Braconieri prinși cu focuri de armă

7
7860

Alți doi braconieri au fost prinși sâmbătă seara de polițiști, pe un fond de vânătoare din localitatea Sici. A fost nevoie ca polițiștii să folosească armamentul din dotare pentru a-i imobiliza pe cei doi.

Potrivit informațiilor furnizate de IPJ Sălaj, în data de 3 octombrie, în jurul orei 22.00, polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au fost sesizați de către reprezentantul unui fond de vânătoare despre faptul că un bărbat care se deplasa cu un autoturism de teren, în apropierea localității Sici a tras un foc de armă.

Ajunși în localitatea Sici, masina a fost identificată în trafic, pe o stradă laturalnică. Polițiștii au pornit în urmărirea acesteia, folosind și un foc de armă cu armamentul din dotare, înspre pneuri, fără ca mașina să fie avariată. Șoferul și-a continuat deplasarea, fiind oprit după aproximativ 2 km, lângă liziera unei păduri.

Din autoturism au coborât șoferul, un bărbat de 45 de ani, și un pasager. Întrucât aveau intenția de a fugi și existau indicii că ar fi înarmați, polițiștii i-au somat, iar la scurt timp au mai tras un foc de avertisment în plan vertical.

Cei doi au fost imobilizați, iar la controlul corporal, asupra șoferului a fost găsită muniție.

De asemenea, în mașină a fost găsită o armă de vânătoare cu glonț, care era încărcată, un amortizor de sunet și vânatul.

Cei doi au fost conduși la sediul poliției pentru cercetări, iar arma, muniția și mașina au fost indisponibilizate, până la finalizarea cercetărilor. Carnea de vanat a fost lăsată în custodie la administratorul fondului de vânătoare.

În 16 septembrie, un întreg arsenal de arme şi muniţii, folosite la braconaj, precum şi trofee şi carne de vânat au fost descoperite de poliţiştii sălăjeni în urma unor percheziţii domiciliare la doi bărbați din Năpradea. Polițiștii au confiscat atunci 330 bucăţi de muniţie de diferite calibre, 40 trofee vânat, 24 de bucăţi de articole pirotehnice, un recipient metalic cu praf de puşcă, o matriţă pentru confecţionarea muniţiei artizanale şi 147 kg carne de vânat.

7 COMMENTS

  1. Cine au fost braconierii? Nu aveti informatii? O pasarica imi sopteste la ureche ca ar fi fostul primar din Bocsa, colectionar de condamnari penale? De acum ma gandesc ca ar fi de buna cuviinta o condamanre cu executare!

  2. Pe 3 septembrie a.c. in liziera pădurii Meseșului ,la capatul strazii Vanatorilor din Zalau, un cetatean cu autoturism de teren încărcat două căprioare ucise ,la ora 22:00. Sunt locuitori din zonă care au auzit focurile de armă și au văzut toată acțiunea vecinului lor. De frică nu vor să vorbească…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here