Autoritatea Electorala Permanenta pregateste schimbari pentru alegerile prezidentiale

3
528
 
Autoritatea Electorala Permanenta pregateste schimbari pentru alegerile prezidentiale

Salajenii ar putea vota prin corespondenta sau anticipat, pe parcursul a 7 zile
La alegerile prezidentiale de la sfarsitul acestui an, romanii vor putea vota prin corespondenta si anticipat. Se are în vedere si simplificarea procedurilor la sectiile de vot din strainatate. Autoritatea Electorala Permanenta va prezenta saptamana viitoare Guvernului un proiect de OUG privind aceste schimbari, a anuntat presedintele AEP.
Presedintele AEP, Constantin-Florin Mituletu-Buica, a declarat recent pentru Mediafax, ca, pe langa votul prin corespondenta si votul anticipat, se are în vedere si simplificarea procedurilor la sectiile de vot din strainatate.
„Pregatim un vot anticipat pe parcursul a sapte zile la misiuni diplomatice si oficii consulare, vorbim de un vot prin corespondenta care poate fi aplicat prin modificarea Legii 288, Legea votului prin corespondenta, cat si simplificarea procedurii la sectia de votare din strainatate, prin sistemul de semnatura electronica, astfel încat sa nu mai fie nevoie ca fiecare rubrica sa fie completata de mana si cetateanul sa semneze ulterior, semnand printr-un dispozitiv electronic”, a spus Constantin-Florin Mituletu-Buica.
Acesta a precizat ca modificarile ar urma sa intre în vigoare înainte de alegerile prezidentiale de la sfarsitul anului.
„Suntem în lucru cu un proiect de ordonanta de urgenta si speram noi saptamana viitoare sa avem un text final ca sa putem sa-l promovam Guvernului si sa fie adoptat cat mai rapid, pentru a putea avea aceste masuri la alegerile prezidentiale”, a declarat Constantin-Florin Mituletu-Buica.

COMENTARII

  1. Sibianco , esti proasta ca noaptea . Nu salajenii vor putea vota prin corespondenta si anticipat , ci eventual diaspora , daca si numai daca se vor da astfel de reglementari . Eu cred ca nu , dar pentru tine un sfat util , MARS LA CRATITA !

  2. Sibianco , esti proasta ca noaptea . Nu salajenii vor putea vota prin corespondenta si anticipat , ci eventual diaspora , daca si numai daca se vor da astfel de reglementari . Eu cred ca nu , dar pentru tine un sfat util , MARS LA CRATITA !

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.