SondajRSS Feed

Functionarii din administratia publica din judetul Salaj au salarii mai mari decat cei Bihor, Sibiu sau Bucuresti

Bugetarii salajeni castiga dublu fata de angajatii din mediul privat

10 Decembrie 2018

O analiza facuta publica de vicepresedintele USR Zalau, Nicolae Olar dezvaluie anomalii ale economiei judetului.
In Salaj, bugetarii incaseaza, in medie, peste dublul salariului unui muncitor din mediul privat. “n timp ce angajatul din privat castiga in medie 2.000 lei, bugetarii din Salaj castiga in medie 4.800 de lei. Leafa bugetara cu care judetul nostru se califica pe un loc fruntas in tara si se claseaza pe locul 15 din 42 de judete. Asta in timp ce Salajul este la coada clasamentului cand vine vorba de bunastare si nivel de trai.

Salajul este pe locul 15 pe tara cu salariile
bugetarilor, si pe locul 35 la potential economic

Pornind de la o analiza facuta de deputatul USR Bogdan Rodeanu, Nicolae Olar, de profesie inginer, angajat la Tenaris Silcotub, spune ca a verificat datele privitoare la judetul Salaj si a constat un decalaj urias intre salariile din administratia publica si cele din mediul privat, adica cele din economia reala.
"Si asta era în anul 2017, ÎNAINTE de majorarea hotarâta de Consiliile Locale dominate de PSD si aliatii lor. Este clar ca cifrele oficiale pentru 2018, care vor fi publicate la anul, vor arata diferente si mai mari", subliniaza Olar.
"Salajul este pe un onorabil loc 15 pe tara în clasamentul salariilor din administratia publica, în timp ce în clasamentele saraciei Salajul se afla pe primele locuri, printre cele mai sarace judete. Într-un clasament al atractivitatii judetelor realizat de revista Capital pe baza mai multor criterii, inclusiv economice, Salajul se afla pe un loc mai putin onorabil decât cel al salariilor bugetarilor: locul 35, Salajul fiind mai atractiv doar decat judete precum Vaslui, Giurgiu, Calarasi, Botosani sau Teleormanul lui Liviu Dragnea. La noi, în Salaj, se pare ca doar salariile publice sunt atractive", spune vicepresedintele USR Zalau.

Primaria Zalau are mai multi angajati
pe cap de locuitor decat are Primaria Cluj

În Salaj salariile bugetarilor erau anul trecut mai mari decât în Bihor, in conditiile in care Oradea este la nivel national un model de dezvoltarea si un model de servicii publice oferite cetatenilor. Totodata, subliniaza Olar, in Zalau, numarul de persoane care lucreaza în primarie raportat la numarul de locuitori este mai mare decât în Primaria Cluj-Napoca sau decât î

Bugetarii salajeni castiga dublu  fata de angajatii din mediul privat
;n Baia Mare, conform datelor oficiale, publicate de INS. Cu sublinierea ca rezultatele administratiilor din Cluj Napoca si Baia Mare nu se pot compara cu cele ale administratiei din Zalau.
Analiza mai subliniaza ca salariile brute uriase din administratia salajeana sunt ajutate mult de sporuri, în primul rând sporul de vechime. "Ceea ce înseamna ca în Zalau si in Salaj avem o administratie îmbatranita, la propriu, ascunsa pe statele de plata în spatele unor fete tinere doar în buletin. Si-atunci, de unde performantele de care avem nevoie?".

Bugetarul salajean castiga cu 3.000 de lei
mai mult decat angajatul din industrie

Analiza subliniaza discrepantele dintre salariile bugetarilor si cele din industria salajeana, rezultand ca suntem un judet fara sansa din punct de vedere economic si ca singura ramura atractiva pentru salajeni este cea neproductiva, bugetara.
"Si, cel mai dureros, iata si comparatia (salariilor bugetare – n.r.) cu câteva ramuri din economia reala a Salajului. Peste 3.000 de lei mai mult decât salariul mediu în industria alimentara. Si cu aproape 3.000 de lei mai mult decât în constructii.
Suntem în primele 15 judete ca salarii in administratia publica, dar pe penultimul loc la salarii în industria alimentara. Suntem în primele 15 judete ca salarii in administratia publica, dar la coada clasamentului, cu cele mai mici salarii în industria alimentara si pe economie în general (mediul privat).
Asta a facut PSD-ul si asta va face în continuare, doar ca sa controleze administratia. Nu a contat pentru ei ca, în schimb, au creat o prapastie uriasa între salariatii din administratie si cei din economia reala – privat. De ce? Iata concluzia analizei si raspunsul deputatului USR: Raspunsul este unul singur: pentru pesedizarea administratiei locale. În forma continuata", incheie vicepresedintele USR Zalau.

