Bacalaureat 2021. Când vor susține elevii simulările și examenele

0
198

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a aprobat calendarul examenului de Bacalaureat de anul viitor, iar pe site-ul subiecte.edu.ro au fost publicate mai multe modele de subiecte.

Probele de la Bacalaureat 2021 vor începe în 14 iunie cu examenul oral la Limba română, iar în 28 iunie vor debuta probele scrise. Primele rezultate de la Bacalaureat vor fi afișate în data de 9 iulie.

În ceea ce privește simulările pentru Bacalaureat 2021, cel mai probabil acestea se vor desfășura în funcție de evoluția situației pandemice. Reamintim faptul că anul acesta simularea examenului de Bacalaureat 2020 nu a mai fost organizată deoarece România a intrat în starea de urgență, în 17 martie.

Cu toate că anul acesta probele de competențe la Bac nu au mai fost susținute, în 2021 probele orale nu vor mai fi echivalate cu mediile din liceu sau cu certificate de competențe obținute la disciplinele respective. Așadar, absolvenții claselor de liceu vor susține la anul probele orale, așa cum se întâmpla anterior pandemiei.

Sesiunea de toamnă a Bacalureatului 2021 va începe în 16 august, iar afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 3 septembrie 2021.

Elevii care se pregătesc pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2021 vor continua pregătirea la școală începând cu semestrul al II-lea al acestui an școlar.

„Pentru elevii de clasa VIII-a și a XII-a, începând cu semestrul al-II-lea,vom avea măsuri concrete. Vor fi teste de antrenament săptămânale, disponibile pentru elevi pe site-ul Ministerului Educației, vom continua programul Teleșcoala și vom continua și pregătirea față în față”, a declarat Monica Anisie.

În acest moment, unitățile de învățământ din România sunt în scenariul roșu din cauza numărului mare de cazuri de Covid-19, lucru care implică participarea tuturor școlarilor și preșcolarilor la activități și lecții online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.