SondajRSS Feed

Brantner obtine autorizatia de mediu la opt luni de cand a inceput sa colecteze gunoiul in Salaj

13 Septembrie 2017

Agentia pentru Protectia Mediului Salaj a emis in data de 8 septembrie decizia de atribuire a autorizatiei de mediu pentru firma Brantner, care colecteaza din martie gunoiul in 14 comune si trei orase din Salaj, inclusiv din Zalau. 

Amintim ca Garda de Mediu a amendat firma Brantner pentru lipsa autorizatiei de mediu, sanctiune contestata in instanta de cei de la Brantner.
Comisarii de mediu au facut verificari in teren si spun ca au constatat ca indrumarul emis in iunie a fost respectat, iar firma Brantner s-a conformat.
Potrivit legislatiei, autorizatie se emite in termen de 30 de zile de la publicarea deciziei, astfel ca APM Salaj va emite in 8 octombrie autoziatia de mediu pentru firma Brantner, adica la exact opt luni de cand a inceput activitatea de colectare a gunoiului in Salaj.
Francisc Muresan, directorul Brantner, ne declara in iunie ca firma nu poate inca sa obtina autorizatie de mediu, pentru ca punctele de colectare nu sunt conforme.
\"Am participat la invitatia prefectului la aceasta intalnire din 9 iunie in care ni s-a inmanat un indrumar din partea Agentiei pentru Protectia Mediului Salaj, care face referire la cateva chestiuni la care trebuie sa ne conformam. De exemplu, trebuie sa refacem imprejmuirea si amenajarea punctelor gospodaresti. Ni se impune sa marim spatiul de amplasare a containelor, explicit si numarul acestora. Aceste lucruri nu sunt trecute ca sarcini in contract si trebuie sa gasim o cale de mijloc pentru remedierea acestor probleme. Saptamana trecuta am avut o intalnire cu primarul (Ionel Ciunt - n.r.), in care am discutat despre posibilitate

Brantner obtine autorizatia de mediu la opt luni  de cand a inceput sa colecteze gunoiul in Salaj
a de extindere a spatiului punctelor gospodaresti, am discutat posibilitatea de a se face un contract intre noi si firma Citadin, pentru colectarea deseurilor abandonate pe domeniul public, dar ni s-a spus ca nu este necesar, doarece legea este destul de clara in acest sens\", explica Francisc Muresan in iunie situatia.
Si Asociatia Ecodes, de pe langa Consiliul Judetean, care este partenerul de contract al firmei Brantner, constata in iunie ca Brantner nu poate sa se tina de contractul pe care l-a castigat la licitatie, dupa monitorizareaa activitatii firmei Brantner in perioada 29 martie - 20 aprilie. Cei doi inspectori desemnati de Ecodes sa supravegheze firma Brantner au concluzionat ca \"in prezent nu exista suficienta capacitate, experienta sau disponibilitate de a gestiona si monitoriza un contract cu cerinte si clauze contractuale complexe, aliniat standardelor procedurale, juridice si tehnlogice ale unui Sistem de Management Integrant al Deseurilor, rezultat dintr-un proiect cu finantare externa, care la randul sau, este supus in permanenta monitorizarii si auditului entitatilor finantatoare\". Pe scurt, Brantner nu era in stare sa faca la ce s-a inhamat.

Vizualizari 334
Comentarii articol

>

in 13 Septembrie 2017 12:55

Așa se întâmplă în urma unei licitații cu dedicație,și nici primăria,nici Ecodes-ul nu au curajul și priceperea să ia măsuri împotriva lor,iar cetățenii suferă și tac !

>

in 13 Septembrie 2017 15:33

Gunoaiele ridicate de alte gunoaie si servite fraierilor dreptcalitate lux occidental.

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.