Vizualizari 3666
Comentarii articol

>

in 10 Decembrie 2018 3:37

Este anormal ca bugetarii să câștige dublu față de privați. Ăsta demonstrează sărăcia județului.

>

in 10 Decembrie 2018 7:22

Jos cu mai mult din jumatate dintre bugetari,nu este nevoie de ei,nu au ce munci nici un sfert din cati sunt angajati,sunt capuse nescolite,nepregatite .

>

in 10 Decembrie 2018 7:28

Salajul=Vaslui=Teleorman=management prost de stil dragnist

>

in 10 Decembrie 2018 7:53

Stim.

>

in 10 Decembrie 2018 8:02

Au cele mai bune salarii deoarece ei stiu ca trebuie sa voteze PSD.PSD inca 100 de ani.LA MULTI ANI.

>

in 10 Decembrie 2018 8:04

Dar cand la stat era un sfert din salariul de la privat atunci nu aveați nimic de comentat... cei care au salariu de 2000 la privat sunt cei fara prea multe scoli, deoarece si la privat cei cu studii superioare au salariu de peste 5000\r\n

>

in 10 Decembrie 2018 8:05

Credeti ca numai cu 3000,sunt bugetari care au si cu 5000 mai mult,si nu ma refer la cei din samatate ci la cei din administratie,MNo dar nu-i rau...pt unii !

>

in 10 Decembrie 2018 8:05

Traiasca PSD!!!!\r\n

>

in 10 Decembrie 2018 8:09

De ce nu se mai regasesc declaratiile de avere si interese actualizate ale angajatiilor din administratia locala si nu numai?Probabil ca le e rusine de ce salarii au!!!

>

in 10 Decembrie 2018 8:09

Mai Szekely, ai vrea sa vina bozgorii la conducere? sau ce tot ataci PSD

Ss>

in 10 Decembrie 2018 8:11

Va decredibilizati ziarul publicând aberațiile acestor linge blide,mate fripte,useristi ciolosisti.Zalaul este pe locul 31,la capitolul salarii,iar la personal,gradul este de 0,5 iar la Cluj 1,02.Muscati țărână pârliți lor.

Coco>

in 10 Decembrie 2018 8:13

Da si ?\r\nOricum salajeanul o sa taca , o sa inghita , la urmatoarele alegeri nu o sa iasa la vot sau o sa voteze tot ce s-a votat si dupa aia o sa se uite cu invidie la clujeni !!!

>

in 10 Decembrie 2018 8:29

Olar e un pampalau care viseaza o functie de hugetar si ataca fara sa fie informat .sa stea in banca lui

8.09>

in 10 Decembrie 2018 8:32

Adevarul ca o vrem pe mata!!!probabil e psd-sta si cum ne fute psd-ul asa vrem sa o futem si pe ea!!!

ciumetilor rosii de mai sus !>

in 10 Decembrie 2018 8:34

Daca nu va plac articolele din Graiul Salajului ,nu-l mai cititi si nu mai comentati .Spor la lins dosuri penale in continuare .Roata ,roata se-nvarteste ,a veni ea si vremea scadentei .

>

in 10 Decembrie 2018 8:39

8.09 "bozgorii"sa te futa-n gura. Pe tine si tot neamul tau de vinituri in Zalau. Sovin retard ,frustrat si prost.

>

in 10 Decembrie 2018 8:50

Nu știu cât de adevărate sunt cifrele din acest articol, dar daca e așa e trist pentru mediul privat mă refer la angajati. Știm cu toții ca unii angajatori îi platesc cu salariul minim pe economie pe angajatii lor și in realitate încasează mai multi bani la salariu. Și atunci astfel de statistici nu își au rostul ca o să dea cu virgula... Salariile bugetarilor sun toate fiscalizate și declarate in conformitate cu realitatea. Verificați pe cei ce eludeaza legea si datele din statistici se modifica considerabil.

>

in 10 Decembrie 2018 8:55

Pai comparati ...învatatoarea Ciunt Florentina la Scoala Simion Barnutiu are salar de 4800 lei pe luna .

