SondajRSS Feed

Guvernul e cu ochi pe femeile care ingrijesc copiii altora

Bonele trebuie sa fie calificate si mai ales sa fie impozitate

13 Septembrie 2017

Guvernul a aprobat normele metodologice de aplicare a Legii 167/2014 privind exercitarea profesiei de bona. Parintii vor putea incheia contracte de munca cu bona, sau pot contracta servicii de baby-sitting cu o firma care are angajate bone. 

Pentru a beneficia de toate acestea, parintii trebuie sa scoata insa mai multi bani din buzunar decat scot acum. Angajarea bonei se face in prezent \"la negru\", adica fara forme legale. Pentru a avea un contract cu bona, parintele trebuie sa suporte si costurile taxelor si impozitelor catre stat aferente salariului negociat cu bonele.
Contractul de munca va include un plan de activitati care se elaboreaza împreuna cu parintele, în functie de numarul de copii aflati în supraveghere, de categoria de vârsta si de nevoile copilului sau copiilor, de cerintele familiei. Daca parintele nu se descurca sa intocmeasca un plan de activitati, poate solicita sprijinul serviciului public de asistenta sociala. Normativul mai spune ca bona va putea fi controlata de Inspectia Sociala.
\"Noile reglementari includ un model de asigurare a serviciilor de îngrijire si supraveghere a copilului pe timpul zilei, respectiv servicii instructiv-educative prin car

Bonele trebuie sa fie calificate  si mai ales sa fie impozitate
e se asigura îngrijirea, cresterea, protectia, educatia si învatarea copilului, folosind metode variate si alternative de educare si supraveghere\", se arata în comunicatul guvernului.
Pentru a se putea angaja ca bona, persoana trebuie sa aiba domiciliul sau reÅŸedinta legala în România, sa fi urmat un curs de calificare acreditat si sa îndeplineasca o serie de conditii care tin de starea de sanatate si profilul psihologic, necesare pentru a obtine acreditarea din partea Ministerului Muncii.
Ca obligatii principale, bona trebuie sa se ocupe de îngrijirea si supravegherea copilului, sa îl hraneasca si sa îi acorde primul ajutor în caz de îmbolnavire sau de accidentare, se spune în Legea nr. 167/2014.

Vizualizari 339
Comentarii articol

Nu nemernicii astia de impoziteaza acuma si impozitele>

in 13 Septembrie 2017 14:05

Se dadeau de ceasul mortii, in campania electorala, ca ne vor reduce fiscalitatea de numa-numa'?!

>

in 13 Septembrie 2017 20:19

Ăștia (PSD-ul), lovesc puternic în toți cei cu posibilități de apărare mici:bone, muncitori din străinătate, muncitori de la privat, țăranii etc.La următoarele alegeri, direcția "loviturilor" se va schimba. PSD-ul va avea cu certitudine soarta PNTCD.

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.