Branduri fotbalistice in… revenire

0
103

Liga a II-a programeaza in continuare jocurile de baraj unde participa: UTA, Turris Turnu Magurele, Rapid Bucuresti, FC Arges Pitesti si Petrolul Ploiesti.
Deocamdata, inaintea ultimelor jocuri de baraj, clasamentul este: UTA Arad , Turris, Rapid, Petrolul, CS Mioveni si Petrolul. Prin clasament direct ar intra UTA si Turris, favorite acum, locul 3 merge la baraj cu antepenultimul loc din Liga I, adica momentan Poli Iasi.

Branduri in revenire

UTA Arad elimina in 1970 pe Feyenoord Rotterdam, proaspata detinatoare a Cupei Campionilor Europeni( 1-1 la Feyenoord si 0-0 la Arad). Una din cele mai iubite echipe din Romania, alaturi de Rapid Bucuresti. Este un brand in fotbal.

Rapid Bucuresti castiga primul titlu in 1967 la … Ploiesti ! In 2006 elimina pe Hamburg SV in Cupa UEFA . Intotdeauna a dat culoare cuplajelor bucurestene de pe „23 August ” alaturi de Progresul Bucuresti, Dinamo si Steaua. Un fost jucator celebru, Ion Ionescu, a jucat la Alemania Aachen cu mult inainte de 1989. Evolutii bune si in Cupa Balcanica. Brand fotbalistic.

Petrolul Ploiesti ramane echipa ce a eliminat pe Liverpool cu 2-0 si 1-3 in 1966.Echipa fratilor Dridea face figura frumoasa in Cupa UEFA si elimina chiar si pe Swansea.O echipa care are in spate o legenda: Petrolul !

FC Arges Pitesti a fost recunoscuta in principal prin jucatorul simbol Nicolae Dobrin, iar in 1968 devenea primul club de fotbal din Romania, organizat pe FC. In 1979 invingea memorabil cu 4-3 pe Dinamo Bucuresti, Kempes, argentinianul, venea in Trivale si Dobrin era numarul 1. A impresionat prin antrenorul Florin Halagian. Nenumarate evolutii bune in fosta Cupa Oraselor Targuri. De multe ori a invins calculele hartiei. Echipa- brand.

Dacia Mioveni si Turris Turnu Magurele continua sa traiasca prin lupta proprie a increderii si sperantei ca pot mai mult.
Aceste randuri sunt pentru a readuce in memorie faptul ca si in trecut era fotbal si se asteapta si acum, in plina pandemie !

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.