SondajRSS Feed

Guvernul face planuri noi cu autostrada pe urmatorii... multi ani

Autostrada va intra in Salaj dinspre Cluj si dinspre Bihor, dar lipseste bucata de legatura pe teritoriul judetului nostru

11 Februarie 2019

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a inaintat, spre validare, la Agentia Nationala pentru Achizitii Publice (ANAP), documentatiile aferente procedurilor de achizitie publica pentru trei segmente din Autostrada Transilvania care cuprind si partea salajeana a autostrazii. Acest pas, a carui durata este insa incerta, precede scoaterea la licitatie a lucrarilor pentru proiectare si pentru lucrari efective la autostrada.

Un segment de autostrada pentru care CNAIR cere validarea documentatiei de achizitie pentru proiectare si executie cuprinde subsectiunea Nadaselu – Mihaiesti, în lungime de 16,80 kilometri, si subsectiunea Mihaiesti – Zimbor, în lungime de 13,26 kilometri.
Subsectiune Nadaselu – Mihaiesti se desfasoara pe teritoriul judetului Cluj si traverseaza Garbau si Sînpaul.
Cei 13 kilometri ai celeilalte subsectiuni, Mihaiesti – Zimbor,
se desfasoara pe teritoriile judetelor Cluj si Salaj si traverseaza Sînpaul in, judetul Cluj, si Zimbor, in judetul Salaj.
Pentru acest segment, durata prevazuta a contractului, din momentul in care va fi adjudecat, este de opt ani, din care un an reprezinta lucrarile de proiectare si doi ani perioada de executie a lucrarilor, perioada de garantie a lucrarilor fiind de cinci ani.
Totodata, CNAIR a trimis la ANAP documentatia pentru proiectarea si executia subsectiunii Zimbor - Poarta Salajului, în lungime de 12,24 kilometri.
Traseul subsectiunii Zimbor - Poarta Salajului începe dupa intersectia autostrazii cu Drumul National 1G (Huedin - Zimbor - Tihau), unde a fost prevazut un nod rutier, apoi traseul autostrazii intersecteaza Drumul Comunal 56 în Valea Glodului, între localitatile Bercea si Santa Maria, îndreptandu-se catre nord pâna la intersectia cu Drumul Judetean 108A (Românesti - Agrij), la vest de localitatea Poarta Salajului.
Durata contractului pentru aceasta subsectiune, dupa ce va fi adjudecat, este de opt ani, din care un an perioada de proiectare, doi ani perioada de executie a lucrarilor si cinci ani perioada de garantie a lucrarilor.
CNAIR a trimis la ANAP si documentatia pentru proiectarea si executia subsectiunii Nusfalau - Suplacu de Barcau, în lungime de 13,55 kilometri, care iese din Salaj spre vama Bors.
Traseul subsectiunii intersecteazaa Drumul National 1H (Alesd – Nusfalau - simleul Silvaniei – Jibou – Rastoci) si prevede un nod rutier la Nusfalau. Traseul se desfasoara într-o zona plata, paralel cu cale

Autostrada va intra in Salaj dinspre Cluj si dinspre Bihor, dar lipseste bucata de legatura pe teritoriul judetului nostru
a ferata 413 (simleul Silvaniei - Sacuieni Bihor) si DN 19B (Sacuieni - Marghita – Nusfalau), pâna la intersectia cu DC 93 (Marca - Port).
Durata contractului in acest caz este de 7 ani si cuprinde 6 luni perioada de proiectare, 18 luni perioada de executie a lucrarilor si cinci ani perioada de garantie a lucrarilor.
CNAIR prevede deocamdata asadar ca autostrada sa vina din Cluj pana la Poarta Salajului. Despre parcursul de la Poarta Salajului pana la Nusfalau - cel mai consistent tronson prevazut pe teritoriul judetului nostru - nu se spune inca nimic, dupa care CNAIR prevede iesirea de la Nusfalau spre Bihor, pana la Vama Bors.

Lucian Bode spune ca incetineala
guvernului impinge foarte departe
in timp lucrarile la autostrada

Deputatul salajean Lucian Bode, presedintele Comisiei pentru Transporturi si Infrastructura din Camera Deputatilor, a declarat ieri pentru Graiul Salajului ca, in cel mai optimist scenariu, am putea avea autostrada in 2025.

"În cei 15 ani de când a fost demarat proiectul Autostrazii Transilvania au fost finalizati doar 75 km din cei 415 km, ceea ce spune mult despre lentoarea cu care se misca astfel de proiecte de infrastructura. Si în acest an sunt alocate sume insuficiente, doar 22 la suta din valoarea ramasa de finantat la sfârsitul anului 2018, ceea ce împinge termenul de finalizare în mod optimist în anul 2025. MT–ul nu se afla la prima încercare cu aceste documentatii. Ele au fost transmise de cel putin trei ori si au fost respinse de la validare ex-ante de catre ANAP ca urmare a identificarii neconformitatilor cu legislatia în domeniul achizitiilor publice Este greu de estimat un timp pentru aceasta evaluare având în vedere istoricul proiectului. Poate a patra oara este cu noroc. Îngrijorator este faptul ca astfel de proiecte majore de infrastructura sunt tratate superficial de catre autoritati si nu exista o corelare între institutiile responsabile cu întreg procesul", spune deputatul salajean.

