SondajRSS Feed

Noua firma de colectare a gunoiului din Zalau nu s-a descurcat; cel putin nu pana acum

Autoritatile au bagat capul in nisip ca strutul, sa nu vada mizeria lasata de Brantner in oras

21 Martie 2017

Firma Brantner, care a luat din 8 martie locul fostului operator de colectare a gunoiului din Zalau, a dat nastere la nemultumiri in randul cetatenilor, care au reclamat in mai multe randuri ori ca gunoiul nu este colectat cu o frecventa corespunzatoare si ca se aduna mormane cu miros intepator la punctele de colectare. Am fost de la bun inceput in "inspectie", de la primele semne ca... miroase urat.

Pentru ca este chiar langa redactia ziarului, la punctul de colectare a deseurilor din spatele Scolii "Simion Barnutiu" am fost uimiti sa vedem schimbarea de "stil". Muncitorii de la Brantner s-au chinuit minute bune sa arunce manual bucatile mari pe cre le puteau arunca in masina de gunoi. Dupa ce au luat "grosul", au lasat in urma ramasite. Cartoane, sticle de plastic au fost lasate pentru data viitoare. Sa nu mai spunem ca tomberoanele ramasesera pline pe jumatate si... mirosea.
Am mers si in zona blocurilor din spatele Galeriilor "Meses", unde se afla un punct de colectare subteran. Aici am constatat ca Brantner nu avea sistemul hidraulic pe masini necesar la ridicarea gunoiului din subteran. Muncitorii au amplasat doua pubele la suprafata. Spuneau ca Brantner are masini noi, dar nu sunt inca inmatriculate si de aceea se colecteaza asa de anevoios. Tot de la ei am aflat ca vor angaja personal mobil, care sa mearga peste zi cu matura si lopata sa faca curatenie in punctele de colectare. Majoritatea angajatilor de la Brantner sunt fostii angajati ai AVE, fosta firma de colectare din Zalau.
Ne-am oprit si in Pacii, la unul din punctele de colectare a gunoiului. Era, bineinteles, gunoi. Mult peste masura. “n zona Uz Casnic, in spatele Dispensarului este un alt loc unde povestea se repeta. Mizeria era la ea acasa. Vineri noaptea (18 martie) am constatat ca gunoiul nu fusese ridicat. Din cele sase tomberoane, doua erau sub cheie, cu gura in jos, iar patru pubele erau pline ochi, dadusera pe dinafara. Punctul de colectare se afla foarte aproape de parcul de joaca dintre blocuri.
Si la Astralis, la punctual de colectare de langa Valea Zalaului am gasit mizeria la ea acasa.
“n cartierul Porolissum, la punctul de colectare din apropierea bisericii majoritatea tomberoanelor erau pline doar pe jumatate, dar pe jos era mizerie. Si miros, desigur. Chiar si in zona centrala, in apropierea Camerei de Comert si Industrie Salaj, punctele de colectare erau pline si mizerie imprejur. Peste tot pe unde am fotog

Autoritatile au bagat capul in nisip ca strutul,  sa nu vada mizeria lasata de Brantner in oras
rafiat, Brantner ne-a lasat impresia ca nu face fata colectarii gunoiului.


La Primarie miroase a gunoi bagat sub pres

Cum saptamana s-a incheiat cu sedinta de vineri a Consiliului Local Zalau, jurnalisti au ridicat problema, dar primarul Ionel Ciunt a fost de parere ca exagereaza, "ca si in articolele dumneavoastra pe care le scrieti". Apoi a recunoscut ca pana in 15 martie Brantner nu a avut nicio masina dotata cu sistemul hidraulic, dar a spus ca tocmai a primit asugurari ca se rezolva. Un alt jurnalist a intervenit insa sa puncteze ca a primit un raspuns oficial de la primarie in urma cu o saptamana ca masinile de la Brantner au montate sistemul hidraulic.
Primarul Ionel Ciunt a fost apoi mai dispus la "dezvaluiri" si a spus ca e clar ca Brantner a inceput "cu niste sincope majore", dar a cerut jurnalistilot poze la zi cu nereguli, adica de vineri, subintelegandu-se ca s-ar fi rezolvat totul pete noapte.
S-a dovedit in final ca problema e de comunicare. Sergiu Panie, presedintele ECODES, tocmai declarase ca totul functioneaza normal si ca inspectorii Corp Control de la Consiliul Judetean nu au constatat nicio problema. Viceprimarul Balajel a spus la fel, ca inspectorii de pe teren trimisi de Primarie nu au constatat nici o neregula si ca totul e perfect. Singurul, viceprimarul Fazakas Nicolae, a declarat ca intr-adevar s-au constatat probleme si ca ele vor fi remediate in cel mai scurt timp.
Presedintele Ecodes, Sergiu Panie, responsabil de activitatea firmei Brantner spunea vineri ca a avut doua intalniri cu cei de la Brantner, in care s-au prezentat problemele identificate in prima perioada de derulare a contractului. "Anumite probleme au fost rezolvate, iar altele urmeaza sa fie analizate si apoi verificate. Brantner si-a luat angajamentul ca pana la ora 17:00, in fiecare zi, va colecta si curata gunoiul de la punctele de colectare dintre blocuri. Pana in momentul acesta firma Brantner nu a fost sanctionata", a spus Sergiu Panie.