>

in 10 Decembrie 2018 8:57

Da este o redistribuire inechitabila a banilor care se fac tot pe spatele clasei muncitoate .

>

in 10 Decembrie 2018 9:03

Am discutat cu o ruda care s-a mutat in Ungaria in 1990 , mostenind o ruda instarita.Ce se intampla acum la noi in Romania, s-a produs si in Ungaria intre anii 2007-2008, cand guverniul socialist a marit exegerat salariile la bugetari cu bani luati ca imprumut.Urmare a fost intrarea tarii intr-o recesiune grava.Si totusi ungurii n-au mai votat cu socialistii.Crestin democratii au scos tara din rahat si au realizat multe investiti ca atare si locuri de munca , la privat,domeniu care este si motorul economiei.

>

in 10 Decembrie 2018 9:11

O asistenta in privat are 1500-2000 pe luna iar la spital 2000-6000 pe luna

Un cetetean>

in 10 Decembrie 2018 9:28

Sa lase și ei jumate lunar în farmacie pe medicamente ca pensionarii dar la gunoaie le ajung și asa banii

>

in 10 Decembrie 2018 9:36

Salajul a avut cea mai mare crestere la salariul mediu pe judet +23%. A ajuns la peste 2300 lei/net luna! Daca era industria cea care a adus cresterea respectiva eram undeva, dar fiindca acea crestere e data de maririle bugetarilor, Salajul e penibil, ne arata ponderea bugetarilor la nivel de judet. Si de aici ne dam seama ca la viitoarele alegeri pesedeul va avea voturi multe in Salaj.

>

in 10 Decembrie 2018 9:38

... Bugetul biroului de administrator al județului ocupat de udemeristul Pop Emeric oare cat este???? ....este mai mult decat inchipui. calcule modeste ajung undeva la 50.000 lei lunar. la aceasta cifra se mai adauga achizitia de masina, mobilier, deplasari etc ... Deci o cifra foarte mare, care de exemplu s-a fi putut da si la alte investitii, sau nevoiasi. calcule , ajunge undeva la 1.000.000 lei pe anul 2018. multumim udemere.

>

in 10 Decembrie 2018 10:03

Asa sa le ajute Dumnezeu tuturor politicienilor!

>

in 10 Decembrie 2018 10:03

Nu este adevarat sunt bugetar si am salariul sub 2000 lei nu tot afirmati ceea ce nu stiti,

>

in 10 Decembrie 2018 10:17

Care este problema? Este rau ca sunt salarii bunicele in diverse domenii sau ca sunt salarii foarte mici in alte domenii. Ia comparati salariile romanilor cu ale ungurilor , austriecilor, etc.\r\nCiti ministri are guvernul Romaniei si citi are guvernul germaniei?

>

in 10 Decembrie 2018 10:39

NESIMTIREA NU ARE LIMITE!!!!!!

10:17>

in 10 Decembrie 2018 10:57

problema ca salariile voastre ale bugetarilor nu sunt sustenabile economic nemaivorbind de aparatul supradimensionat de la buget.Lejer ,fara 30% din personalul bugetar ,activitatea s-ar desfasura la fel ca acuma .Partea proasta este ca este descurajat muncitorul din privat si este "impins" de nevoile materiale ca sa-si caute un loc de munca mult mai bine platit in occident.Efectele se vad deja pt economia reala a tarii si cat de curand va fi o puternica recesiune la care statul va fi obligat sa ia masuri nepopulare ,poate mai draconice ca in 2008-2009.

>

in 10 Decembrie 2018 11:04

15 la suta sant amante angajate in ultimi 5 ani rusine si tineretul nu au loc de munca\r\n

>

in 10 Decembrie 2018 11:08

Așa e.titlul asta e doar provocare,au și bugetarii dar nu toți,depinde de funcția obținută,nu la primărie sunt cele mai mari funcții ci la prefectură,ei.,altă mâncare de pește,nu generalizați,de la privati pe cine sa dăm exemplu?tenaristii câștigă bine de când cu majorările de salarii,ei lucrează flux continuu..au salarii bastane cei care au și vechime și cu bonuri pt că au doua carduri plus primele de sărbători...au între 3000 și 4000 salarii daca nu mai mult.ce mai mișcă aici în Zalău e Cento Groupon și ăștia au salarii decente,altfel nu ar rămâne acolo.problema e cu aceea categorie de oameni care au un salariu mic de nici o1500 respectiv pensii mizere intre 500 lei și 1500 aceste persoane o duc greu daca mai iau și medicamente,s au au un apartament mare cu multe cheltuieli!!

11:08>

in 10 Decembrie 2018 11:56

pe baza a ce criteriu s-au majorat -dublat sau triplat-salariile la bugetari?cumva a dublarii performantei si productivitatii in sectorul privat?cumva a unei cresteri substantiale a economiei reale de care noi nu stim?Sau scopul a fost fidelizarea si largirea masei de votanti ai PSD in prisma viitoarelor scrutinuri electorale?Bani luati imprumut de statul roman pentru aceste aberante mariri de salarii la buget.Partea proasta e ca intreg poporul precum si generatiile viitoare vor plati pt prostiile guvernarilor Psdragnea.

>

in 10 Decembrie 2018 12:57

Ce tot aveți cu doamna ciunt eu știu educatoare care ea în mina 5555 sau trintori de la primărie ca nu știu sa scrie și ea un 50000

>

in 10 Decembrie 2018 13:09

Interesant este că, banii sunt făcuți de cei cu salariile mici, industrie si servicii. Am muscat-o cu PSD.

>

in 10 Decembrie 2018 13:45

Vor ieși la vot la anul mai mult că sigur!!și nu v a ieși ciuma roșie de acum încolo niciodată,cel puțin nu vom ști pt nu vom trai atâta.in autobuze nu auzi altceva decât pe bătrâneii care se plâng de pensiile mici...și se plâng degeaba ,nu v a fi mai bine...probabil regretă că numai muncesc pentru a avea mai mulți bani.,mulți nu și găsesc un hobby cu care sa și umple timpul și nu cu bârfe și invidii pe cei cu pensii mai mari.

>

in 10 Decembrie 2018 14:23

Iar vorbiti prostii! Documentati-va inainte nu luati in seama ce zice domnul reporter care scrie dupa cum bate vantul...

>

in 10 Decembrie 2018 14:26

daca bugetarul salajean castiga cu 3000 lei mai mult decat in mediul privat, inseamna ca majoritatea vin cu bani de acasa!!! In afara bineinteles de sefi!!!

>

in 10 Decembrie 2018 15:02

Bugatarul udemerist Pop Emeric are salar peste 10.000 lei. Tot se lauda, si cu tichetele de vacanță primit cadou, și deplasările chiar și în străinătate. Salar de 10000 lei lunar ar fi de ajuns pentru 5 persoane. Oare lucrează cât 5 persoane ?

>

in 10 Decembrie 2018 15:47

Psd otrava Romaniei!

>

in 10 Decembrie 2018 15:53

SI NU NAMAI 15:47 DISTRUGEREA ACESTEI TARI ....\r\n

>

in 10 Decembrie 2018 16:24

Ptr. 15.02 !Ptr. bugetarul P Emeric s.a creat un post ...dar ar fi bine sa faca cunoscut public...ce lucreaza ptr. suma aceea ...sa-i fie rusine !!!

>

in 10 Decembrie 2018 16:57

Reporteru asta nu vrea sasi piarda jobu. \r\nCu 30 milioane mai mult fata de minimul de 15 milioane salaru net, nu inseamna in nici o matematica dublu ci triplu . Despre ce limba vorbim . \r\nRestul ca de ce, ca cum, ca care, ce mai conteaza !\r\nBravo lor, fiindca pot(ciordake-nikolikhea-nick_olae-rowuauna-markus-nasol). \r\n

>

in 10 Decembrie 2018 17:51

Toți bugetarii sunt o adunătură de paraziți sociali!!!

>

in 10 Decembrie 2018 18:14

Domnule primar de Șimleu azi am solicit o radiere nefiind coada am fost ținut la ghișeu de un funcționar care discuta cu o duduie iar în momentul când le-am cerut sa ne facă radierea au fost ofensați... Ca apoi a considerat ca dosarul de radiere este i complect deși a fost făcut de un birou autorizat alte drumuri... Zice ca mai trebuie un act.... La alte unități nici nu trebuie... Rușine funcționari domnule primar... Mai redui... Rusine

>

in 10 Decembrie 2018 19:23

cand se trezeste tara asta sa facem ca-n Franta?

