Asociația Pro Teatru – 14.000 de spectatori și 160 de evenimente în doi ani de funcționare

1
135

În doar doi ani de funcționare, Asociația Pro Teatru, fondată de actorul Darius Prodan, a reușit să aducă Zalău și Sălajul în “lumina reflectoarelor”,  adunând la cele 160 de evenimente culturale organizate peste 14.000 de spectatori.

Zalăul, un oraș ce a fost o lungă perioadă fără cinematograf, teatru sau operă părea condamnat la o “moarte” înceată dar dureroasă în ceea ce privește lumea spectacolului cultural de calitate. Asta până acum doi ani, când un tânăr actor și-a luat inima în dinți și, cu răbdare, perseverență și un dram de nebunie data de pasiunea sa pentru arta teatrală a înființat Asociația Pro Teatru și a început să organizeze în municipiu, dar și în alte localități din județ, spectacole de teatru și muzică, punând la bătaie toate resursele și energia sa, ba și chiar curtea casei părinților săi.        

Asociația Pro Teatru aniversează în 17 august doi ani de la primul spectacol, practic doi ani de existent, iar bilanțul este unul impresionant.  

“În acești doi ani, am militat pentru un oraș cultural, un oraș viu și un teatru al comunității. Ce ne dorim de ziua noastră? Să vă aflăm părerea. Vrem să știm ce vă doriți de la noi pe viitor. Așteptăm propuneri și sugestii pe www.proteatru.ro/contact. Promitem să luăm în calcul orice idee sau proiect ne propuneți. (…)În cei 2 ani, ne-au trecut pragul peste 14.000 de spectatori și am organizat un număr de 160 de evenimente. Urmează să venim cu proiecte și mai îndrăznețe: producții locale, școală de teatru pentru copii, un mare festival al artiștilor, spectacole de stradă, circ și multe altele“, precizează reprezentanții asociația, pe pagina oficială de Facebook.

La împlinirea a doi ani, Pro Teatru anunță înființarea unei noi echipae de voluntari: Platforma Art Voluntariat – Seniors, dedicată voluntarilor care au peste 24 de ani.

“Căutăm oameni pricepuți în design, editare foto/video, oameni de marketing, oameni pricepuți în comunicare și nu numai care să contribuie la dezvoltarea proiectelor noastre împreună cu ceilalți voluntari. Dacă îți dorești să faci parte din această echipă de voluntari așteptăm CV-ul tău pe adresa voluntariat@proteatru.ro“, se arată în postarea menționată.

Reprezentanții Pro Teatru remintesc faptul că toate cele petrecute în cei doi ani de existent nu ar fi fost posibile fără sprijinul publicului, voluntarilor, Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău, Bibliotecii Județeane Sălaj și Casei de Cultură a Sindicatelor, Primăriei Zalău și Consiliului Local, sponsorilor și mass mediei.

“În acești doi ani, Pro Teatru a fost steagul sub care toți acești oameni s-au ridicat și au făcut primul teatru din Zalău! Mulțumim!“, adaugă reprezentanții asociației.   

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here