Azi aflam de ce s-a amuzat ministrul Muncii de criticile celor ingrijorati ca vor fi nedreptatiti

12
1361

 

Azi aflam de ce s-a amuzat ministrul Muncii  de criticile celor ingrijorati ca vor fi nedreptatiti

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, anunta vineri seara, citata de Mediafax, ca legea salarizarii unitare va fi depusa azi (luni 10 aprilie) la Parlament, dupa ce va fi semnata si de senatori, afirmând ca pâna atunci se “amuza” vazând “dezlantuirea de forte” împotriva acestei legi, pe care cei care o critica nu au vazut-o. 

Promisiunea este asadar pentru o lege de necriticat, surprinzator de buna, ca tot se plangeau deunazi sindicatele de lipsa de transparenta in elaborarea de catre PSD a legii salarizarii.
“Luni, depunem legea la Parlament, dupa ce o semneaza si senatorii. Sunt convinsa ca aceasta lege va fi FOARTE apreciata de cei care au salarii mici si au fost nedreptatiti timp de 25 de ani, asa cum sunt convinsa si ca ea va fi aplicata. Sunt la fel de convinsa ca o vor aprecia si cei cu salarii mari, care vor vedea ce cresteri au si ei. Mai putin bugetarii de lux. Putini. Daca vor comenta, poate ca toata lumea va fi interesata si ce salarii au în plata. Dar stiu ca nu o vor face. Nicio familie ocupationala nu va fi afectata, în ansamblu. Nici Justitia, unde cresterile sunt semnificative”, a scris ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, pe Facebook. “Pâna atunci, ma amuz vazând la TV câta dezlantuire de forte s-a iscat împotriva unei legi pe care cei mai acerbi critici recunosc ca nici macar nu au vazut-o", spune ministrul Muncii. "Azi, sindicatele din Ordinea Publica sunt revoltate ca primesc doar 5%, iar Apararea 20 %, de la 1 iulie. Dar nu am auzit pe nimeni sa se revolte ca soldatii, în anul de gratie 2017, au solda de 750 lei, desi fac parte din aceeasi familie ocupationala cu Ordinea Publica, iar Ordinea Publica mai primeste de la 1 ianuarie 2018 înca 25%. La fel ca si Armata, care abia atunci se apropie binisor de Ordinea Publica”, a explicat ministrul Muncii.

Bugetarii de lux sunt avertizati ca salariile
"total scapate de sub control" vor scadea

Ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, a declarat joi ca vor fi salarii care vor scadea ca urmare a adoptarii Legii salarizarii unitare, întrucât în acest moment exista angajati din "anumite" institutii care au salarii "total scapate de sub control".
"Nu am spus niciodata acest lucru, ca niciun salariu nu va scadea. Nu am spus niciodata ca va fi în lege trecut ca nu va scadea niciun venit. Pentru ca sunt salarii care scad dupa acest proiect de lege. Sunt angajati din anumite institutii care aveau salarii total scapate de sub control", a spus Vailescu, solicitata sa raspunda anuntului facut de Sindicatul National al Functionarilor Publici privind protestele de dupa Pasti.
"Si daca vreti, va dau un singur exemplu: un consilier de ministru care avea 9.000 de lei. Cum putem sa lasam asa ceva? Ca nu puteam sa ducem toti consilierii de ministri la 9.000 de lei. E logic sa scada salariul acestei persoane? E logic. si atunci cum sa scriu eu în Legea salarizarii unitare ca garantam? E si o prostie asta, hai sa fim seriosi. Cum sa scriem asa ceva?”, a spus Olguta Vasilescu.
Si liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a precizat ca în România exista bugetari si bugetari de lux.
"În România exista doua categorii de bugetari: bugetarii si bugetarii de lux. si nu putem sa ne permitem si nici nu e logic sa existe functii sub functia cea mai înalta dintr-o institutie care sa fie mai bine platita decât seful institutiei. Nu se regaseste nicaieri lucrul acesta", a aratat Tariceanu.

Functionarii publici vor demara proteste dupa Pasti

Sindicatul National al Functionarilor Publici (SNFP) anunta ca vor demara actiuni de protest dupa sarbatorile pascale, fiind nemultumiti de proiectul legii salarizarii unitare.
"Având în vedere ca proiectul legii salarizarii prevede evaluarea posturilor din administratia publica în vederea stabilirii salariilor de baza aferente acestora urmata de reîncadrarea personalului pe posturi (art 35 din proiect); ignorarea, în constructia legii, a Deciziei CCR 794/2016, identificând un maxim al salariului mai mic decât cel aflat astazi în plata, scoaterea asistentei sociale din familia ocupationala administratie pt a nu fi reper în marirea salariilor angajatilor din UAT-uri si Consiliile judetene, refuzul de a introduce în proiectul legii salarizarii a unui articol conform caruia nimeni nu va suferi o diminuare salariala si culminând cu discutiile contradictorii avute cu Ministrul Muncii asupra diminuarilor salariale în familia ocupationala administratie, va informam ca organizatia noastra, SNFP, va demara actiunile de protest imediat dupa sarbatorile pascale", sunt citati de Medifax sindicalistii functionari publici.

 

 

COMENTARII

  1. Dupa ce sume se vehiculau prin presa cred ca aceasta lage este o nesimtire crunta.Trebuia facuta comparatie intre veniturile celor care produc plus valoare munca depusa de acestia si nu in ultimul rand numarul lor si aceleasi conditii pentru cei care consuma plus valoarea.

  2. As fi curios ce sar intampla daca ar intra in greva pe termen nelimitat toti angajatii de la privat.Din ce ar plati aceste salarii? Sunt satul sa muncesc pentru a putea sa fie platite salarii la cei care nu fac nimic sau mai rau te incurca. Eu muncesc pentru un salar de 1800 de lei cu diploma de inginer si o gramada de calificari ca sa se poata mari salariile bugetarilor. Se pare ca saraca ROMANIE nu mai are nici o sansa.

  3. SA FITI SANATOSI. VOI I-ATI VOTAT, CA SA POATA FACE PRAF TOTI BANII, PE CARE VOI PRIVATII II PRODUCETI. ASTIA NU STIU DECAT SALARII DE LUX, PENSII SPECIALE SI AJUTOARE SOCIALE LA TOTI BORATII. ADIO AUTOSTRAZI, SPITALE SAU INVATAMANT.

  4. Imi pare rau dar eu nu am votat cu ei, si m-am exercitat acest drept chiar pentru ca soarta nostra si a copiilor nostri sa nu fie decisa de bugetari, pensionari si oameni din mediul rurar , dar se pare ca nu a jost deajuns deoarec multi au considerat ca nu merita sa se deplaseze pana la sediile de votare.

  5. Pentru 12.40! Bine punctat! Din pacate nu o sa invete din nou si la prezidentiale tot asa va fi! De ce sa puna pe cei cu ajutor social la lucru? - doar de acolo le vin voturile :-(

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.