Basescu spune ca nu ajungem la fondurile europene din cauza Functionarilor absolventi de tot soiul de universitati de prin Caracal, de prin Adancata

18
969
Basescu spune ca nu ajungem la fondurile europene din cauza Functionarilor absolventi de tot soiul de universitati de prin Caracal, de prin Adancata

Senatorul PMP Traian Basescu a spus luni în plen ca slaba absorbtie a fondurilor europene este cauzata de slaba pregatire a functionarilor care se ocupa de acest domeniu, nu de legislatia existenta.

"Noi, ca oameni politici, adesea am fost într-o competitie din a acuza guverne pentru proasta absorbtiei, indiferent cum s-au numit acestea. Vreau sa va spun o realitate pe care trebuie sa o întelegem: legislatia cu privire la consumarea, la utilizarea fondurilor europene este modificata aproape de fiecare guvern de câte doua ori pe an. Se cauta formula miracol, cum sa facem sa absorbim sume mai mari. Eu va spun unde este problema. Problema este la calitatea functionarilor care lucreaza în unitatile de management. Putem sa schimbam zeci de legi. Pâna când nu vom duce functionari competenti în aceste unitati nu vom absorbi pe masura asteptarilor fondurile europene (…) Eu spun în mod categoric – este calitatea slaba a pregatirii functionarilor publici, care sunt vesnici în ministere, dar nu le pasa pentru ca au paratrasnetul în ministrul de resort. Cred ca foarte curând ar trebui sa scoate o lege care sa oblige la buna pregatire profesionala a acestor bugetari favorizati, care nu au adus decât neperformanta de zece ani încoace. Pe toti îi gasim absolventi de tot soiul de universitati de prin Caracal, de prin Adâncata... multi dintre ei nu vorbesc limba Uniunii Europene, multi dintre ei nu înteleg procedurile, multi nu sunt capabili sa desluseasca un contract de finantare (,,,) Va asigur, cheia e calitatea slaba a functionarilor din unitatile de management", a spus Basescu.

COMENTARII

 1. VREAU sa-l vad pe cel ce-l contrazice , aici , pe Basescu .Sa ne referim doar la SALAJ -URS DORIN ,fost sofer la B.C.R. absolvent de Zalau ,MARE director la O.J.F.I.R. Pot continua cu Ghiurco Mircea si multi alti , care sprijiniti politic DUC TARA INAINTE.

 2. VREAU sa-l vad pe cel ce-l contrazice , aici , pe Basescu .Sa ne referim doar la SALAJ -URS DORIN ,fost sofer la B.C.R. absolvent de Zalau ,MARE director la O.J.F.I.R. Pot continua cu Ghiurco Mircea si multi alti , care sprijiniti politic DUC TARA INAINTE.

 3. Sunt un adversar a lui Basescu, dar aici are perfecta dreptate. Conditia pana acum, ca sa ajungi functionar bugetar, era sa fi lipit afise in campania electorala, studiile fiind de cele mai multe ori de slaba calitate. In legea salarizarii ar trebui prevazuta modalitatea de angajare si evaluare, a acestor bugetari.

 4. Sunt un antibasist convins.Are dreptate chiorul! Un singur lucru nu spune: cata vina are el pentru aceasta situatie...si pentru altele. De cand este in opozitie le stie pe toate.

 5. Subscriu 10:05 Acei functionari slab pregatiti sunt lipitorii de afise ai PDL-ului care dupa munca prestata s-au pricopsit cu un post la buget bine platit,atunci nu a fost nici o problema ca sunt prosti ca gardu.

 6. Am auzit un banc draguti la un post TV."La ce am fost eu bun inainte sa ajung in functia asta ? ", la care raspunde sotia. " La nimica, de aia ai ajuns functionar public ".

 7. Nu se ajunge la fondurile europene din cauza modului de salalizare a functionarilor care raspund de atragerea de fonduri. Daca salarizarea s-ar face in functie in functie de valoarea proiectelor aprobate si fanantate altfel am vorbi astazi. Dar la noi se doarme in post pe salarii babane, fara ca cineva sa raspunda de situatia dezastruoasa cu fondurile europene.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.