SondajRSS Feed

Un cliseu al guvernari pentru creduli – nu se face, dar se promite

Beneficiile promise de PSD-ALDE fermierilor se amana cu un an, dar cu promisiuni ca va fi odata ca niciodata

9 Februarie 2018

Guvernarea PSD-ALDE amana cu un an o suma de beneficii promise fermierilor pentru anul acesta prin programul de guvernare. Cei care fac agricultura au asteptat degeaba relansarea afacerilor lor. Mai asteapta si pana in 2019. Erau decizii importante, reiese din discutia cu Valentin Duca, directorul Directieri Judetene Agricole, care spune ca sunt binevenite oricand.

Prima masura importanta este eliminarea impozitului pe terenurile agricole lucrate. A doua facilitate este impozitul zero pentru tractoare si utilaje agricole. Mai este si reducerea cotei TVA de la 9 la suta, cat este in prezent, la 5 la suta pentru cele mai importante inputuri: livrarea de ingrasaminte si pesticide utilizate in agricultura, seminte si alte produse destinate insamantarii sau plantarii, precum si prestari de servicii de tipul celor utilizate in sectorul agricol. Promisiunea este ca se vor aplica de la 1 ianuarie 2019.
Cam tot ce nu s-a facut este promis din nou cu si mai mare avant. Deja e un cliseu. Noul Guvern mai promite cadastrarea de catre stat a tuturor terenurilor agricole pana in anul 2020, masura care apartine Ministerului Dezvoltarii Regionale. N

Beneficiile promise de PSD-ALDE fermierilor se amana  cu un an, dar cu promisiuni ca va fi odata ca niciodata
umai ca de trei ani si mai bine ni se promite o cadastrare gratuita care va fi finalizata in 2023; si iata ca vine PSD-ALDE si cadastreaza toata Romania in doi ani. Asta seamana cu autostrazile atat de mult trambitate de Guvern, dar fara a se vedea nimic in urma.
Aurel Chereches, un cunoscut fermier jibouan, spune ca e o dorinta mai veche cadastrarea, dar el este rezervat in implementarea ei.
"Trebuie bani si timpul e prea scurt pana in 2020. Este bine ca Executivul promoveaza astfel de masuri, numai ca ele trebuie si implementate. Daca legiuitorii s-ar fi consultat cu cei care lucreaza pamantul, azi n-am fi unde suntem De promisiuni ne este plin podul", spune dezamagit fermierul .

Vizualizari 2462
Comentarii articol

>

in 9 Februarie 2018 6:52

Nooooo... A prostit PSD profesorii sa ii voteze d-apoi pe țărani.\r\nCe votezi... aia primesti

>

in 9 Februarie 2018 7:14

Aveti ce ati votat !!

>

in 9 Februarie 2018 8:00

"Un cliseu al guvernarii" - cu 2 "i". Corectati! Macar titlul sa fie corect, daca in rest articolele sunt pline de greseli...

>

in 9 Februarie 2018 8:22

Ministrul de Finante in Guvernul Dancila, Eugen Teodorovici, spune ca sunt prea multi bugetari fata de nevoile reale ale Romaniei si ca sunt mai multi cei care "controleaza" decat cei care muncesc.

>

in 9 Februarie 2018 14:09

CEL MAI MINCINOS GUVERN PSD, CU PRIVIRE LA ANULAREA IMPOZITULUI PENTRU TERENURI AGRICOLE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

>

in 9 Februarie 2018 14:09

CEL MAI MINCINOS GUVERN PSD, CU PRIVIRE LA ANULAREA IMPOZITULUI PENTRU TERENURI AGRICOLE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Alegerea cea mai bun? pentru tine!>

in 9 Februarie 2018 18:39

Super-oferta: castiguri online. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email: pacurarucostica1963@gmail com

>

in 11 Februarie 2018 9:12

Salajul pierde mi;ioane de euro, din cauza lipsei amenajamentelor pastorale. Ele trebuiau facute de directia agricola, dar ei nu au facut nimic, iau salarii marite, stau la cafea si tigari toata ziua in fata cladirii si asta daca sunt la servici, caci multi lipsesc ci zilele si se mai si folosesc de masinile institutiei in interes personal. Multe din ele au ajuns masini personale si doar se intretin pe banii institutiei. . .p.s. cate proiecte au intocmit cei de la Consultanta agricola in ultimi 3 ani? si vedeti ce salarii au ! nu fac nimic toata ziua, dar daca mergi la ei su nu te intelegi "la negru" nici nnu te baga in seama si te trimit in alte locuri sa te interesezi

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.