Bazin de inot didactic la Zalau

2
726

Politicienii se cearta in mediul online pe marginea subiectului. PNL acuza PSD ca se impauneaza cu proiectele altora, PSD le cere liberalilor sa nu mai dezinformeze.

Autoritatile anunta ca au fost aprobati indicatorii tehnico economici si introducerea la finantare a proiectului privind construirea unui Bazin de inot didactic in municipiul Zalau, pe strada Fagetului, in cartierul Dumbrava Nord.

Proiectul se deruleaza prin Compania Nationala de Investitii, iar in perioada urmatoare va demara procedura de achizitie publica pentru contractarea lucrarilor de proiectare si executie a acestui obiectiv.

Construcţia se adreseaza uzului didactic, cu posibilia utilizare publica in afara orarului scolar. Bazinul de inot este proiectat in asa fel incat sa respecte normele europene şi naţionale in vigoare pentru bazine utilizate in cadrul educaţional.

Acesta va avea o adancime intre 1,20 şi 1,80 m, o dimensiune de 25/12,5 m, 5 culoare de 2,5 m laţime, blocstarturi la capatul de 1,80m (adancime in conformitate cu normele europene). Capacitatea este de 65 de persoane, construcţia fiind proiectata pentru a fi utilizata simultan de doua clase de elevi, impreuna cu profesori şi personalul de intreţinere.

Elevii care vor folosi acest bazin de inot vor avea acces la doua vestiare prevazute cu dotari moderne, duşuri şi grupuri sanitare, iar profesorii vor avea propriul vestiar. In cladirea care adaposteşte bazinul de inot va exista şi un cabinet de prim ajutor.

Valoarea investitiei este de aproximativ 12 milioane de lei, iar durata estimata pentru realizarea acesteia este de 12 luni.

Aceasta investitie, a carei utilitate nu o contesta nimeni, a devenit mar al discordiei pentru PSD si PNL. Ambele partide sustin ca ideea le apartine si se ataca reciproc, acuzandu-se de minciuna si dezinformare.

PNL: PSD se lauda cu proiecte care nu-i apartin

“Pentru ca zalauanii trebuie sa cunoasca adevarul, vreau sa fac cunoscut faptul ca un nou proiect de dezvoltare locala a primit unda verde de la actualul Guvern!(…)Si pentru ca adevarul trebuie sa iasa la lumina, tovarasii pesedisti care au inceput campania de denigrare a Guvernului Ludovic Orban ar trebui sa recunoasca faptul ca si acest proiect a fost initiat de catre fostul primar al Zalaului, Radu Capilnasiu. Dar, ca in cazul majoritatii proiectelor cu care s-au impaunat pana acum, si care evident nu le apartin, fiind mostenite de altfel, ma astept ca si de aceasta data <tovarasii> sa isi aroge toate meritele. E rusinos si lipsit de onestitate sa nu dai Cezarului ce-i al Cezarului, insa ne-am obisnuit deja cu tupeul si minciunile celor de la PSD. Pentru ei am un mesaj simplu: oricat ati incerca sa denigrati actualul Guvern, nu veti reusi! Pentru noi, vorbesc faptele si actiunile concrete, in timp ce voi doar manipulati si intoxicati populatia cu minciuni. Ati incercat sa acreditati ideea ca actualul Guvern nu sprijina investitiile in judetul Salaj. Iata ca noi va demonstram contrariul! Zalauanii si salajenii s-au saturat de falsitatea <trambitelor> voastre, fapt demonstrat de dovezile care releva faptul ca obiectivul prioritar al Guvernului Ludovic Orban este sustinerea investitiilor publice, singurul motor al dezvoltarii unei comunitati”, spune presedintele PNL Salaj, Lucian Bode.

PSD: Domnule ministru, ati intarziat exagerat de mult proiectul cu varianta de ocolire a municipiului Zalau. Ne puteti spune ceva?

“Dupa insistente si presiuni, ministrul transporturilor, Lucian Bode, se lauda cu proiectul propus pentru Zalau de actuala administratie a municipiului, condusa de Ionel Ciunt – bazin didactic de inot. Aflam de pe retelele de socializare, nimic oficial, ca pentru unul din proiectele blocate de actualul Guvern au fost aprobati indicatorii tehnico-economici. Ne bucuram ca scrisorile deschise si presiunile facute de administratia locala din Zalau au efect si, chiar daca este un pas timid, macar un proiect ar putea fi finantat. Noi, totusi, speram ca nu sunt doar vorbe goale sau propaganda electorala si suntem siguri ca administratia PSD va insista pentru finantarea tuturor proiectelor depuse. Domnule ministru, dupa ce ca sunteti specialist in construit sali de sport, incurcand proiectele, se pare ca nici de data asta nu stati mai bine la acest capitol. Ar trebui sa cunoasteti proiectele fostului primar al Zalaului, colegul dumneavoastra de partid, ca doar nu au fost multe. Oricum, si de data asta ati incurcat lucrurile. Vechea administratie a propus <Bazin de inot tip polo>, in conditiile in care Zalaul nu are echipa de polo. Administratia actuala a depus un proiect pentru un bazin de inot didactic, pe care sa il foloseasca elevii de la unitatile de invatamant din Zalau si care, in afara orarului scolar, sa aiba si utilizare publica. Va sugeram sa nu mai dezinformati si sa va ocupati mai bine de domeniul transpoturilor.(…) Apropo de transporturi, ati intarziat exagerat de mult proiectul cu vaianta de ocolire a municipiului Zalau. Ne puteti spune ceva?”, intreaba PSD Salaj.

2 COMENTARII

  1. Mai pesedistilor !Unde-s marile proiecte promise in 2016 si nerealizate in 4 ani de cand ati preluat puterea ?Doara pana anul trecut ati fost 3 ani la putere si guvernare.Ati dat majorarea cu 40% a pensilor incepand cu septembrie 2020-stiind ca nu vor fi bani-si ati abandonat „corabia guvernarii” ca lasii ,la fel cum ati facut si cu PDL-ul cand erati impreuna la guvernare si a venit criza.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.