Vizualizari 3456
Comentarii articol

Gunoi>

in 21 Martie 2017 0:30

De ce nu se face colectarea gunoiului noaptea pentru a nu perturba traficul destul de aglomerat din oras?

>

in 21 Martie 2017 4:48

Ei, ceara ei de politica!!! De ce nu era buna firma AVE???????????

Alo ...Dna este la zalau>

in 21 Martie 2017 5:34

Pt comision nu era buna Ave sunt buni astia ca nu nici masini echipate corespunzator ,mno da nu e problema ca bupa 3-4 luni dupa ce face plati primaria se echipeaza si livreaza comisionul dublu .... oare chiar la Marc?

>

in 21 Martie 2017 6:02

vine caldura o sa fie un miros super, mirosul realitatii

>

in 21 Martie 2017 6:45

Firma Brantner are legături str

>

in 21 Martie 2017 7:47

Domnule Denes de ce-ti tii telefonul inchis si nu raspunzi la sesizari.Esti un incapabil ,la primarie nu ai stiut sa scoti doua vorbe, mai bine lasa pe altii care stiu sa faca treaba.Demisiaaaaaaaa!!!!!!Si poti sa-l iei si pe celalalt chelios de la Harghita cu tine, care nu i-ar strica niste lectii de romana!!! RUSINEE SA VA FIE VOUA SI LA CINE VA ANGAJAT!!!

>

in 21 Martie 2017 7:54

Super formatie are Brantner E&D, lolec si bolec!!!Pe astia cine i-a angajat?Consiliul Judetean????

>

in 21 Martie 2017 8:05

DIN PĂCATE,DE C

>

in 21 Martie 2017 9:18

este firma milionarului Alin Demle toata lumea stie

hahaha>

in 21 Martie 2017 9:19

Alin Demle milionar? Poate milionar in Forinti

>

in 21 Martie 2017 9:50

Balajel nu vede gunoiul de sub nasul lui

majoritatea tomberoanelor erau pline doar pe jumatate, dar pe jos era mizerie. >

in 21 Martie 2017 11:07

asta insemana ca oamenii sunt BOI si NESIMTITI ! sa fie educati primada data ei si dupa aceea sa aiba asteptari ca cineva sa stea sa le aseje gunoiul in tomberoane ! Invatati dracului odata sa selectati gunoiul si dupa aceea veniti cu idei de ecologizare si de producer a biogazului ! De ce nu veniti cu propuneri ca cei care arunca gunoiul pe jos sa lucreze 8-16-24 de ore in folosul comunitatii, adica la maturat si incarcat gunoie ! Sa fie sanctionati cei care nu selecteaza gunoiul, su duopa aceea sa veniti cu critica tot timpul !

Chiar si in zona centrala, in apropierea Camerei de Comert si Industrie Salaj, punctele de colectare erau pline si mizerie imprejur>

in 21 Martie 2017 11:08

acolo au ei birourile ! deci sunt la ei acasa :)

Viceprimarul Balajel a spus la fel, ca inspectorii de pe teren trimisi de Primarie nu au constatat nici o neregula si ca totul e perfect.>

in 21 Martie 2017 11:21

fiecare face ce poate ! Iar viceprimarul Balajel este cel mai elocvent exem[plu de politician ! PROSR DE BUBUIE ! dar tare in klanta ! si cel ami active la lipit afise in campanie ! mergeti in spatele blocului sau, D22 pe Gh. Doja si vedeti ce mizerie este acolo ! pai ce sa-i mai ceri unui om care nu e in stare sa-si curete curtea

11:07>

in 21 Martie 2017 12:25

Cine sa-i depisteze pe acei oameni BOI si NESIMTITI ?Nu cumva politia locala?Si apoi oare toate punctele de colectare sunt prevazute cu dotarile necesare pt a fi depozitat selectiv gunoiul ?Ei ,mai este inca mult de investit pt realizarea acestui deziderat ,insa daca banii sunt alocati aiurea...poate in viitoarea legislatura .Pana atunci ,care pe unde apuca si dupa cum il mustra constiinta si cei sapte ani de acasa.

>

in 21 Martie 2017 13:00

Gunoiul nu se mai selecteaza. Firma nu distribuie saci colectori, asa ca aruncam gunoiul dea valma la pubela.

