Autoritatile pregatesc redeschiderea restaurantelor

0
1077
A guest with his protective face mask on his head drinks a freshly tapped beer at reopened restaurant garden in the centre of Prague, Czech Republic, 11 May 2020. Restaurants and cafes across the country are allowed to open their outside seatings from 11 May 2020 as next wave of Czech governmentÕs easing the restrictive measures declared to quell the spread of the pandemic COVID-19 disease caused by the SARS-CoV-2 coronavirus. EPA-EFE/, Image: 518614471, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: MARTIN DIVISEK / EPA / Profimedia


Data de 1 iulie a fost una mult asteptata de catre cei din domeniul HoReCa deoarece la aceasta data ar fi trebuit sa fie ridicata restrictia privind redeschiderea restaurantelor, insa numarul mare de cazuri noi a facut ca urmatoarea etapa de relaxare sa fie amanata. In prezent, acest sector de activitate este cel mai afectat de criza provocata de coronavirus.

In ciuda numarului mare de cazuri noi de coronavirus inregistrate in ultima perioada, reprezentantii Guvernului impreuna cu cei ai industriei HoReCa au avut o intalnire pentru a stabili regulile de protectie care vor trebui respectate odata cu redeschiderea restaurantelor. In cadrul intalnirii, au fost discutate o serie de propuneri printre care cresterea numarului de participanti in interiorul restaurantelor de la 20 la 50 de persoane.

„In principal, setul de reguli va contine doua paliere: in primul rand, relaxarea masurilor aferente teraselor si organizatorii evenimentelor, si aici vorbim de faptul ca se poate pune in discutie eliminarea manusilor la terase, cresterea numarului de participanti la evenimentele de pe terase de la 50 la 100 si anumite masuri pentru interiorul restaurantelor, mergand chiar pana la cresterea numarului de participanti de la 20 la 50, respectiv de la 50 la 100 pe terasa”, a precizat Daniel Mischie, presedinte HORA.

In acest moment, mai sunt mentinute restrictii pentru cinematografe, salile de spectacol si de organizarea competitiilor sportive. Avand in vedere numarul mare de cazuri din ultimele saptamani, autoritatile au precizat ca va creste numarul controalelor si al amenzilor pentru cei care nu respecta regulile impuse pentru limitarea raspandirii noului coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.