Azi incep inscrierile pentru admiterea la liceu

0
63


Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei, incepand de azi, 2 iulie, incep inscrierile pentru admiterea la liceu. Astfel, in intervalul 2 – 8 iulie, absolventii claselor a VIII-a isi vor completa optiunile in fisele de inscriere alaturi de parinti si de diriginti.

Completarea optiunilor se poate face atat in unitatile de invatamant, cat si in format electronic. Potrivit procedurii adoptate de Ministerul Educatiei, absolventii care doresc sa participe la admitere la un liceu dintr-un alt judet, vor completa fisele de inscriere tot in intervalul 2 – 8 iulie, la unitatea de invatamant sau in format electronic. Pentru admiterea la liceu, se va tine cont de media generala de la Evaluarea Nationala in proportie de 80%, iar 20% va conta media generala a claselor V-VIII.

Repartizarea elevilor la licee se va face computerizat, pe rand, incepand cu elevul care are cea mai mare medie. Potrivit calendarului in perioada 2 – 6 iulie, are loc introducerea fiselor de inscriere in baza computerizata, in perioada 3 -7 iulie se va verifica de catre parinti si elevi corectitudinea datelor din fisele de inscriere, iar in data de 10 iulie absolventii claselor a VIII-a vor fi repartizati in invatamantul liceal.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here