Bode: 700 kilometri de autostradă şi 300 kilometri de drum expres în următorii patru ani

7
1107

România ar putea avea 700 de kilometri noi de autostradă şi 300 de kilometri de drum expres în următorii patru ani, având în vedere tronsoanele pe care se lucrează şi cele pentru care se va da în curând ordinul de începere a lucrărilor, a declarat, joi, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, la conferinţa online RoInvest, potrivit AGERPRES.

El a fost întrebat câţi kilometri de autostradă vor fi finalizaţi în următorii patru ani.

“Avem în derulare proiecte importante şi considerăm că 700 de kilometri de autostradă şi 300 de km de drum expres pot fi finalizaţi”, a spus ministrul.

În ceea ce priveşte autostrăzile, vor fi gata lotul 1 şi lotul 5 din autostrada Sibiu-Piteşti, autostrada Lugoj-Deva, autostrada Transilvania integral, cu excepţia tronsonului care cuprinde tunelul Meseş, autostrada A7 Ploieşti-Siret, mai puţin loturile Paşcani-Suceava şi Suceava-Siret. La acestea se adaugă A0, centura de nord şi sud a Capitalei.

“Sunt 700 de kilometri de autostradă aflate unele tronsoane în lucru, altele vor intra în lucru în perioada următoare, dar cert este că pot fi finalizate, conform contractelor, până în 2024”, a subliniat oficialul guvernamental.

În ceea ce priveşte drumurile expres, este vorba de Craiova-Piteşti, Brăila-Galaţi, Focşani-Brăila şi Buzău-Brăila.

“Sunt aproximativ 300 de kilometri de drum expres care pot fi finalizaţi în următorii patru ani”, a completat Bode. 

7 COMMENTS

  1. 700 km autostrada?????am inagurat cu “moment istoric”12 km….eu iubesc orice ce e anti psd….dar prea mult dulce duce la diabet….am proiect sa fut 5 ore pe seara….dar e de mers la munca,am proiect ….imi bag pula in proiecte….si o fac….asta jur ca am sa o fac ,cu sau fara voi….

  2. Dac se face drumul ca si cel inspre Satu-Mare,mai bine asteptam inca 10 ani,ESTE DEZASTRU,OARE EI NU VAD PRESA SAU NU AUD CHIAR DELOC CUM ISI BAT JOC FIRMELE CARE ASFALTEAZA?NU EXISTA RECEPTIE DIN PARTEA PREFECTURII?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here