Branduri fotbalistice in… revenire

0
99

Liga a II-a programeaza in continuare jocurile de baraj unde participa: UTA, Turris Turnu Magurele, Rapid Bucuresti, FC Arges Pitesti si Petrolul Ploiesti.
Deocamdata, inaintea ultimelor jocuri de baraj, clasamentul este: UTA Arad , Turris, Rapid, Petrolul, CS Mioveni si Petrolul. Prin clasament direct ar intra UTA si Turris, favorite acum, locul 3 merge la baraj cu antepenultimul loc din Liga I, adica momentan Poli Iasi.

Branduri in revenire

UTA Arad elimina in 1970 pe Feyenoord Rotterdam, proaspata detinatoare a Cupei Campionilor Europeni( 1-1 la Feyenoord si 0-0 la Arad). Una din cele mai iubite echipe din Romania, alaturi de Rapid Bucuresti. Este un brand in fotbal.

Rapid Bucuresti castiga primul titlu in 1967 la … Ploiesti ! In 2006 elimina pe Hamburg SV in Cupa UEFA . Intotdeauna a dat culoare cuplajelor bucurestene de pe “23 August ” alaturi de Progresul Bucuresti, Dinamo si Steaua. Un fost jucator celebru, Ion Ionescu, a jucat la Alemania Aachen cu mult inainte de 1989. Evolutii bune si in Cupa Balcanica. Brand fotbalistic.

Petrolul Ploiesti ramane echipa ce a eliminat pe Liverpool cu 2-0 si 1-3 in 1966.Echipa fratilor Dridea face figura frumoasa in Cupa UEFA si elimina chiar si pe Swansea.O echipa care are in spate o legenda: Petrolul !

FC Arges Pitesti a fost recunoscuta in principal prin jucatorul simbol Nicolae Dobrin, iar in 1968 devenea primul club de fotbal din Romania, organizat pe FC. In 1979 invingea memorabil cu 4-3 pe Dinamo Bucuresti, Kempes, argentinianul, venea in Trivale si Dobrin era numarul 1. A impresionat prin antrenorul Florin Halagian. Nenumarate evolutii bune in fosta Cupa Oraselor Targuri. De multe ori a invins calculele hartiei. Echipa- brand.

Dacia Mioveni si Turris Turnu Magurele continua sa traiasca prin lupta proprie a increderii si sperantei ca pot mai mult.
Aceste randuri sunt pentru a readuce in memorie faptul ca si in trecut era fotbal si se asteapta si acum, in plina pandemie !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here