>

in 10 Decembrie 2018 19:40

\r\nEU SINCER ..NU ...AM ..PRB..CA ..AU >>>SALARIATII/.DE LA STAT ..SAARII MARI !! PROBLEMA E ...A >>PNSIONARLOR !!! PT .CEI ..PROBLABIL CAT AS CASTIGA LA PENSIE CU ACTE IN REGULA ..50 LEI ..*80 lei pe luna ..LA PENSIE !!! DOMNII DE LA CASA JUDETEANA PENSII SALAJ ...MI-AU COMUNICAT ..CA ..POATE ...PESTE 4 ANI ..VOI ..PRIMI ..UN RASPUNS !!!! CONCLUZIA >>MEA ..A.. TUTUROR ..PENSIONARILOR !!!! ASTEAPTA ...ACESTI ...ANGAJATI AI ...C.J. PENSII SALAJ ...SA ...MURIM !!!!! RUSINE !!!!! EI NU AU ...PARINTI ...PENSIONARI ?????? RUSINE !!!! LUATI BANI DE LA NOI ...NU TRIMTTE-TI CU ANII ..DOSARELE >>DE CONTESTATII !!! DACA AVEM DREPTUL ...SA ..DATI ...DACA NU >>>CF.263 ..LEGEA PENSIILOR IN 45 RASPUNS !!!! INDIFERENT ...CUM E !!! NOI AM RESPECTAT ..LEGEA !!! VOI ...???? CE ...OAMENI ...SUNTE-TI ....???CRIMINALI ???AI PENSIONARILOR ROMANI ???( O INTREBARE ...NEVINOVATA ) PRIMITI SALARII ...MARI !!!! FACETI SA FIE ..SI PT. NOI ...MURITORII ..DE RAND !!!!\r\n

PENSIILECASA>

in 10 Decembrie 2018 19:46

CASA JUDETEANA DE PENSII SALAJ ...AR ..TREBUI ..SA FIE TRANSFERATA LA CLUJ !!! NU STIU DE CE ..DAR ...AM CONSTATAT ..CA ..SUNT ...OAMENI ..MAI ACTIVI, MAI APROPIATI ...DE ..PENSIONARI !!! ACTUALII ..SE ..CONSIDERA .......D-ZEII ...ROMANIEI !!! NIMENI NU II POATE SCHIMBA ????????????????????/\r\n\r\n\r\n

PENSIILECASA>

in 10 Decembrie 2018 20:05

CASA JUD. PENSII SALAJ ..LA ...CIRCA #35.ooo MI PENSIONARI ,JUMATATE A UNUI SECTOR DIN CAPITALA ,,ARE O MULTIME ..DE ..ANGAJATI ...CARE ..SA ..DUCA ..O POLITICA ...DE ..DUTE ..VINO !!! NOI ..PENSIONARII ( UNII ) PE CARE AU CA NE ..DUC ..CU VORBA , NE ..INTREBAM ???? DE CE CONTESTATIILE NOASTRE SUNT ..TINUTE ..LA ,,,RECE """ UNEORI CATE 30 ZILE SI NU SUNT TRIMISE ...LA BUCURESTI LA C.N.P ..???? PROBABIL UNII ANGAJATI ..CU ..BANI ..BUNI ..PLATITI ..DE STATUL ROMAN ...ASTEPTATI ...SA ...MURIM ???? CRIMINALILOR !!!! CF. LEGII 263din 2010 orce contestatie cate CNPBUCURESTI art 150(4) in termen e 45 zile ...raspuns!!!! VOI INDIVIZI ..FARA ..MILA ..IN ..FIECARE ..LUNA..VA ..LUATI ..SALARIILE ...??? CE FACE ..D-NUL DIRECTOR ????EU SINCER ..CRED ...CA NU STIE .../FIINDCA ..E ..NOU NUMIT ...ACEASTA SITUATIE A UNOR PENSIONARI !!!!LUATI MASURI ..D-NULE DIRECTOR !!!\r\n

>

in 10 Decembrie 2018 22:15

oare domnii de la usR nu au ceva super bugetari in familie/

>

in 10 Decembrie 2018 22:57

De aia merg așa bine lucruriile în sălaj, că papă bănuții de la stat umflați din MAI.Mapn.aministrația locală! care dacă iai pune să muncească la privat, ar crepa cu toții!

>

in 10 Decembrie 2018 23:10

Problema e adevărată și constă mai mult în subdezvoltarea economică a Sălajului decât în salariile bugetarilor. Și Sălajul e subdezvoltat economic datorita politicii PSD iste în special de la nivel local. Nu vi se pare ciudat că județele roșii sunt cele mai sărace? Studiul arata doar realitatea. Și concluzia e una singură. Nu mai votați PSD.

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.