Au inceput lucrarile de modernizare pe doua strazi din Zalau

1
1080

Administratia locala a dat ordinul de ’ncepere a lucrarilor pentru modernizarea strazilor Corneliu Coposu si Avram Iancu din municipiu. Valoarea contractului este de 12.774.689,35 lei, proiectul fiind finantat din fonduri europene.

În prezent se decoperteaza partea de trotuar pe strada Avram Iancu, partea stânga pe sensul de urcare, unde se lucreaza la introducerea în subteran a canalizarii pluviale si canalizatiei pentru curenti slabi. Odata cu avansarea investitiei pe aceasta strada, vor fi demarate si lucrarile pe strada Corneliu Coposu, anunta administratia locala.

Principalele lucrari de investitii care vor fi executate la acest obiectiv cuprind reabilitarea trotuarelor, amenajarea pistelor de biciclete, reabilitarea canalizarii pluviale, realizarea canalelor tehnice pentru curenti slabi si refacerea tramei stradale pe fiecare tronson.

Monumentul Wesselenyi din Zalau va fi restaurat

Un alt proiect al municipalitatii vizeaza restaurarea Monumentului Wesselenyi din Municipiul Zalau. Contractul de lucrari a fost atribuit firmei SC Dimeny Granit SRL, iar valoarea contractului este de 476.702,10 lei cu TVA. Durata contractului este de 6 luni, urmand a fi finalizat in luna august, ordinul de începere a lucrarilor fiind dat in septembrie 2019, iar finantarea proiectului se face din fonduri bugetare.
In prezent se lucreaza la desfacerea partiala a placajului de piatra. Proiectul cuprinde lucrari de rezistenta (restaurare postament), lucrari în jurul postamentului, lucrari de reabilitare postament, lucrari de restaurare si reabilitare a componentelor din piatra.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here