Primaria a avut la fiecare bloc reprezentant,platit din fonduri europene cu 50% suplimmentar la salar, si erau coordonati de zaharisitul de NIstorescu platit si el suplimentar. Dar, au stat cu limba in gura .

>

in 16 Aprilie 2018 9:22

FBS Holding a incasat milioane de euro pe lucrare si au subcontractat lucrarea altor firme cu 20% din suma totala a contractului....firme care au facut calitatea care se vede la banii marunti pe care i-au primit .

>

in 16 Aprilie 2018 13:12

Ba nu vorbiți urât de p n l că ei ne vor binele p s d sunt hoții nu ?

>

in 16 Aprilie 2018 15:12

Pt 9.09 ai excedent de fiere LA rinza sau ai luat ceva la nas fraiere?

>

in 16 Aprilie 2018 20:55

AVEM INSPECTIE IN CONSTRUCTII UNDE ESTE ?????....

>

in 17 Aprilie 2018 7:40

Mai era o firma care lucra ,,druhora,,cred ca se chema erau toti bauti,aveau sticle cu bautura pe schele,si asa sau facut reabilitarile,iar noi am platit o groaza de bani.cine a iesit cel mai bine a fost primarul capilnasiu cu gasca lui si firmele.

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.