Avocatul Poporului a contestat impozitarea pensiilor speciale la CCR

4
290

Renate Weber, avocatul Poporului a atacat joi, 18 iunie 2020, la Curtea Constitutionala, legea adoptata recent de Camera Deputatilor privind impozitarea cu pana la 85% a tuturor pensiilor speciale din Romania, au declarat pentru G4Media.ro oficiali din cadrul CCR.


Astfel, Renate Weber a explicat ca a facut acest demers deoarece considera ca beneficiarii de pensii speciale sunt discriminati.


“Este vorba de o impozitare, chiar daca legea vorbeste de o taxare. In realitate suntem in fata unui impozit, ba mai mult, a unei duble impozitari. Pensiile de serviciu de peste 2.000 de lei sunt deja impozitate cu 10%, iar taxarea introdusa de lege se adauga peste acea impozitare. Pe de alta parte, am considerat ca sunt incalcate doua articole din Constitutie, articoul 16 si articolul 56. Orice stat are dreptul sa isi stabileasca sistemul de impozitare, dar acesta trebuie sa fie nediscriminatoriu. Aici, pensionarii care primesc pensii de serviciu sunt discriminati”, a sustinut Renate Weber, conform sursei citate.
Se va stabili un termen de judecata pentru sesizarea transmisa de Renate Weber
In privinta pensiilor speciale, CCR s-a mai pronuntat o data. Astfel, pe 6 mai, judecatorii constitutionali au respins abrogarea acestora, admitand doua sesizari depuse de Inalta Curte de Casatie si Justitie si de Avocatul Poporului impotriva legii prin care au fost abrogate toate pensiile speciale cu exceptia celor din Armata si Ministerul de Interne.

4 COMMENTS

  1. Discriminare! Ce c….a politica este aceasta Renate Weber, si se mai da ca “avocat al poporului”! Care “popor”? Al imbuibatilor, al “alesilor”, al nesimtitilor care traiesca pe spatele cetatenilor!

  2. Cum poti ca avocat a poporului sa faci asemenea contestatie….pai nu auzi glasul poporului….doar alor cei “speciali”…lucrezi 40 de ani ca un muncitor si primesti o pensie de 15–20 milioane(vechi) dar asta inseamna ca ai fost un angajat un pic mai presus….sau expus la niste riscuri imense…iar la un cacat de primar care si asa are salar toata viata pe luna cat are altu in 2 ani…mai esti si corupt….si mai vrei si pensie speciala…….pensie de 800 milioane pe luna in romania?????cred ca nici in arabia saudita nu se castiga atatia bani….iar tu ca avocat a poporului esti deacord ca merita si pensie speciala….trist si urat si strigator la cer….

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here