SondajRSS Feed

Protestul scolarilor fata de sistemul prost de invatamant, la fel ca la examenul de simulare a Evaluarii nationale

Boicotul elevilor cu foaia goala a fost reluat cu indemnul sabotarii simularii Bacalaureatului

19 Martie 2019

Consiliul Judetean al Elevilor Salaj ii indeamna pe cei care dau simularea sa predea foile de examen goale sau sa-si scrie pe ele nemultumirile

Elevii au fost din nou indemnati de reprezentantii lor din Consiliul Judetean al Elevilor Salaj sa protesteze fata de sistemul prost de invatamant si sa predea foaia goala la simularea Bacalaureatului, ca in cazul simularii Evaluarii nationale.

“Noi, ca structura de reprezentare a elevilor salajeni, sustinem protestul initiat de Consiliul National al Elevilor. Indemnam elevii claselor a XI-a si a XII-a ce dau simularea nationala la Bacalaureat sa lase foaia alba sau sa isi scrie nemultumirile asupra actualului sistem de invatamant",
a declarat pentru Graiul Salajului presedintele Consiliului Judetean al Elevilor Salaj, Catalin Ilies.
Consiliul Judetean al Elevilor Salaj este unica structura de reprezentare a elevilor la nivel judetean, formata si coordonata în întregime de elevi si subordonata Consililui National al Elevilor.
"Ne-am alaturat si protestului Consiliului National al Elevilor, din perioada 11 - 13 martie, îndemnând elevii claselor a VII-a si a VIII-a care au dat simularile la Evaluarea Nationala sa îsi predea foile de examen goale în semn de protest fata de experimentele derulate de catre Ministerul Educatiei. Avand in vedere ca foile de examen sunt secretizate, nu putem afla numarul elevilor ce au participat la protest. Prioritatea intregului birou executiv al Consiliului Judetean al Elevilor Salaj este de a reprezenta cat mai fidel dorintele si nevoile elevilor, astfel deruland activitati si luand masuri, spre crearea unui mediu educational propice”, a mai declarat Catalin Ilies, care este elev in clasa a X-a la Liceul Pedagogic “Gheorghe Sincai” Zalau.
Pe pagina de facebook a Consiliului Judetean al Elevilor Salaj a fost afisat logo-ul protestului ca imagine de profil.

Elevii sunt impotriva unui sistem
care nu evalueaza modul de gandire,
ci doar capacitatea lor de a &

Boicotul elevilor cu foaia goala  a fost reluat cu indemnul sabotarii  simularii Bacalaureatului
quot;toci"

Prin protestul elevilor la scara nationala intutitulat #foaiagoala, acestia se opun sistemului de invatamant defectuos, spunand ca probele nu le vor evalua competentele, ci doar cunostintele si ca refuza sa fie "cobai" pentru Ministerul Educatiei.
Consiliului National al Elevilor este cea mai importanta structura de reprezentare a elevilor în forurile decizionale, scopul acesteia fiind - asa cum sunt descrise pe pagina oficiala de facebook – de a asigura un mediu propice dezvoltarii personale si profesionale a elevilor prin sustinerea actiunilor pliate pe nevoile si interesele lor. Iar comunicatul lor subliniaza ca "metodele de evaluare din sistemul nostru de învatamânt nu se pliaza pe nevoile si interesele actuale".
Foaia de examen de la simulari devine astfel manifest
impotriva sistemului slab de invatamant, care nu evalueaza capacitatea de a gândi critic, ci doar de a reproduce informatiile dictate la clasa, spun liderii elevilor.

Examenul de simulare a Bacalaureatului, la care sunt inscrisi elevii de clasele a XI-a si a XII-a, a inceput ieri, luni 18 martie, cu proba la Limba româna. La clasa a XI-a, au fost prezenti 1.574 elevi din 1.745 elevi înscrisi (171 absenti), iar la clasa a XII-a au fost prezenti 1.633 elevi din 1.755 elevi înscrisi (122 absenti). Azi, marti, 19 martie, are loc proba la Limba si literatura materna, iar maine, miercuri 20 martie are loc proba obligatorie a profilului, urman ca joi, 21 martie, sa se desfasoare proba la alegere a profilului si specializarii (doar pentru elevii din clasa a XII-a).

Vizualizari 2390
Comentarii articol (23)

>

in 19 Martie 2019 0:34

Copiii nu mai merg la scoala ca oricum vor emigra si apoi sa nu li se reproseze ca Statul a cheltuit pt.scolarizarea lor.

>

in 19 Martie 2019 4:28

Problema e ca si la examen multi elevi dau foaia goala, s-au tot invatat cu boicotul !

como>

in 19 Martie 2019 6:58

Bine ca nu boicoteaza si in burta la masa, si nu mai vor sa iasa, ca vezi Doamne, au auzit ei , ca nu se traieste bine in Romania!

>

in 19 Martie 2019 7:03

Delia e de vina.

>

in 19 Martie 2019 7:27

Oricum la scoala stau pe feisbuc.Cu cat gasesc informatia mai usor parca sunt mai prosti.

>

in 19 Martie 2019 7:32

Bravo!Sa se inscrie în partidul bășinilor, sa tragă flatulente prin crâșme, sa le achite părinții nota de plată si"frumoșii tineri"sa întărească hastag-rezist!

