Bani de la stat: 15.000 de euro pentru sisteme de incalzire, iluminat ecologic si sisteme de izolatie termica a locuintelor

3
6028

 

Bani de la stat: 15.000 de euro pentru sisteme de incalzire, iluminat ecologic si sisteme de izolatie termica a locuintelor

In acest an, se vor putea cere bani de la stat prin patru programe, pentru achizitionarea de masini si electrocasnice sau pentru imbunatatirea locuintelor.
Este vorba despre Rabla Clasic, Rabla Plus, Rabla pentru electrocasnice si Casa Eficienta Energetic, program care ar putea demara, pentru prima data, anul acesta.
Cateva dintre programele mentionate vin insa si cu cateva noutati pentru cei care vor sa le acceseze. Mai exact, prin Rabla Clasic se vor putea cumpara inclusiv motociclete, iar vehiculele achizitionate prin Rabla Plus nu se vor putea vinde timp de un an de zile.
Programele de finantare pentru anul 2020 amintite mai sus nu se aplica deocamdata, pentru ca inca nu a fost anuntata o data oficiala de la care vor incepe. Ca sa demareze, fiecare dintre ele trebuie sa fie adoptate de autoritati si publicate apoi in Monitorul Oficial.
Daca despre Rabla Clasic, Rabla Plus, Rabla pentru electrocasnice romanii au deja informatii, un nou program care sta sa inceapa in Romania este o mare necunoscuta desi ar avea cel mai mare impact social de pana in prezent.
Tot pentru protectia mediului si pentru eficientizarea energetica, statul roman ar putea oferi pana la 15.000 de euro celor care vor sa-si imbunatateasca locuintele din punct de vedere energetic. Este vorba despre Programul Casa Eficienta Energetic, care ar putea debuta, pentru prima data, anul acesta.
Programul Casa Eficienta Energetic ar urma sa finanteze sistemele de incalzire, iluminat ecologic si sisteme de izolatie termica. Trebuie precizat ca acesta nu se adreseaza numai persoanelor fizice, ci si institutiilor publice, care la randul lor ar putea accesa fonduri pentru achizitionarea de echipamente eficiente energetic.

 

 

COMENTARII

  1. Nu stiu de unde aveti informatiile astea . La Administratia Fondului de Mediu ultima actualizare a sectiunii ,, Programe ,, este din 19. sept. 2019 . Aceeasi institutie , AFM , nu a finalizat ,nici nu a inceput implementarea programului ,, Casa verde Plus ,, sisteme fotovoltaice . De ce prostim oamenii ?\r\n

  2. Sunt de acord, radu! Si eu am cautat si n-am gasit nimic de genu acesta. Ma intereseaza personal, pt, casa parinteasca. Ar fi bine, dragi jurnalisti, sa mentionati ordinul, hotaarea, legea sau proiectul de lege prin care se va putea face acest lucru. Poate reveniti cu un articol mai documentat, sa stin si noi daca ne facem sau nu sperante...

  3. Bai da ce de bani are STAT asta.Oare nu-ala caruia-i dau eu 42 la suta din salar?Pe mine nu m-o intrebat dansul daca-s de acord sa-l faca pe bogatas mai bogat prin pomeni de astea.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.