Bode ii raspunde lui Ciunt, dupa scrisoarea deschisa pentru premier: “Hai sa ne facem vant cu coada”

11
3139

Dupa ce Primaria Zalau a trimis, cu mai putin de 24 de ore inainte de vizita de azi a premierului Ludovic Orban in Zalau, o scrisoare deschisa in care cerea dispunerea masurilor ce se impun pentru deblocarea unor proiecte importante pentru municipiu, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, i-a solicitat prim ministrului permisiunea de a raspunde chiar el conducerii orasului, intr-o conferinta de presa.

“Aceasta scrisoare deschisa este categoria <Hai sa ne facem vant cu coada>. Va intreb de cate ori, institutional, in ultimele opt luni de cand sunt ministru, m-au lntrebat ceva acesti domni. Va spun eu: niciodata! Au gasit de cuviinta sa trimita o scrisoare deschisa cu privire la anumite obiective importante pentru municipiul Zalau dar, inainte de a trimite aceasta scrisoare deschisa catre prim ministru legat de sprijin pentru aceste obiective eu vreau sa va spun asa: in plina pandemie, Compania Nationala de Investitii a facut eforturi extraordinare sa vina sa receptioneze pe 25 martie modernizarea si dotarea pavilionului Sectiei de boli infectioase din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau. Nu l-am gasit in scrisoare, ca multumire, eventual. Tot in executie avem reabilitarea si modernizarea Cinematografului Scala, prin CNI. Nu am gasit in scrisoare referire la acest obiectiv. De asemenea, avem extinderea si anveloparea Tribunalului Salaj in executie. Nu au facut referire la acest obiectiv. Insa, la ceea ce au facut referire, Baza sportiva tip 1 , pe 19 februarie, adica in guvernarea Ludovic Orban, s-au depus studiile si avizele, s-a primit documetatia conforma si pe 25 mai am demarat procedura de achizitie publica. Daca se informau, aflau. La fel, legat de Parchetul de pe langa Tribunalul Salaj, pe 12 iunie am demarat procedura de achizitie publica pentru reparatii capitale si modernizare, reabilitare si extindere sediu. Sigur, la fiecare obiectiv de aici as putea sa le dau cate raspunsuri doresc ei dar nu il consider un demers serios, atata timp cat, institutional, nu au avut nici macar bunavointa sa aiba o discutie cu ministrul Transporturilor, care este din Salaj si care vine saptamanal in judet. Institutional, si nu as fi spus asta daca nu vedeam acest gest, in urma cu doua saptamani, am invitat la o intalnire pe doi din cei patru semnatari- primarul si vicepreimarul Fazakas-, alaturi de primarul comunei Criseni, pentru a discuta despre o ordonanta de urgenta data de Guvernul Orban prin care putem sa finantam obiective de investitii de tip <varianta ocolitoare>. Credem ca suntem in discutii avansate pentru a inainta o astfel de cerere pentru o centura care sa ocoleasca localitatea Criseni si sa intre in DN1F undeva in zona Panic. Am avut o discutie foarte buna, dar nici despre acest lucru nu am vazut nimic in scrisoare, asadar chestiuni de genul acesta, sa iti faci vant cu coada ca vine prim ministrul aici, sa le lasam in aceasta categorie^, a declarat Lucian Bode.

Prin scrisoarea deschisa trimisa premierului, semnata de primarul Ionel Ciunt, viceprimarii Teodor Balajel si Nicolae Fazakas, si adminsitratorul public Calin Fort, acestia solicitau ca premierul sa aiba in vedere semnarea cat mai rapida a contractelor de finantare pentru varianta ocolitoare a Zalaului, terenul de sport Tip 1, bazinul didactic de inot, reabilitarea si modernizarea Pietei Iuliu Maniu si a Pietei 1 Deccembrie, pietonizarea strazii Unirii, reabilitarea DJ191C, amenajarea de spatii verzi pe imobilele degradate, modernizarea si extinderea iluminatului public.

“Aceste proiecte inseamna, in buna parte, fonduri europene atrase, iar deblocarea acestora reprezinta 67 de milioane de euro, suma care contribuie semnificativ la transformarea Zalaului intr-un oras modern, intr-un oras european”, scriu semnatarii.

11 COMMENTS

 1. Centura tinere! Nu sunteti in stare sa faceti 5 km de drum simplu. Aceasta este capacitatea voastra, a ” noilor” si ” vechilor”.

 2. Dacă bode răspunde, de ce a mai venit la Zalău Sică Mandorlică ? Pensionarii s-ar putea să-l aștepte cu niște ouă clocite !

 3. Domnu Bode, da-le dracu de bazine de inot,piete si centuri ocolitoare la Criseni, faceti centura Zalaului si va vor multumi oamenii. Oamenii circula cu masina prin aglomeratie si gropi nu prin bazine de inot. Nu promiteti centuri si bazine, faceti si terminati ce aveti in lucru.
  Centura Zalaului si Autostrada Transilvania pentru zalauani si partea aceasta de NV a Romaniei este primordiala.

 4. Ce compunere la acest pampalau , ciumat cacaniu/brun , care in intreaga sa viata n-a facut , nu face si nu va face ceva deosbit in impostura in care se afla , datorita faptului ca este un lingau innascut si asa va muri , iar prostia lui , ca si a celorlati ciumati cacanii este infinita/incurabila !
  “Succesuri ” la singura ta menire Bode de pupincurist ordinar !!!

 5. Un mare gunoi de om,si ei si noi,bine ca am stiut ca huiduim psdu si sa iesim in strada,ăștia ne violează din toate directiile dar nu facem.nimic.

 6. Nu merita ciunt si compania raspuns….ei acum înainte de alegeri si-au adus aminte…..E manevra electorală….3 ani cat a fost tura de ce nu ar rezolvat problema? Va spun eu ….pe ăștia ii doare undeva de zalauani si Zalău.

 7. Ioane, ce-i reprosezi lui Bode, ca n-am priceput? Este primul an in care guvernare al PNL, vor face, incomparabil, mai buna treaba decat predecesorii! Ioane, de la 11.36, esti execrabil! Spune-le asta si vecinilor, daca ai caracter de roman!

 8. S-a trezit Ciunt cu Demle sa arate obrazul lui Bode. Nu le este rusine, avand in vede ca premierul anterior Vasilica a promis 350 km autostrada in mandatul dansei? Penibil si jenant.

 9. Sunt multi domnule Bode in Zalau care va apreciaza si VA MULTUMESC !!!Raspunsul in scris la scrisoarea inmanata il vor primi si de la noi, alegatorii ….si la fel, FARA MULTUMIRI !

 10. Ba bine ca a cerut Bode cuvântul sa le răspundă. Ca opoziția nici măcar nu a binevoit sa discute cu el, doar se plânge ca le-a blocat cine știe cine proiectele. Ce adrese au făcut, cui și când? Acum un an când erau la putere? Dacă erau asa fortosi, de ce nu le-au scos la capăt atunci. Aha, au așteptat alegerile și acum se dau de ceasul morții ca nu mai au vreme sa le scoată la capăt. Acum sunt blocate. Povesti..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here