>

in 19 Martie 2019 9:30

boicot, tocilari, protest....consiliul judetean al elevilor..nemultumiri...etc, SCOALA SI CARTEA IN MANA, LACHIOILOR!!!MAI TREBUIE SA BOICOTEZE EXAMENELE...SI UITE ASA COMANDA EI!!!BRAVO ZIARISTULE, CONSIDERA-TE COMPLICE CU EI, ASA II VEI PUTEA INTALNII PE TERASELE URBEI\r\n

>

in 19 Martie 2019 10:04

Dragnia e de vina

>

in 19 Martie 2019 11:51

Numai asa se poate ca viitorul romanilor sa fie si mai rau !!! daca elevi vreau sa nu invete, decit sa protesteze! sa stea in baruri, in cluburi,sa foloseasca droguri,sa abandoneze scoala si sa poata bate profesori !!!acesta este telul acestei orinduiri capitaliste originale Romanesti!

>

in 19 Martie 2019 12:36

Sunteti parinti sau ce mama dracului?! Va plangeti ca babele ca va ies pruncii din voie. Ba e de vina scoala, ba ziaristu, voi nu. Responsabilii lu peste. Daca aveati o oaie, erati cu ochii pe ea. Asa, Domnu cu mila.

>

in 19 Martie 2019 12:45

Sunt prosti de la atatea manele si fcbk.

totul depinde de cei 7 ani de acasa>

in 19 Martie 2019 16:13

si ulterior ,desigur ,de supravegherea ,comportamentul si ajutorul dat de parinti.12:36 are dreptate ,mai scolati-va copii d-lor/doamnelor parinti ca in primul rand de voi depinde.

>

in 19 Martie 2019 16:24

Ala de la 6.58 vorbeste de masa, scaun, obiecte din bucatarie? Saracu' si el a boicotata candva ca nu stie scrie! Vrei sa zici "ma-sa", adica "mama lui"?

>

in 19 Martie 2019 17:59

Bravo!Sa se inscrie în partidul bășinilor, sa tragă flatulente prin crâșme, sa le achite părinții nota de plată si"frumoșii tineri"sa întărească hastag-rezist!

>

in 19 Martie 2019 18:19

Sibianco , asa zisa jurnalista de doi bani , titlul corect al articolului era "Protestul scolarilor prosti fata de sistemul de invatamant..." si am sa-ti explic tie si celorlalti "dastepti " ( de fapt tampiti ) de ce , nu sunt convins ca aveti capacitatea de a percepe , desi e simplu ca buna ziua . Se practica acum in Romania moda "protestelor " de catre oricine si pentru orice. Acesti asa zis protestatari , analfabeti functionali , mesteca niste lozinci pe care nu le inteleg , dar le striga din toti plamanii. Vad ca au infectat cu acest virus si elevii , care in loc de simulare a examenelor, vor s(t)imularea lor . Practic se acuza ca sistemul de invatamant nu le evalueaza competentele , ci doar "capacitatea de a toci". Cred ca cei in cauza elevi/parinti, nu inteleg corect/complet termenul de competenta . Cea mai scurta definitie a competentei , inseamna "a sti sa faci" , sau "a face ce stii" . DEX-ul explica cei doi termeni fundamentali astfel ; A STI = a cunoaste adanc, a poseda informatii temeinice , a detine informatii , a intelege , iar A FACE =a savarsi o actiune, a fauri , a realiza/fabrica ceva, a crea. Deci raportandu-ne la aceste precizari , ne intrebam ce/cum STIU SA FACA/FAC CE STIU , o buna parte din elevii de azi ?? Ce competente se pot evalua la examene ? Raspunsurile nu sunt greu de gasit si atunci ce facem , "dam foile goale " ? Asta da competenta . Bravo elevilor "protestanti", cinste lor !

>

in 19 Martie 2019 21:46

18:19 meri in ma-ta. Titlul tau e unul de manipulare. Cel al ziaristei e netru. Informeaza ce fac aia. Ca-s dobitoci e alta poveste. Ai mers in ma-ta ?

>

in 19 Martie 2019 22:29

Bravo!Sa se inscrie în partidul bășinilor, sa tragă flatulente prin crâșme, sa le achite părinții nota de plată si"frumoșii tineri"sa întărească hastag-rezist!

>

in 19 Martie 2019 23:55

Preainteleptule de la 21;46 , eu nu te trimit in ma-ta , caci acolo ai fost si ea s-a chinuit rau sa te faca un om normal , din pacate ai iesit un cretin ordinar , lichea spurcata . Hai siktir drace impielitat !

>

in 20 Martie 2019 7:40

18:19 esti un dobitoc, bre.Nu ai inteles nimic !Ai impresia ca niste cunostinte se verifica prin capacitatea de memorare a cuiva ? Intelingenta unui copil, si a unui adult bineinteles, este capacitatea de a putea asocia ,compara, distinge ideile, cunostintele , si nu de a REDA si memora cuvant cu cuvânt si virgula cu virgula fraze intregi dintr-un manual.Aceasta capacitate da, te face mai deștept, dar nu si mai inteligent!

>

in 20 Martie 2019 17:11

Oare pe vremea lui ceașcă câte simulări s-au dat? Eu, nici una. Si pentru aceea nu am avut colegi care să nu reușească să își ia bacalaureatul. \r\nSistemul de invatamant este la pământ. Pot da mii dd simulări, dacă un copil vine acasă și nici măcar nu știe ce s-a predat la oră. Dar că să reușească la bacalaureat trebuie să plătească, părinții, ore la greu.\r\nAceasta e părerea mea.

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.