>

in 21 Martie 2017 13:01

Ar trebui starpita atata tiganime din oras si atunci nu ar fi plin de gunoi pe jos.De vina sunt si cei sapte ani de acasa exemlu intr-o zi ma aflam in zona de trecere de la sala sporturilor spre astralis o domnisoara cei drept mai colorata cu tigara in mana mancase ceva covrig dintr-o punga a trecut doi pasi mai jos de cosul de gunoi si a lasat punga jos era fata in fata cu mine.Mai sus un pic cu cativa pasi un baiat tot mai colorat a indesat o punga din care mancase cipsuri in gardul viu.Acum tie frica sa le atragi atentia ca nu stii cu ce te alegi,din educatie sta totul.Poate nu ar fi lipsit de importanta ca circule mai mult pe jos cei de la politia locala si sa-i oblige sa faca cateva zile de curatenie in oras poate asa se civilizeaza.

>

in 21 Martie 2017 13:47

Pe bune acum,chiar ne inecam orasul in gunoaie menajere...oriunde mergi in oras dintr-un capat in celalalt e plin de gunoaie...aviz celor de la primarie;IESITI PE TEREN-nu inteleg de ce nu au continuat cu AVE aveau si utilaje(ce la astia le lipsesc)si chiar ridicau gunoiul la timp!Asteptam un punct de vedere din partea primariei!

>

in 21 Martie 2017 13:53

1)Firma Brantner = Sebastian Ghita = bani pentru PSD. 2)Gunoaie votati => gunoaie primiti.

Viceprimarul Balajel a spus la fel, ca inspectorii de pe teren trimisi de Primarie nu au constatat nici o neregula si ca totul e perfect.>

in 21 Martie 2017 13:58

fiecare face ce poate ! Iar viceprimarul Balajel este cel mai elocvent exem[plu de politician ! PROSR DE BUBUIE ! dar tare in klanta ! si cel ami active la lipit afise in campanie ! mergeti in spatele blocului sau, D22 pe Gh. Doja si vedeti ce mizerie este acolo ! pai ce sa-i mai ceri unui om care nu e in stare sa-si curete curtea

cum a pierdut AVE o afacere de zecii/sute de milioane de euro ?!?1>

in 21 Martie 2017 14:08

Cum a pierdut? Toata lumea stie ! A dat mai mult putin ca si Brantner !! Ce? MITAAA !!! La cine? Pai la cine a avut putere de decizie in fosta legislature locala/judeteana ! Si cine au fost cei care au condus Salajul anii trecuti? Pai cei de la PSD si UDMR ! Dar cine a fost omul din umbra, care a tras sforile cel mai insistent? Cum cine? E fostul vicepresedinte al consiliului judetean, actual consilier al primarului de Zalau/Criseni, omul 2 in UDMR Salaj ! Cum se calculeaza o MITA la un contract pe 15 ani in valoare de zeci/sute de milioane de euro? Cum se imparte MITA aferenta acestui contract? In cate transe si la cine ajung banii? Asta o sa ne spuna poate DNA, daca nu ii desfinteaza astia de la putere.

>

in 21 Martie 2017 14:13

negocierile si "licitatia" cu firma Brantner si AVE au durat 5-6 ani de zile, de cand s-au demarat lucrarile la groapa de gunoi de la Dobrin. Iar cei care au negociat si au stability castigatorul, nu au avut nci o treaba cu interesul salajenilor, ci doar cu a lor si a partidelor pe care le reprezinta. Au fost oamni implicate in "negociare" care s-au "speriat" de sumele vehiculate, si au prefrat sa iasa din afacere, decat sa-si riste libertatea ! Acei oameni pot s v spuna cum a ajuns Salajul, "sclacul" firmei Brantner pe urmatorii 15 ani, si nu numai. De ce? pentru ca in Salaj ar fi ttrebuit sa demareze mai multe proicte de mediu, toate fiind "blocate" momentan, deoarece aduc atinger ineterselor acestei firme Brantner !

12:25>

in 21 Martie 2017 14:14

politia locala nu poate sta langa tomberoane sa le pazeasca ! ar fi penibil sa platim pe cineva sa aiba grije ca noi sa fim civilizati !

>

in 21 Martie 2017 21:59

Asa este dacă dați gunoiul pe m

>

in 21 Martie 2017 22:32

Cum a pierdut AVE licitatia ?!?! De ce nu investigati asta ?

>

in 21 Martie 2017 22:35

Alo aude cineva .... cum de numai voi scrieti ... ati pierdut un chirias bun !!! Bravo Brantner

>

in 22 Martie 2017 6:51

Cum a pierdut AVE licitatia ?!?! De ce nu investigati asta ?

>

in 22 Martie 2017 11:10

Ce cum adica nu poate POLITIA locala sta langa tomberoane dar ei ce pazesc? Puneti un sef calumea la politia locala de exemplu Alin Demle sa vezi cum tii pune el la punct pe toti bocterii astia. Sunt suficienti ca sa pui cate unu langa toate tomberoanele sa le pazeasca toata noaptea.

Alin Demle ? >

in 22 Martie 2017 15:21

este omul potrivit pentru orice ! il recomanda partidul !! multumita unor oameni ca el, o ducem toti bine ! toti au scoala politica in sange si se pricep sa conduca cum nimeni altul nu e in stare ! parca Ceausescu le mai stia pe toate si uite cum a sfarsit

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.