Proiectul pentru continuarea centurii Zalaului va fi scos la licitatie peste doua saptamani

Prezent in luna martie la Zalau, deputatul USR de Timis, Catalin Drula, desemnat sa reprezinte si interesele salajenilor in Parlament, promitea ca va incerca sa grabeasca rezolvarea problemei centurii Zalaului, care sta de ani de zile neterminata. Deputatul a facut o interpelare pe tema sectorului lipsa din centura municipiului, iar marti a primit raspuns de la Ministerul Transporturilor. Cei din minister dau asigurari ca in termen de 15 zile se va publica anuntul de licitatie a proiectului tehnic pentru soseaua ocolitoare a Zalaului. In raspunsul trimis deputatului de Timis, cei din minister sustin ca a fost trimisa deja la validare documentatia de licitatie pentru elaborarea proiectului tehnic a noului drum, iar in aproximativ doua saptamani licitatia va fi afisata pe SEAP (Sistemul Electronic National de Achizitii).

Asteptam de 7 ani sa se mai faca un centimetru la soseaua ocolitoare

Pe 8 octombrie 2010 a fost inaugurat primul tronson al soselei de centura, care a ramas de atunci inutil. De sapte ani incoace, autoritatile locale au tot promis ca vor construi si al doilea tronson, dar nu s-a mai facut nimic. Cam noua kilometri are tronsonul construit. Utilitate nu are insa, pentru ca bucata care lipseste, cea între Aghires si drumul national Zalau – Cluj (urcarea pe Meses), lunga tot de aproximativ noua kilometri, e segmentul cel mai important, care ar fi decongestionat traficul in municipiu. Construirea primului tronson a costat peste 40 de milioane de lei. Problema tronsonului doi al soselei ocolitoare a Zalaului a reprezentat-o, inca din 2010, poligonul militar de la Aghires. stop_coloana
S-au facut numeroase demersuri pentru clarificarea situatiei, iar anul trecut s-a decis relocarea poligonului din Zalau la Crasna.
Ministerul Apararii Nationale a dat in primavara anului trecut avizul solicitat de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din România (CNADR) pentru continuarea soselei ocolitoare a Zalaului, dupa ce fostul premier Dacian Ciolos s-a implicat in rezolvarea situatiei si a luat centura de pe capul autoritatilor locale, care nu s-au descurcat, trecand-o la CNADR ca partea drumului E 81.
Apoi in toamna anului trecut Compania Nationala de Drumuri si Autostrazi anunta ca se apuca de proiecte noi de construire de drumuri, cu forte proaspete si cu propriii muncitori din subordine. Printre proiectele CNADNR se numara si soseaua de centura a Zalaului. Seful CNADNR Salaj, Mircea Crisan, spunea atunca ca sunt sanse ca lucrarile sa incepa in 2017, dar atragea atentia ca inainte de toate este nevoie de realizarea noului proiect pentru tronsonul doi al centurii Zalaului. Iata ca a venit acum, aproape de jumatatea anului si randul proiectului. Soseaua ocolitoare, varianta Valea Mitii – Aghires – Meses va scoate traficul greu din municipiu si va fluidiza circulatia. Cand, inca nu se stie. Deocamdata se liciteaza proiectul, iar de la proiect la asfalt e cale lunga.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *