Bode merge pe mana lui Boc in razboiul Blaga – Udrea

3
2069

 

Bode merge pe mana lui Boc in razboiul Blaga – Udrea
Scandalurile par sa nu se mai termine in interiorul PDL. Dupa rezultatele dezastruoase obtinute la alegerile locale si parlamentare de anul trecut, fostul partid de guvernamant se confrunta cu un nou razboi, de aceasta data pentru presedintia PDL. In cursa s-au inscris pana acum actualul presedinte Vasile Blaga si fostul ministru Elena Udrea, sustinuta chiar de catre presedintele Traian Basescu. Vineri, aflat intr-o vizita la Zalau, Blaga l-a acuzat pe seful statului ca „intervine pentru a doua oara in competitia interna din PDL” si a afirmat ca „22 de milioane de romani stiu ca Traian Basescu o sustine pe Elena Udrea”. In replica, Udrea spune ca „22 de milioane de romani stiu ca USL, Antena3 si Dan Voiculescu il vor pe Vasile Blaga presedinte al PDL”.

In Salaj jocurile din interiorul PDL par sa fie transate. Liderul organizatiei, deputatul Lucian Bode, este un apropiat al fostului premier Emil Boc, fiind de notorietate faptul ca primarul Clujului o va sustine pe Elena Udrea in cursa pentru sefia partidului. „Voi tine cont de opinia domnului Emil Boc pentru ca ascensiunea mea din ultima vreme i se datoreaza in cea mai mare parte. Mai mult, nu trebuie sa uitam cat de mult a ajutat Salajul din pozitia de prim-ministru”, a precizat Lucian Bode. De fapt, liderul PDL Salaj a fost sustinut in functia de ministru al Economiei in guvernul Ungureanu chiar de catre grupul Boc-Udrea. Totusi, Bode spune ca va asigura audienta necesara pentru toti candidatii care vor dori sa-si expuna programul politic in fata democrat-liberalilor salajeni si crede ca „militantii PDL vor alege viitorul partidului si nicidecum intoarcerea in trecut”. Legat de afirmatiile facute de Blaga cu referire la Basescu, Lucian Bode a subliniat ca „ii apartin in exclusivitate presedintelui PDL” si „ar fi grav daca intreg partidul s-ar pozitiona in spatele declaratiilor domnului Blaga”.

Zece organizatii PDL dizolvate si un primar fara sprijin politic

Si in interiorul organizatiei PDL Salaj apele sunt destul de tulburi. Rezultatele slabe inregistrate la alegerile parlamentare din decembrie au facut victime in mai multe organizatii locale. Colegiul Director al PDL Salaj a hotarat dizvolarea organizatiilor locale din localitatile Cehu Silvaniei, Ileanda, Hida, Dragu, Simisna, Almas, Cuzaplac, Surduc, Creaca si Lozna, si retragerea sprijinul politic primarului din Lozna, Augustin Sabou, si a consilierilor locali din comunele Treznea, Lozna, Ileanda, Hida si Balan.

In cazul consilierilor locali, acestia isi pierd mandatul si vor fi inlocuiti de urmatorii consilieri alesi pe lista PDL in iunie 2012. In ceea ce-l priveste pe primarul comunei Lozna, acesta nu isi pierde mandatul castigat in vara trecuta si este liber sa se inscrise intr-un alt partid. Augustin Sabou a fost initial primar PSD, trecand in 2004 la PDL. In cazul primarilor, acestia isi pierd mandatul doar daca isi dau demisia din partidul sub sigla caruia au fost alesi, nu si atunci cand sunt demisi sau li se retrage sprijinul politic.

COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.