Vizualizari 2080
Comentarii articol (20)

>

in 11 Februarie 2019 0:35

Media 5 km pe an ? Rușine tuturor partidelor politice ,suntem conduși de niște papagali .\r\nNe merita soarta ...

>

in 11 Februarie 2019 1:12

Mai aveti o mare dilema: cine se ocupa de centura 2 ?!!!! \r\nPentru santierul A3, avem pregatit totul, mai putin asta:\r\n-acceptam termene de executie adevarate: 180 luni \r\n-Rostoci-Zalau-Alesd ok \r\n-Romanasi-Benesat ok\r\n-Varsolt - Ciucea ok \r\n-centura 1 Zalau ok \r\n-materiale bricolaj: ooookei\r\n-drujbe in 3 timpi\r\n-placintarie la Topa\r\n-radar la Jimbor\r\n-subfirme : Consinit; Vitalis,Biju,Halmjn,Drumct,Itinera ...Benjamin, UMB, AkkTORRR, NNiagaAstaldi, OlgutzaLtd\r\n-mana de lucru la discretie\r\n-taietori de pan-glici

>

in 11 Februarie 2019 7:32

Gunoaielor nu reusiti sa faceti mai mult?

>

in 11 Februarie 2019 8:22

asta pentru ca politicienii salajeni sunt si au fost toti slabi,doar papagali de decor in jocul altor smecheri. Dupa cum se vede doar portiunea din Salaj nu e prevazuta a se executa in deceniul asta!

>

in 11 Februarie 2019 8:30

in momentul in care va fi gata autostrada pana la Zimbor si de la Nusfalau la frontiera tot traficul de tranzit catre Ungaria se va muta pe la Zalau si Simleu, pt ca lipseste aceasta portiune de legatura. Sa vedeti atunci orase blocate de tiruri.... Sigur ca nu se va intampla prea curand, mai e mult pana departe.

Dupa atata minciuna>

in 11 Februarie 2019 9:12

cine sa va mai creada? E ca in povestea cu Petrica si lupul.

>

in 11 Februarie 2019 9:37

"Lucian Bode spune...".Ce a facut penibilul asta cand a fost ministru, ca acuma sa dea lectii?La fel si bubosul de Julien.

>

in 11 Februarie 2019 10:49

Basme! Minciuni ordinare!

>

in 11 Februarie 2019 11:43

Îhî! Și nu vor avea voie pe otostrăzile sălajului decît indivizi cu carnet de psd și trei trandafiri prinși în pept!

>

in 11 Februarie 2019 11:58

intra prin bihor face curba si iese tot acolo..\r\n

>

in 11 Februarie 2019 12:31

În cei 15 ani de când a fost demarat proiectul Autostrazii Transilvania au fost finalizati doar 75 km din cei 415 km. in toata aceasta perioada ai fost deputat in parlamentul Romaniei, secretar de atat si ministru Luciane. ia spune repede de ce nu e gata autostrada? ... pentru ca esti incompetent si ignorant precum si colegii tai din structurile administrative ale statului. somn usor !

>

in 11 Februarie 2019 13:29

Mai ziaristi de doi bani , il mai pupati mult in cur pe acest nemernic/ticalos de bode descreieratul. Daca sunteti ca el continuati .

nu sunt bani>

in 11 Februarie 2019 13:31

nu sunt bani! Se dau pe salariile bugetariile si pe spagile politicienilor! Atata timp cat justitia nu intra in escroci si cetatenii in parlamentar; vom cauta misunelele....

>

in 11 Februarie 2019 14:53

Bucata Aia de autortrada e contruita in alta parte si face legatura dintre PSD-ei si Poarta iadului.

>

in 11 Februarie 2019 19:09

Asa sa le ajute Dumnezeu de binele care il pot face dar nu il fac.

>

in 11 Februarie 2019 20:14

Păi e simplu ..în 15 ani 75 de km inseamna ca restul dd cca 350 km din total de 415 vor fi facuti in 60 de ani ..cei asa complicat?\r\nPe atunci Salajul nu va mai fi pe harta

>

in 11 Februarie 2019 22:12

Orbilor, nu vedeți cum vă mințesc escrocii politici de la psd de atâția ani de zile? Mergeți și mai votați-i, să vă mai poată minți!

>

in 11 Februarie 2019 22:49

Promisiuni de alegeri.

>

in 11 Februarie 2019 22:57

S-au activat PSD-istii sa combata. Nu conteaza ce portofolii a ocupat Bode in guvern iar PSD-ul e la guvernare din 2012. Bode e vinovatul de serviciu. Jos Bode! Sus PSD! \r\nSunteti penibili!

>

in 13 Februarie 2019 16:23

Autostrada pulii nu mai aburiti lumea

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.