Autostrada prin Salaj poate fi facuta doar daca Romania va accesa un credit

15
3663

 

Autostrada prin Salaj poate fi facuta doar daca Romania va accesa un credit

Altfel va mai trece aproape un deceniu pana cand salajenii vor vedea autostrada prin judet

Senatorul clujean Marius Nicoara a anuntat ca a primit de la Guvernul Viorica Dancila un document in care se arata ca sunt probleme pentru realizarea tronsonului de autostrada Mihaiesti – Suplacul de Barcau, care ar urma sa treaca prin Salaj. Tronsonul poate fi finalizat doar daca Romania va accesa un credit, sustine senatorul clujean.
"Autoritatile au anuntat ca sunt mai multe tronsoane cu probleme, cele mai mari fiind la Mihaiesti - Suplacu de Barcau, care va fi terminat în 2020, daca România va putea accesa un credit pentru executia lucrarii", spune Nicoara pentru monitorulcj.ro.
Tronsonul Mihaiesti - Suplacu de Barcau, de 80 de kilometri, care trece prin Salaj, de la Zimbor la Nusfalau, se afla acum în stadiul de revizuire a studiului de fezabilitate.
Daca într-un scenariu optimist Comisia Europeana permite României sa depaseasca deficitul bugetar asumat, pentru a putea accesa credite pentru proiecte de infrastructura, lucrarile ar putea începe în cursul acestui an si sa fie finalizate în 2020 - 2021. Daca nu se primeste acest acord, CNAIR estimeaza ca lucrarile vor începe în 2023 si vor fi finalizate în 2026, mai scrie monitorulcj.ro.

 

 

COMENTARII

  1. D-apoi doamna draga, accesati naibii fondurile alea, ca de aceea sunteti acolo! Ne spuneti noua ca sunt probleme de parca noi am fi la guvernare. Faceti-na treaba si nu va jeliti. Sau plecati unde a dus mutu iapa!

  2. politicieni de salaj foarte slabi. de aia tronsonul care trece prin Salaj nu-si gaseste fonduri nicicum! tot drumurile de prin moldova si teleorman sunt prioritare.

  3. sunt fonduri europene cacalau, doar sa intindeti manutza sa le luati ... dar problema e ca nu puteti face shmecherii cu banii aia de la UE asa cum vreti, Pe cand creditul il virati direct in portofelul personal si gata s-a rezolvat problema :( ...

  4. Constructia autostrazii "Transilvania- Bechtel" a inceput in anul 2004! Cu ce fonduri s-a inceput ulterior constructia altor bucati de autostrazi daca acum se "descopera" ca nu mai sunt bani? De fapt este evident haosulsi dezinteresul in administrarea acestei tari indiferent de guvernarile care s-au perindat dupa 1989!

  5. Cu TUNELUL prin Meses, ce se mai aude? studiu de fezabilitate si banii incasati la smecheri.Cred ca au trecut 2 ani si iar de la zero.Autostrada in Salaj? Da, dupa 2025 cind chinezii vor fi stapinii lumii si a Romanicai. Daca o sa-i intereseze. Sint sceptic ca nici de servitori nu mai sintem buni cu politicienii actuali.

  6. Toți sunt nebuni. Cum dracu sa fie gata în 2021 sau 2026. Nici bani , nici studiu de fezabilitate( va dura 1-2 ani). Apoi licitarea lucrărilor, contestații etc (1-2 ani min). Nu este gata nici proiectul pentru tunelul Meses (2-3 ani). Executarea tunelului 4-5 ani(minim) . Deci autostrada nu poate fi gata înainte de 2030. Politicieni , guvernanți, aleși, faceți copie după acest comentariu. Este singurul lucru care puteți să-l faceți , căci în rest... ???!!!.\r\n

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.